Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een horeca overkapping: vergunningsvrij en van zeildoek

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Horeca overkapping – Vergunningsvrij zeildoek horeca overkappingen – Op maat ontworpen – Stormvast

Horeca schaduwdoek: vergunningsvrij overkappen

Een vergunningsvrije horeca overkapping van zeildoek is natuurlijk de ideale oplossing voor restaurants, bars, cafés en andere horeca ondernemingen. Bij de eerste zonnestralen willen uw gasten al snel heerlijk op het terras genieten van hun hapje of drankje. Met een zonnezeil horecaoverkapping van Texstyleroofs zal uw terras ook met slechter ‘terrasweer’ ruimschoots gevuld zijn. Ons horeca schaduwdoek is een sfeermaker bij uitstek en draagt bij aan de gewilde warme sfeer op uw terras. Inmiddels zijn terrassen zo in te richten dat de buitentemperatuur een steeds kleinere rol speelt. Met behulp van een stijlvolle, maar toch functionele overkapping eventueel voorzien van verlichting en heaters kan het hele jaar door gebruik worden gemaakt van uw terras.

Wij geloven dat een sfeervolle horeca overkapping een extra impuls kan zijn die uw terras van de concurrent onderscheid. U kunt zich voorstellen dat een overkapt terras, aangekleed met sfeerverlichting en heaters er veel uitnodigend er uitziet om plaats te nemen voor een hapje of drankje dan een terras zonder overkapping. Een overkapping biedt sfeer, intimiteit en beschermt ook nog eens tegen regen, wind of een teveel aan zon.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Het creëren van schaduw

Wij van Texstyleroofs zijn ons bewust van de behoefte aan schaduw van uw terrasgasten. In het bijzonder nu de zomers warmer worden en men graag zo lang mogelijk buiten zit. Een veel voorkomend probleem waar horecaondernemers tegenaan lopen is het verlies van licht in de zaak. Wij lossen dit op door gebruik te maken van dubbele kromming. Met dubbele kromming bedoelen wij dat er ten alle tijden minimaal twee lage en twee hoge punten zijn. Deze vorming die in het textiel ontstaat zorgt ervoor dat het contact met de buitenlucht behouden wordt.

Het behouden van de natuurlijke lichtinval in combinatie met het lichtdoorlatende textiel zijn redenen waarom veel mensen kiezen voor een Texstyleroofs terrasoverkapping. Verder wordt u als klant van begin tot eind betrokken bij het ontwerpen van uw persoonlijke design. Onze software stelt ons in staat om rekening te houden met de verschillende standen van de zon en de bijbehorende schaduwwerking. Zo is het mogelijk om nauwkeurig te vast te stellen waar u wel of juist geen schaduw op het terras wilt hebben.

spanzeil-horeca-overkapping-textiel-vergunningsvrij-restaurant-op-maat-terrasoverkapping
zonnezeil-horeca-zeildoek-overkapping-horecaoverkapping-op-maat-vergunningsvrij

Stormvaste horeca overkapping

Een van de grote voordelen van onze oplossingen is het feit dat onze constructies stormvast zijn. Tot windkracht 10 kunt u de horeca overkapping probleemloos laten hangen. Dit zit hem in het design dat dermate vernuftig ontwikkeld is, dat het textiel in zijn geheel bij sterke wind mee gaat deinen en dus niet gaat klapperen in de wind. U kunt zich voorstellen dat dit een groot voordeel is wanneer het weer plotseling omslaat. Het is met een Texstyleroofs overkapping van zonnezeil niet langer nodig om in de regen en hevige wind snel alle parasols dicht te klappen. Met een Texstyleroofs overkapping bent u niet meer weersafhankelijk en tegen alle weersinvloeden bestand.

Horeca overkapping: waterdicht en zonwerend

De horeca overkappingen van Texstyleroofs zijn volledig waterdicht. Verder bepaalt u zelf waar naar het water naartoe moet worden afgevoerd en waar de lage bevestigingspunten komen. De vergunningsvrije horeca overkappingen van zeildoek van Texstyleroofs zijn bovendien van boven naar beneden gestikt waardoor er een verval ontstaat en het regenwater alsmaar sneller naar beneden stroomt. Tijdens dit proces van ‘afwatering’ ontdoet het membraan zich tevens van vuil dat wordt afgevoerd naar de laagste bevestigingspunten. Door dit design voldoet een tuinslang of regenbui vaak al om het textiel zonder veel vervuiling lang in goede staat te houden. Onze membranen bieden verder volledige bescherming tegen zowel Infrarood (IR) als Ultraviolet (UV A en UV B) straling. Afhankelijk van de kleur kunnen onze membranen tot wel 99% van de straling blokkeren. Met als gevolg dat uw gasten koel en veilig plaats kunnen nemen onder uw horeca schaduwdoek zonder zich daarbij te hoeven insmeren.

Installatie Texstyleroofs zeildoek carport

Vergunningsvrij te plaatsen

Het horeca schaduwdoek van Texstyleroofs is tot en met de fundering volledig demontabel. Dat maakt onze overkappingen vrijwel altijd vergunningsvrij te plaatsen, terwijl wij dezelfde voordelen bieden als permanente constructies van hout of staal. Het feit dat een Texstyleroofs horeca overkapping veelal vergunningsvrij te plaatsen is, zorgt ervoor dat het membraan al snel, binnen enkele weken na goedkeuring van het ontwerp, kan worden gerealiseerd.

Wij streven er naar het volledige proces van akkoord tot plaatsing binnen vijf weken te bewerkstelligen. De vergunningsvrije status van onze overkappingen maakt dat al veel horecaondernemers hebben gekozen voor een Texstyleroofs oplossing.

Kenmerken van een  Vergunningsvrije zeildoek horeca overkapping?

Alle voordelen op een rij

 • Een eyecatcher voor iedere horeca onderneming
 • Beschermt tegen alle weersinvloeden
 • Een maatwerk oplossing voor iedere buitenruimte
 • Waterdicht & stormvast
 • Creëert sfeer & comfort voor uw publiek
 • Eenvoudig te (de-)monteren
 • Beschermt tegen UV & IR straling
 • Omzet verhogend door verlenging van het buitenseizoen

 

Uw zonwerende terrasoverkapping

Vrijblijvend 3D-design op maat

Benieuwd naar een persoonlijk ontwerp van uw schaduwdoek op maat? Als u ons benaderd via het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact op. Zo kunnen wij uw vragen direct te woord staan en een beeld schetsen van uw wensen. Na afloop van het gesprek zullen wij u verzoeken foto’s toe te sturen van  de plek waar u onze textiele overkapping wilt plaatsen.

Realistische ontwerpen

Onze architecten maken vervolgens binnen drie dagen een grafisch ontwerp van uw locatie zodat wij kunnen beginnen aan uw persoonlijke designs. Deze ontwerpen presenteren wij graag persoonlijk zodat wij op locatie de verschillende mogelijkheden kunnen toelichten. Via onze software kunnen wij ter plekke het ontwerp van de zeil overkapping aanpassen zodat het volledig naar uw voorkeuren gevormd wordt en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u wenst in meer te weten over onze oplossingen voor Engelstalige landen, verwijs ik u graag naar www.texstyleroofs.com.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

 • Omdat U kiest voor exclusiviteit
 • Wij op maat voor u ontwerpen
 • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
 • U geen lichtverlies wenst in uw woning
 • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
 • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!