Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

De eigenschappen van een overkapping van zeildoek

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Luxe design overkapping van zeildoek – Op maat ontworpen – Waterdicht – Stormvast – Eyecatcher

1. Zijn Texstyleroofs zeildoek overkappingen waterdicht?

Texstyleroofs zijn volledig waterdicht. Wij weten exact hoe ver wij textiel kunnen rekken voordat het water doorlaat. Vanwege het door ons ontwikkelde algoritme weten wij de krachten op het textiel homogeen te verdelen zodat over het gehele oppervlakte gelijke stijfheid voelbaar is. De sterke verbinding van het textiel wordt dus behouden waardoor het water wordt geweerd en wordt afgevoerd naar de lage punten van het membraan. Verder maken wij gebruik van Teflon garen. Dit zorgt ervoor dat water ten alle tijden bol op het textiel blijft staan en wordt afgevoerd naar de laagste punten.

Vergunningsvrije carport van zeildoek
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen

2. Zijn Texstyleroofs vuurbestendig?

Geen enkel textiel kan tegen vuur, maar onze textielen zijn wel warmtebestendig. De zogeheten performance textielen’ waarmee we bij Texstyleroofs werken, kunnen uitstekend tegen zowel hoge als lage temperaturen. Het is dus geen probleem een heater te plaatsen in de buurt van uw Texstyleroofs zolang er een afstand van minimaal 20 cm wordt gehouden.

3. Wat kost een Texstyleroof?

Wij  concurreren met vaststaande overkappingen en bevinden ons in een soortgelijke prijsklasse. Elk design is uniek en volledig op maat gemaakt, hetgeen het lastig maakt een vaste prijs op te stellen aangezien deze per project verschilt. Wilt u graag meer weten hoe onze prijs is opgebouwd, dan verwijzen we graag door naar onze kostenpagina.

Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
Zonwerende membraanoverkapping van zonnezeil

4. Hoe lang gaat een Texstyleroof mee?

Onder de ideale omstandigheden en afhankelijk van de toepassing hebben onze textiele overkappingen een levensduur tussen de tien en twintig jaar. Het textiel gaat langer mee wanneer het membraan regelmatig wordt afgehaald en gereinigd.

5. Beschermt een Texstyleroof tegen de zon?

Al onze membranen bieden bescherming tegen zowel Infrarood (IR) als Ultraviolet (UV-A en UV-B) straling. Afhankelijk van de kleur blokkeren onze textielen tot wel 99% van de UV-straling. Met als gevolg dat u koel en veilig plaats kunt nemen onder uw overkapping en u zich geen zorgen hoeft te maken dat u verbrandt. Door een teveel aan ultraviolette straling (UV-B) kan de huid rood kleuren of verbranden, het kan zelfs huidkanker veroorzaken. UV-A-straling veroorzaakt melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker.

Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek
Design Overkapping van zeildoek

6. Is een Texstyleroof stormbestendig?

Texstyleroofs zijn niet alleen bestand tegen zon, maar ook tegen wind, regen en zelfs sneeuw. Door gebruik te maken van een dubbele kromming zijn wij erin geslaagd designs te ontwikkelen die in zijn geheel meedeinen (Aerodynamisch) met de verschillende krachten die op het membraan van boven (neerslag en sneeuw) en onder (wind) inwerken. Dit maakt het mogelijk de Texstyleroof overkapping van zeil tot en met windkracht 10 zonder problemen buiten te laten hangen.

Lees meer over onze stormvaste overkappingen op de pagina: ‘Het verschil tussen een stormvaste en stormbestendige textiele overkapping’

7. Welke kleuren zijn er beschikbaar?

Onze membranen zijn kleurvast en te verkrijgen in 24 verschillende kleuren. Onze adviseurs hebben altijd een stalenkaart bij zich, om op locatie te laten zien hoe de verschillende kleuren passen bij uw woning, tuin en omgeving en welke invloed een kleur heeft op de inval van het daglicht in uw woning. Door het uitgebreide assortiment aan kleuren slagen wij er altijd in de overkapping succesvol te integreren in de omgeving.

design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Vergunningsvrije carport van zeildoek

8. Is een Texstyleroof vergunningsvrij?

Texstyleroofs zijn tot en met de fundering volledig demontabel. Dit maakt onze overkappingen veelal vergunningsvrij,  zowel bij u aan huis als bij uw horecagelegenheid. Dit terwijl wij dezelfde voordelen bieden als vaste overkappingsvormen. Bovendien zorgt dit feit ervoor dat het plaatsen van het membraan al enkele weken na goedkeuring van het ontwerp kan worden gerealiseerd. Deze veelal vergunningsvrije status geldt overigens voor zowel onze terras-, lounge– en horeca-overkappingen als carports.

9. Hoe onderhoud ik mijn Texstyleroof?

De panelen van een Texstyleroof zijn dusdanig geëngineerd dat water en vervuiling altijd aflopen naar de laagste punten. Omdat de panelen in het membraan bovendien van boven naar beneden gestikt zijn, ontstaat een natuurlijk verval waardoor het water sneller naar beneden stroomt. Tijdens dit proces van ‘afwatering’ ontdoet het membraan zich tevens van vuil, dat mee wordt afgevoerd naar de laagste bevestigingspunten. Doordat bovendien gebruik wordt gemaakt van Teflon garen kan vaak met alleen een tuinslang het membraan eenvoudig worden afgespoten in geval van mogelijke vervuiling. Teflon garen kent namelijk een minimale wrijvingsweerstand waardoor vuil zich moeilijk hecht en het membraan eenvoudig en handmatig gereinigd kan worden. Mocht het zo zijn dat u geen zin heeft om het membraan zelf te reinigen dan biedt Texstyleroofs in haar dienstenpakket ook een membraan was-service aan. Wij komen dan persoonlijk het membraan bij u op locatie ophalen en u ontvangt het binnen de afgesproken termijn weer volledig gereinigd terug, waarbij wij het membraan ook nog voor u zullen herbevestigen.

Materiaal
Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen

10. Waarom altijd een dubbele kromming?

Met een dubbele kromming bedoelen wij dat een Texstyleroofs altijd minimaal twee hoge en twee lage punten heeft. Op deze manier krijgt het membraan haar meest aerodynamische en daarmee sterkste constructie. Doordat wij ons textiel voorvormen ontstaat aerodynamica die wordt ondersteund door voorspanning. Dit vertaalt zich door naar een homogene stijfheid over het gehele membraan. Deze stijfheid blijft ten alle tijden behouden, waardoor het membraan nooit zal gaan klapperen, flapperen en/of scheuren, iets dat ons product uniek maakt ten opzichte van andere leveranciers van textiele overkappingen.

11. Ik raak uitgekeken op de kleur van mijn Texstyleroof

Dat lossen wij zo snel mogelijk op. Mocht u uitgekeken raken op de kleur van uw Texstyleroof dan is het mogelijk om heel eenvoudig een nieuw membraan in een andere kleur aan te schaffen. Aangezien de correcte berekeningen van de verschillende panelen van uw membraan al bekend zijn in ons systeem kunnen we u snel, eenvoudig en tegen een scherpe prijs een nieuw membraan leveren. Wij komen hiervoor het membraan persoonlijk ophalen om vervolgens samen het nieuwe membraan weer te hijsen. Omdat ook de benodigde bevestigingspunten al aanwezig zijn, worden tijd en moeite bespaard en kunt u snel genieten van uw nieuwe membraan.

Vergunningsvrije carport van zeildoek
Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek

12. Wat is het verschil tussen een Texstyleroof en een schaduwdoek?

Schaduwdoeken beschermen enkel tegen de zon. Met een Texstyleroof bent u ook beschermd tegen extremere weersomstandigheden. Met een schaduwdoek bent u genoodzaakt het doek af te halen wanneer er storm of harde wind op komst is. Een Texstyleroof kun u laten hangen, omdat het bestand is tegen zeer hoge windsnelheden.  Verder heeft een Texstyleroof altijd minimaal twee hoge en twee lage bevestigingspunten om aan de dubbele kromming die voor sterkte zorgt, te kunnen voldoen.

13. Kan ik het systeem zelf bedienen?

Onze designs maken het mogelijk het volledige membraan zelfstandig en door alleen uw eigen lichaamsgewicht te gebruiken, te hijsen en af te halen. Met een eenvoudig katrolsysteem, afkomstig uit de zeilracerij, haalt u het membraan eenvoudig naar beneden bij de verankeringen. Tijdens de installatie bevestigen en hijsen wij samen met u het membraan zodat u exact weet hoe het hijsen en strijken van het membraan  in zijn werk gaat. Wij bieden bovendien extra opties om uw systeem te voorzien van handslingers of zelfs elektronische bediening.

Texstyleroofs-carport-zeildoek-zonnezeil-schaduwdoek
Design terrasoverkapping van zeildoek op maat

14. Kan ik het membraan makkelijk opbergen?

Het volledige membraan van welke afmeting dan ook is op te bergen in een tas van één bij anderhalve meter. Zoals u onder punt 13 kunt lezen, maakt onze constructie het mogelijk dat u dit zelfstandig kunt doen wanneer het u het beste uitkomt. Het is dus ten alle tijden mogelijk de overkapping te bergen. Wanneer u het membraan weer bevestigt, trekt u het geheel eenvoudig op voorspanning en staat de overkapping weer zoals tevoren.

15. Hoe zwaar is een Texstyleroof?

Het volledige membraan weegt tussen de tien en vijftien kilo. Deze gewichtsklassen gelden voor overkappingen tussen de veertig en zestig vierkante meter. De reden hiervoor is dat wij enkel lichtgewicht materialen gebruiken.  Er wordt geen enkel stalen element gebruikt. Wij zijn momenteel de enige leverancier ter wereld die de membraantechnologie zo heeft ontwikkeld dat er geen staal meer aan hoeft te komen. Wij creëren door middel van hoogwaardige engineering een homogene stijfheid in het membraan, waardoor het doek ten alle tijden in zijn geheel meedeint en dus nooit zal gaan klapperen of flapperen.

Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek

16. Wanneer ontvang ik mijn Texstyleroof?

Wij doen er alles aan om de beloofde levertijd van vijf weken waar te maken. Deze vijf weken gaan in op het moment dat er een officieel akkoord is. Mochten wij door onvoorziene omstandigheden niet aan de afgesproken levertijd kunnen voldoen, dan  brengen wij u daarvan ruim van tevoren op de hoogte. Mochten wij er niet in slagen u telefonisch te bereiken dan zullen wij u per mail contacten met de meest actuele informatie over uw Texstyleroofs membraanoverkapping.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

  • Omdat U kiest voor exclusiviteit
  • Wij op maat voor u ontwerpen
  • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
  • U geen lichtverlies wenst in uw woning
  • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
  • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!