Vrijstaande overkapping van zeildoek - Op maat ontworpen - Waterdicht - Stormvast - Eyecatcher

1. Zijn onze zeildoek overkappingen waterdicht?

Texstyleroofs zijn volledig waterdicht. Wij weten exact hoe ver wij textiel kunnen rekken voordat het water doorlaat. Vanwege het door ons ontwikkelde algoritme weten wij de krachten op het textiel homogeen te verdelen zodat over het gehele oppervlakte gelijke stijfheid voelbaar is. De sterke verbinding van het textiel wordt dus behouden waardoor het water wordt geweerd en wordt afgevoerd naar de lage punten van het membraan. Verder maken wij gebruik van Teflon garen. Deze zorgen ervoor dat water ten alle tijden bol op het textiel blijft staan en wordt afgevoerd naar de laaghangende punten.

Vergunningsvrije carport van zeildoek
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen

2. Zijn Texstyleroofs vuurbestendig?

Geen enkel textiel kan tegen vuur, maar onze textielen zijn wel warmtebestendig. Onze zogeheten ‘performance’ textielen kunnen omgaan met hoge en lage temperaturen. Het is dus geen probleem een heater te plaatsen zolang er een afstand van minimaal twintig centimeter wordt gehouden.

3. Wat kost een Texstyleroof?

Wij  concurreren met vaststaande overkappingen en bevinden ons in een soortgelijke prijsklasse. Elk design is uniek, hetgeen het lastig maakt een vaste prijs op te stellen aangezien deze per project verschilt. Wilt u graag meer weten over waar de prijs uit voortkomt verwijzen wij u graag door naar onze kostenpagina.

Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
Zonwerende membraanoverkapping van zonnezeil

4. Hoe lang gaat een Texstyleroof mee?

Onder de ideale omstandigheden en afhankelijk van de toepassing hebben onze textielen een levensduur tussen de tien en twintig jaar. Het textiel gaat langer mee wanneer deze zo nu en dan wordt afgehaald

5. Beschermt een Texstyleroof tegen de zon?

Al onze membranen bieden bescherming tegen zowel Infrarood (IR) en Ultraviolet (uv A en uv B) straling. Afhankelijk van de kleur kunnen de textielen tot wel 99% van de UV-straling blokkeren. Met als gevolg dat u koel en veilig plaats kan nemen onder uw overkapping en zich geen zorgen hoeft te maken dat u verbrandt. Door een teveel aan ultraviolette straling (uv B) kan de huid rood kleuren of verbranden, het kan zelfs huidkanker veroorzaken. Uv A-straling veroorzaakt melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker. Met een Texstyleroof zijn deze risico’s verholpen.

Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek
Design Overkapping van zeildoek

6. Is een Texstyleroof stormbestendig?

Texstyleroofs zijn niet alleen bestand tegen zon, maar ook tegen wind, regen en zelfs sneeuw. Door handig gebruik te maken van dubbele kromming zijn wij erin geslaagd designs te ontwikkelen die in zijn geheel meedeinen met de verschillende krachten van boven (neerslag en sneeuw) en onder (wind). Dit maakt het mogelijk de Texstyleroof tot en met windkracht 11 zonder problemen buiten te laten hangen.

7. Welke kleuren zijn er beschikbaar?

Onze membranen zijn kleurvast en te verkrijgen in 24 verschillende kleuren. Onze medewerkers zullen dan ook altijd op locatie verschijnen met een stalenkaart om te laten zien hoe de verschillende kleuren reageren blootgesteld aan daglicht. Vanwege het uitgebreide assortiment aan kleuren slagen wij er altijd in de overkapping succesvol te integreren in de omgeving.

design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Vergunningsvrije carport van zeildoek

8. Is een Texstyleroof vergunningsvrij?

Texstyleroofs zijn tot en met de fundering volledig uitneembaar wat onze overkappingen vergunningsvrij maakt voor zowel aan huis als bij uw horecagelegenheid.  Dit terwijl wij dezelfde voordelen kunnen bieden als vaststaande overkappingsvormen. Verder zorgt dit ervoor dat het plaatsen van het membraan enkele weken na goedkeuring van het ontwerp kan worden gerealiseerd. Deze vergunningsvrije status geldt overigens voor zowel de terras-, lounge- en horeca-overkappingen als de carports.

9. Hoe onderhoud ik mijn Texstyleroof?

De panelen van een Texstyleroof zijn dusdanig opgebouwd dat ze aflopend zijn naar de laagste punten. Ze zijn van boven naar beneden gestikt zodat er een verval ontstaat en het water alsmaar sneller naar beneden stroomt. Tijdens dit proces van ‘afwatering’ ontdoet het membraan zich van vuil en wordt dit afgevoerd naar de laagste bevestigingspunten. Wegens het gebruik van Teflon garen voldoet een tuinslang vaak al door de gecreëerde minimale wrijvingsweerstand. Mocht het zo zijn dat u echt niet meer tevreden bent over de staat van het textiel leveren wij een complete wasservice. Wij komen persoonlijk het membraan ophalen en u ontvangt hem volledig gereinigd terug inclusief herbevestiging.

Materiaal
Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen

10. Waarom altijd een dubbele kromming?

Met dubbele kromming bedoelen wij dat er altijd minimaal twee hoge en twee lage punten zijn. Zo wordt het textiel optimaal benut in de stevigste constructie. Doordat wij ons textiel voorvormen krijg je aerodynamica die wordt ondersteund door voorspanning. Deze vertaalt zich door naar stijfheid over het gehele membraan. Tijdens het engineering proces zorgen wij ervoor dat er homogene stijfheid in het membraan ontstaat. Deze stijfheid wordt ten alle tijden behouden wat ons product uniek maakt ten opzichte van de concurrent.

11. Ik raak uitgekeken op de kleur van mijn Texstyleroof

Dat lossen wij zo snel mogelijk op. Mocht u uitgekeken raken op de kleur van uw Texstyleroof is het mogelijk een nieuw membraan aan te schaffen. Aangezien de correcte berekeningen de verschillende panelen al bekend zijn in ons systeem kan dit tegen een scherpe prijs. Wij komen het membraan persoonlijk ophalen om vervolgens samen het nieuwe ontwerp te hijsen. Verder zijn ook de benodigde bevestigingspunten al geplaatst wat zowel tijd als moeite bespaard.

Vergunningsvrije carport van zeildoek
Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek

12. Wat is het verschil tussen een Texstyleroof en een schaduwdoek?

Schaduwdoeken beschermen enkel tegen de zon. Met een Texstyleroof bent u ook beschermd tegen extremere weersomstandigheden. Met een schaduwdoek bent u genoodzaakt het doek af te halen wanneer er harde wind nadert. Verder heeft een Texstyleroof altijd minimaal vier bevestigingspunten om aan de dubbele kromming te kunnen voldoen.

13. Kan ik het systeem zelf bedienen?

Onze designs maken het mogelijk het volledige membraan alleen te hijsen en af te halen. Met een eenvoudig systeem vanuit de zeilracerij haalt u het membraan naar beneden bij de verankeringen. Tijdens de installatie bevestigen wij samen het membraan zodat u exact weet hoe het in zijn werk gaat. Wij bieden opties om onze systemen te voorzien van handslingers en zelfs elektronsche bediening.

Texstyleroofs-carport-zeildoek-zonnezeil-schaduwdoek
Design terrasoverkapping van zeildoek op maat

14. Kan ik het membraan makkelijk opbergen?

Het volledige membraan van welke afmeting dan ook is op te bergen in een tas van één bij anderhalve meter. Onze constructie maakt het mogelijk dat u dit alleen kan. Het is dus ten alle tijden mogelijk de overkapping te bergen. Wanneer u het membraan weer bevestigd trekt u het geheel eenvoudig op voorspanning en staat de overkapping weer naar behoren.

15. Hoe zwaar is een Texstyleroof?

Het volledige membraan weegt tussen de tien en vijftien kilo. Deze gewichtsklassen gelden voor overkappingen van veertig en zestig vierkante meter. De reden hiervoor is dat wij enkel lichtgewichtmaterialen gebruiken die zich gedragen als textiel. Er wordt geen enkel staal element gebruikt. Wij zijn de enige ter wereld die de membraantechnologie tot dusver hebben ontwikkeld dat er geen staal meer aan te pas komt. Wij creëren een homogene stijfheid in het geheel waardoor het doek ten alle tijden in zijn geheel meedeint.

Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek

16. Wanneer ontvang ik mijn Texstyleroof?

Wij doen er alles aan om de beloofde levertijd van vijf weken waar te maken. Deze vijf weken gaan in op het moment dat er een officieel akkoord is. Als dat onverhoopt niet lukt brengen wij u daarvan telefonisch op de hoogte. Mochten wij er niet in slagen u te bereiken zullen wij u per mail contacten met de meest actuele informatie.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een overkapping van zeil?

  • U kiest voor exclusiviteit
  • op maat voor u wordt ontworpen
  • vergunningsvrij geplaatst mag worden
  • geen lichtverlies heeft in uw woning
  • het systeem volledig demonteerbaar is
  • het zonwering en overkapping in één is

 

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!

My hope is that light, flexible architecture might bring about a new and open society.

Frei Otto

Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen
design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Carport vergunningvrij
Carport vergunningsvrij
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
vrijstaande louNge overkapping van zeildoek