Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Vrijstaande overkapping van Texstyleroofs

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Vrijstaande overkapping – Luxe design overkapping van zeildoek – Op maat ontworpen – Waterdicht – Stormvast

Heerlijk loungen in uw tuin!

Wanneer u graag in de vrije ruimte een overkapping wilt plaatsen, dan is een vrijstaande overkapping van Texstyleroofs de passende oplossing voor u. Al meer dan tien jaar voorziet Texstyleroofs woningen, restaurants en openbare plaatsen van overkappingen. Bij het laatstgenoemde kan u denken aan openbare pleinen of een open ruimte op uw erf, hiervan vindt u op deze pagina een aantal sfeerimpressies ter illustratie. Dit kunnen wij bewerkstelligen omdat wij zelf het volledige ontwerp in zijn geheel van mast tot zeil plaatsen. Indien er geen mogelijkheden zijn voor wandbevestigingen plaatsen wij eenvoudig onze zelfgemaakte masten zodat uw vrijstaande overkapping toch kan worden gerealiseerd.

Wij geloven in directe samenwerking met de klant waarbij heldere communicatie essentieel is. Het samenkomen van onze specialistische kennis en uw persoonlijke voorkeur zorgen voor unieke designs waar u zelf aan heeft bijgedragen.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Vrijstaande overkapping van zeildoek

De categorie ‘vrijstaande overkapping’ is natuurlijk erg breed.
Wij voorzien onze klanten bijvoorbeeld van carports, terras-overkappingen en waterdichte zonwering van zeildoek. Al onze ontwerpen zijn maatwerk waarbij een ieder design uniek is. Bij ons bepaalt u samen met onze specialisten de benodigde functiona-liteiten en worden deze afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld de afmetingen, functies als zichtlijnen of zonwering en natuurlijk de kleur. Staat er een ontwerp tussen dat u aanspreekt? Laat het ons weten via het contactformulier en we nemen wij binnen twee dagen contact met u op.

Uitneembare funderingen, Volledig vrijstaand, demontabel, Masten kunnen in kleur gecoat worden, Lichtgewicht zeilmateriaal, 3D voorgevormd

Voordelen van een vrijstaande overkapping

Afgezien van het creëren van een fijne buitenruimte, is een vrijstaande overkapping een echte meerwaarde voor uw locatie. Het unieke gebruik van de karakteristieke dubbele kromming van een Texstyleroof zorgt voor een echte blikvanger waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. U staat namelijk helemaal vrij in de keuze waar u de overkapping wilt plaatsen. Daardoor kan u elk gewenst plekje van uw locatie eenvoudig van schaduw en beschutting voorzien. Daarnaast bepaalt u samen met onze specialisten waar de lage bevestigingspunten worden geplaatst voor een gecontroleerde waterafvoer. Deze plaatsen wij natuurlijk daar waar u en uw partner daar zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Verder is onze oplossing vergunningsvrij te plaatsen doordat een Texstyleroof compleet demontabel en daarmee semi-permanent is. Dit terwijl er niet wordt ingeleverd op de sterkte van de constructie wanneer deze zich verhoudt tot de gebruikelijke overkappingsvormen van hout of beton. Ook hoeft u zich met onze oplossing geen zorgen te maken over het verlies van natuurlijk licht in de woning. Contact met de buitenlucht hebben wij hoog in het vaandel staan. Hiermee bedoelen wij dat we met onze dubbele kromming altijd een minimale zichtlijn met de blauwe lucht in stand houden. Tenzij anders wordt aangegeven vanuit de klant, dan nemen wij dit natuurlijk mee in het ontwerpen van de designs. Tevens is het textiel dat wij gebruiken lichtdoorlatend zodat een vaak als vervelend ervaren ‘hokkerig’ gevoel wordt voorkomen. De combinatie van dubbele kromming en lichtdoorlatendheid zorgt voor een ‘omarming’ waarbij al snel een prettige plek ontstaat waar sfeer en functie samenkomen. 

Kenmerken van een design  vrijstaande overkapping

Uitneembare funderingen
Volledig vrijstaand en verplaatsbaar
Masten kunnen in kleur gecoat worden
Lichtgewicht zeilmateriaal 3D voorgevormd
Ideaal voor het creëren van een lounge terras in uw tuin
Vorm wordt 3D volledig op maat ontworpen

Van idee naar vrijstaande overkapping

U wilt een vrijstaande overkapping, maar u heeft moeite om zich een beeld te vormen van onze oplossingen voor uw situatie? Wij realiseren uw ideale overkapping in de vrije ruimte en nemen u daarbij mee in het volledige ontwerpproces. Bij het eerste contact via de mail of telefoon proberen we te achterhalen wat uw basis wensen en ideeën zijn. Dit doen wij aan de hand van een intake gesprek waarbij de primaire behoeftes van u ten aanzien van een overkapping in kaart worden gebracht. Op basis van foto’s van uw huidige situatie kunnen wij enkele 3D ontwerpvoorstellen maken en de mogelijkheden met u bespreken. We komen hiervoor graag bij u thuis langs om deze voorstellen aan de hand van enkele 3D studies te presenteren. Tijdens onze afspraak is het ter plekke nog mogelijk om wijzigingen in uw 3D ontwerp aan te brengen zodat van zowel functionaliteit als design optimaal gebruik wordt gemaakt. 

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Meerdere designs van uw vrijstaande overkapping van doek

In de door ons uitgewerkte 3D studies van uw locatie, geven wij zo nauwkeurig mogelijk weer hoe uw Texstyleroof eruit komt te zien. Binnen deze 3D weergaves proberen wij de realiteit zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. Aan de hand van de ontworpen drie á vier designs kijken we samen met u welke oplossing het best aansluit op uw wensen en voorkeuren. Wij zijn in staat ter plekke wijzigingen aan te brengen en door te voeren. Zo komen we samen tot het perfecte ontwerp dat aan al uw wensen voldoet. Door dit snelle schakelen streven wij er naar binnen vijf weken na het definitieve akkoord uw vrijstaande overkapping van doek te plaatsen. Tussentijds houden wij u wekelijks op de hoogte met de ontwikkelingen van uw eigen Texstyleroof zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vrijstaande overkapping: de installatie

Wanneer wij tot een definitief akkoord zijn gekomen, komt ons gespecialiseerde installatieteam op locatie de basisconstructie 3D inmeten. Vervolgens wordt de volledige constructie gefabriceerd in onze fabriek. Van het originele snijplan tot de op maat gemaakte masten alles wordt bij Texstyleroofs in eigen beheer gemaakt. Uw membraan, zoals wij dat noemen, wordt laser gesneden en vervolgens handmatig gestikt. Zodra alles in staat van gereedheid is gebracht komt ons team bij u langs en leren wij u hoe uw Texstyleroof wordt gehesen en gestreken. Hierbij zal stap voor stap worden toegelicht hoe u in de toekomst zelfstandig en zonder hulp van anderen, de vrijstaande overkapping kunt afhalen wanneer u deze bijvoorbeeld zou willen reinigen. 

De Texstyleroofs carport overkapping weegt tussen de tien en vijftien kilo.

Service vanuit Texstyleroofs

Onder uw nieuwe vrijstaande overkapping lopen we samen met u nog even het hele traject door. Wij vragen of u tevreden bent met de gang van zaken, zodat ook wij onze bedrijfsvoering kunnen blijven verbeteren. Dit alles onder het genot van een fles wijn of een kopje koffie om het traject feestelijk af te sluiten. Uiteraard blijven we beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en kunt u altijd bij ons terecht met bijzonderheden.

 

De meeste vragen zijn uitgewerkt op onze veelgestelde vragen pagina, mocht uw vraag er niet tussen staan zijn wij altijd telefonisch of per mail te bereiken.

De Texstyleroofs carport overkapping weegt tussen de tien en vijftien kilo.

Uw zonwerende terrasoverkapping

Vrijblijvend 3D-design op maat

Benieuwd naar een persoonlijk ontwerp van uw schaduwdoek op maat? Als u ons benaderd via het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact op. Zo kunnen wij uw vragen direct te woord staan en een beeld schetsen van uw wensen. Na afloop van het gesprek zullen wij u verzoeken foto’s toe te sturen van  de plek waar u onze textiele overkapping wilt plaatsen.

Realistische ontwerpen

Onze architecten maken vervolgens binnen drie dagen een grafisch ontwerp van uw locatie zodat wij kunnen beginnen aan uw persoonlijke designs. Deze ontwerpen presenteren wij graag persoonlijk zodat wij op locatie de verschillende mogelijkheden kunnen toelichten. Via onze software kunnen wij ter plekke het ontwerp van de zeil overkapping aanpassen zodat het volledig naar uw voorkeuren gevormd wordt en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u wenst in meer te weten over onze oplossingen voor Engelstalige landen, verwijs ik u graag naar www.texstyleroofs.com.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

  • Omdat U kiest voor exclusiviteit
  • Wij op maat voor u ontwerpen
  • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
  • U geen lichtverlies wenst in uw woning
  • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
  • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!