+31 (0)40-3041519 switch to EN USA

VERGUNNINGSVRIJE CARPORT VAN ZEILDOEK

Overkapping van zeildoek - Vergunningsvrij - Op maat ontworpen - Stormvast - Geen lichtverlies - Design & exclusief

Bescherm uw auto in stijl

met een carport van zeildoek

Waarom een carport van zeildoek?

Een vergunningsvrije carport van zeildoek is een stijlvolle en functionele oplossing om uw auto’s te beschermen. Omdat wij maatwerk leveren realiseren wij altijd het ontwerp dat naadloos aansluit op uw wensen. Onze unieke membraan overkappingen hebben altijd een dubbele kromming waardoor er een zeer stevige & stormvaste overkapping ontstaat. Deze techniek is ontwikkeld door Frei Paul Otto, een Duits architect, engineer en ontwikkelaar van de voorgespannen, lichtgewicht, zeildoek membraan overkappingen.

 

Zonder vergunning

Onze oplossing onderscheidt zich van de vaste overkappingsvormen zoals bijvoorbeeld de veelgebruikte houten of aluminium carport. Iedere Texstyleroof is op maat gemaakt en daardoor uniek. De mogelijkheden van onze ontwerpen zijn eindeloos en aanpasbaar op al uw functionele en esthetische wensen. Daarnaast zijn onze zonnezeil carports tot en met de fundering uitneembaar wat het plaatsen zonder vergunning mogelijk maakt.

Waarom een vergunningsvrije carport overkapping van zeildoek?

Vaak is een garage onderdeel van de woning en wordt deze gebruikt voor allerlei doeleinden, behalve het beschermen van uw auto. Een carport kan dan ook een zeer functionele en mooie oplossing zijn om uw auto in stijl te beschermen.

Verlengde levensduur

Met een vergunningsvrije carport van zeildoek is uw auto beschermd tegen weersinvloeden als regen, hagel, wind en sneeuw. Dit heeft een verlengde levensduur van uw auto’s tot gevolg. Tijdens de koudere dagen bespaard u ’s morgens tijd doordat krabben bijna niet meer nodig is. De warmtestraling van de aarde die voorheen de lucht in zou gaan, wordt namelijk tegen gehouden door de vergunningsvrije carport van zeildoek. Een vergelijkbaar effect is dat het ’s nachts warmer aanvoelt met een dik wolkendek dan bij heldere hemel. De hogere temperatuur zorgt ervoor dat de condens verdampt voor het de kans krijgt te bevriezen.

Opvallen of integreren?

Dankzij een breed scala aan kleuren zorgen wij ervoor dat het maatwerk ontwerp geheel in de stijl van uw woning kan worden gemaakt. Wilt u dat de carport wordt opgenomen in de stijl van de omgeving of moet hij juist opvallen? Samen met u kijken zoeken de de kleur die het best bij u past.

Waarom een zonnezeil carport?

 

Alle voordelen op een rij

 • Vergunningsvrij te plaatsen
 • Auto beschermd tegen weersinvloeden als regen, hagel en wind
 • Op maat gemaakt
 • Minder krabben omdat er meer warmte wordt vastgehouden
 • Mogelijk droog naar uw auto
 • Stijlvolle uitstraling
 • Minder kans op roestvorming

 

Van idee naar Texstyleroof

U wilt een zonnezeil carport, maar u heeft moeite om een beeld te vormen van onze oplossing in uw situatie? Wij realiseren uw ideale vergunningsvrije carport van zeildoek en nemen u mee in het volledige ontwerp-proces. Bij het eerste contact via mail of telefoon proberen we te achterhalen wat uw basis wensen en ideeën zijn. Op basis van foto’s van uw situatie kunnen wij enkele ontwerpvoorstellen maken en de mogelijkheden met u bespreken. Hiervoor komen we graag bij u thuis langs om deze voorstellen aan de hand van enkele 3D studies te presenteren.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Meerdere ontwerpen

Aan de hand van deze 3D studies van uw locatie, geven wij zo nauwkeurig mogelijk weer hoe uw carport van zeildoek eruit komt te zien. Aan de hand van drie á vier designs kijken we samen met u welke oplossing het best aansluit op uw wensen en voorkeuren. Wij zijn in staat ter plekke wijzigingen aan te brengen en door te voeren. Zo komen we snel tot het perfecte ontwerp dat aan al uw wensen voldoet. Door dit snelle schakelen streven wij er naar binnen vijf weken na het definitieve akkoord uw vergunningsvrije carport van zeildoek te plaatsen. Tussentijds houden wij u wekelijks op de hoogte met de ontwikkelingen van uw eigen Texstyleroof.

Installatie Texstyleroofs zeildoek carport

Installatie

Als het ontwerp definitef is komt ons professionele installatieteam de basisconstructie realiseren en bij akkoord wordt deze 3D ingemeten. Dan ken het definitieve ontwerp uitgewerkt worden en wordt uw zonnezeil carport uitgewerkt in een snijplan dat door onze zeilmakerij wordt lasergesneden en handmatig gestikt met teflongaren.  Als het membraan gereed is komt ons instalatieteam bij u langs en wordt het doek samen met u gehesen. Stap voor stap wordt toegelicht hoe u in de toekomst zelfstandig de zonnezeil carport kan af- en aanbrengen.

Afsluiting en nazorg

Ter afsluiting lopen we samen met u nog even het hele traject af. Wij vragen of u tevreden bent met de gang van zaken, zodat ook wij onze bedrijfsvoering kunnen blijven verbeteren. Dit alles onder het genot van een fles wijn of een kopje koffie om het traject feestelijk af te sluiten. Uiteraard blijven we beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en kunt u altijd bij ons terecht voor bijzonderheden. De meeste vragen zijn uitgewerkt op onze veelgestelde vragen pagina, mocht uw vraag er niet tussen staan zijn wij altijd te bereiken per mail, telefonisch en via Social media.

Lichtgewicht materiaal

De gemiddelde zonnezeil carport weegt tussen de tien en vijftien kilo. Deze gewichtsklassen gelden voor overkappingen van veertig tot zestig vierkante meter. Dit is mogelijk omdat wij enkel lichtgewicht materialen gebruiken die zich gedragen als textiel. Er wordt geen enkele zware materialen gebruikt in het membraan en toch bieden wij meer voordelen dan bij een vaste overkapping. U kunt uw zonnezeil carport zorgeloos laten hangen tot windsnelheden van windkracht twaalf. Onze overkappingen gedragen zich als een aerodynamisch geheel dat bestand is tegen alle gangbare externe krachten en meer.

Strijken en opbergen

Mocht u om welke reden dan ook de zonnezeil carport tijdelijk omlaag willen halen, dan is dit mogelijk. In tegenstelling tot vaststaande oplossingen kan een gemiddelde vergunningsvrije carport van zeildoek individueel gestreken worden binnen tien minuten. Ongeacht de grootte past deze in een bijgeleverde tas van één bij anderhalve meter. Even snel opbergen in de garage of op zolder is dus geen probleem. Verder is ook het herbevestigen van het zeil eenvoudig en kan vaak zonder hulp in een mum van tijd gehesen worden.

De Texstyleroofs carport overkapping weegt tussen de tien en vijftien kilo.

Kenmerken van een design
carport van zeildoek

De vergunningsvrije carport van zeildoek van Texstyleroofs, wordt volledig op uw maat ontworpen. De carport is vergunningsvrij te plaatsen vanwege het demontabele karakter. De carport met zeildoek kan tot een grootte van 120 vierkante meter ontworpen worden. U kunt er dus meerdere auto’s onder plaatsen. Bovendien creëert u een goede beschutting voor uw auto doordat de vorm vrij te bepalen is. Aan de hand van een 3D studie ontwikkelen wij uw stijlvolle carport als sieraad voor uw woning.

Uw zonwerende terrasoverkapping

Vrijblijvend 3D-design op maat

Benieuwd naar een persoonlijk ontwerp van uw schaduwdoek op maat? Als u ons benaderd via het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact op. Zo kunnen wij uw vragen direct te woord staan en een beeld schetsen van uw wensen. Na afloop van het gesprek zullen wij u verzoeken foto’s toe te sturen van  de plek waar u het schaduwdoek wilt plaatsen.

Realistische ontwerpen

Onze architecten maken vervolgens binnen drie dagen een grafisch ontwerp van uw locatie zodat wij kunnen beginnen aan uw persoonlijke designs. Deze ontwerpen presenteren wij graag persoonlijk zodat wij op locatie de verschillende mogelijkheden kunnen toelichten. Via onze software kunnen wij ter plekke het ontwerp aanpassen zodat het volledig naar uw voorkeuren gevormd wordt en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u wenst in meer te weten over onze oplossingen voor Engelstalige landen, verwijs ik u graag naar www.texstyleroofs.com.

Design

texstyleroofs-zonnezeil-terrasoverkapping-op-maat-design-overkapping

Ieder design van Texstyleroofs® is uniek. Uw design overkapping van zeil wordt volledig op maat ontworpen. De vorm bepaalt u samen met ons aan de hand van een uitgebreide 3D studie van uw omgeving en omliggende architectuur. Het zeildoek is 3D voorgevormd, daardoor oersterk en tegelijkertijd licht!

3D ontworpen

3D-schets-texstyleroofs-zonnezeil-terrasoverkapping-op-maat-design-overkapping

De design overkapping wordt in uw omgeving 3D ontworpen. We kunnen u vanuit allerlei posities laten zien welke zichten u behoudt en hoe het zicht wordt verfraaid! We houden rekening met alle aspecten om een goede beschutting te creëren: schaduwwerking, doorloophoogte, beschutting van de plaatsen waar wind en vuil vandaan komt, etc. Het geheel verfraait het aanzicht van uw woning en tuin aanzienlijk.

Hoogwaardige materialen

Texstyleroofs-lounge-overkapping-vlijmen-2019-hoogwaardige mast constructie

U bepaalt de materialen die gebruikt worden welke volledig naar wens in kleur gecoat kunnen worden. Het zeer lichte zeildoek kan in praktisch iedere gewenste kleur ontworpen worden. Na 4 tot 6 weken heeft u uw design overkapping in uw tuin staan. Stormvast! Wenst u er tevens verlichting aan toe te voegen? Dat kan, u creëert daarbij sfeer en comfort!

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zonnezeil horecaoverkapping?

 • U kiest voor exclusiviteit
 • op maat voor u wordt ontworpen
 • vergunningsvrij geplaatst mag worden
 • geen lichtverlies heeft in uw woning
 • het systeem volledig demonteerbaar is
 • het zonwering en overkapping in één is

 

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onze chatfunctie of via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519
E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!

My hope is that light, flexible architecture might bring about a new and open society.

Frei Otto

Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen
design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Carport vergunningvrij
Carport vergunningsvrij
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
vrijstaande louNge overkapping van zeildoek