Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Na terugblikken weer vooruit kijken

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Januari 2020

Na een december vol met terugblikken op en terugkijken naar gebeurtenissen in het oude jaar, is met januari de eerste maand van het nieuwe jaar aangebroken: de maand van traditiegetrouw vooruitkijken én van goede voornemens. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een nieuw jaar betekent tenslotte weer een frisse start! De meeste voornemens betreffen, stoppen met roken, afvallen, meer sporten, gezonder eten, meer aandacht voor vrienden en familie, minder alcohol drinken en “ontstressen”.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Ontstressen

Als je veel stress ervaart in je leven, is het belangrijk om af en toe op adem te komen. Dat kan je op verschillende manieren doen: door bijvoorbeeld te beginnen met yoga, meditatie of door het ‘gewoon’ even wat rustiger aan te doen. Stress kan veel onrust in je hoofd geven. Beter plannen, je meer aan afspraken (met jezelf) houden en vaker opruimen zijn goede manieren om meer structuur en daardoor meer aan je leven te geven. Ontstressen doe je ook door meer in de natuur te zijn en daar te genieten. Dat kan door lekker lang te wandelen in de bossen of langs het strand, maar ook dichterbij huis in je eigen tuin.

Tuinklussen januari

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, wanneer je nu naar buiten kijkt waar het koud, kil en grauw is, is januari een prima maand om na te denken over je eigen tuin.

Wil je later in het jaar als de temperatuur gaat stijgen en de zon meer gaat schijnen, (meer) genieten van je tuin en terras dan is het zaak nu al te beginnen met het maken van je tuinplan. Januari is de tijd van het jaar om veranderingen in de tuin aan te brengen. Hoe eerder je begint, hoe minder werk je straks hebt in het hoogseizoen. De tuin is nu overzichtelijker dan ooit en structuren zijn duidelijk te zien.

Hieronder een overzicht van de tuinklusjes die je prima in januari kunt uitvoeren:

 • Planten poten
  • Zolang het niet vriest kunnen nog steeds bomen, struiken en hagen worden geplant
  • Zet voor wat extra kleur in deze grauwe maanden wat winterheide of winderharde viooltjes in bakken op het terras
 • Winterbescherming
  • In januari kan het koud zijn en hard waaien. Bind jonge planten en heesters goed vast en controleer of ze goed beschermd zijn tegen de kou
  • Tap en sluit de waterleiding van de buitenkraan af als er vorst op komst i
  • Sneeuw in de tuin beschermt planten tegen vorst en doodt ongedierte, maar kan zware sneeuwval kan ook schade veroorzaken. Houdt daarom groenblijvers sneeuwvrij. Schud de sneeuw van hagen als buxus, taxus en conifeer
  • Geef in droge periodes als het niet vriest planten die buiten in potten staan water
  • Duw wortelkluiten die door de vorst omhoog komen met de voet terug
  • Loop niet over het gazon als het bevroren is of wanneer er sneeuw op ligt . Dit geeft schade die pas tijdens het volgende groeiseizoen verschijnt
 • Snoeien
  • Bij temperaturen boven nul kunnen wilgen, leibomen, fruitbomen en bladverliezende heesters worden gesnoeid
  • Druiven kunnen het best in januari worden gesnoeid om bloeden tegen te gaan
  • Ook snelgroeiende klimplanten zoals klimop, klimhortensia en blauweregen mogen vanaf januari voorzichtig worden gesnoeid
  • Denk ook aan het verwijderen van dode en zieke takken van bomen en struiken deze maand
 • Nieuwe plannen
  • Januari is een goede maand om nieuwe plannen te maken voor de tuin: denk daarbij aan nieuwe borders, maar ook aan een nieuw terras of een overkapping of carport in uw tuin. Heeft u nieuwe plannen voor een overkapping of carport? Texstyleroofs helpt u graag bij de verwezenlijking daarvan.
textile-roofs-White-29371-900×617
Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Tuinplan voor het zomerseizoen

Misschien heeft u vorig jaar zomer zitten puffen en zweten in de zon omdat je geen goede schaduwplek had in de tuin of op het terras om bij te komen van de warmte? 2019 gaat immers de boeken in als een van de warmste zomers ooit en door de klimaatverandering zullen dergelijke zomers eerder regel dan uitzondering worden. Of had u heerlijk willen barbecueën en borrelen, maar kwam precies op dat moment een zomerbuitje over, waardoor u alles snel naar binnen moest verplaatsen? Of heeft u plannen om uw wooncomfort te vergroten door de garageruimte bij uw huis te betrekken voor een studeerkamer, kantoor, praktijk aan huis of speelkamer voor de kinderen?

Een carport zou dan de perfecte oplossing kunnen zijn om meer ruimte binnen te creëren en toch uw auto of auto’s koel en droog te stallen. In deze tijd van het jaar is het zaak om deze plannen om te zetten naar realiteit. Dat betekent inspiratie op doen op internet en offertes aanvragen bij bedrijven die de oplossing bieden waarnaar jij op zoek bent. In het geval van schaduwoplossingen voor tuin en terras zou een flexibel zonnedoek van zeil of een semipermanent schaduwdoek wellicht een mooie oplossing kunnen zijn.

Semipermanente overkappingsoplossingen

Veel mensen zien op tegen het bouwen van een vaste terrasoverkapping of carport in hun tuin en bij hun woning vanwege de vergunningsrompslomp die daar vaak bij komt kijken. Of men wil wel graag een schaduwoplossing, maar geen vaste permanente. Met een oplossing vang zonnezeil creëert u schaduw in de tuin of boven uw terras of auto (‘s) waar u dat wilt en wanneer u dat wilt. De overkappingsoplossingen van Texstyleroofs zijn bijvoorbeeld veelal vergunningsvrij te plaatsen vanwege hun demontabele karakter, maar toch oersterk, stormvast, UV-werend en in elk gewenst ontwerp te plaatsen. Alle Texstyleroof overkappingen worden volledig op maat gemaakt. Samen met u ontwerpen we de overkapping die het beste bij uw wensen en eisen past. Elke Texstyleroofs overkapping is daarom uniek in zijn soort.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

We staan voor u klaar

Heeft bovenstaande u geïnspireerd om nu alvast een nieuw plan voor uw tuin te maken zodat u in het voorjaar heerlijk kunt genieten en ontstressen in uw eigen tuin? Maak dan een afspraak met een van onze membraanspecialisten. We helpen u graag mee te denken in de oplossing die u het beste past. Nu plannen, betekent snel en comfortabel genieten. We staan voor u klaar!