Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Design overkapping van zeildoek

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Luxe design overkapping van zeildoek – Op maat ontworpen – Waterdicht – Stormvast – Eyecatcher

Wat is een Texstyleroofs?

Een Texstyleroof is een volwaardige design overkapping van zeildoek; lichtgewicht, (vaak) vergunningsvrij en altijd passend bij de architectuur van woning, pand en omgeving. Onze Texstyleroofs, ook wel lichtgewicht membraan structuren genoemd, vinden haar oorsprong in de membraantechnologie. Texstyleroofs heeft, na meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van de industriële membraan technologie, deze technologie weten te vertalen naar het ontwerpen en maken van overkappingen voor de particuliere en klein zakelijke markt.

De vrijdragende overkappingsvormen van Texstyleroofs ontlenen haar sterkte aan:

  1. De geometrie van de structuur van de overkapping, in combinatie met
  2. De voorspanning (stijfheid) die nodig is om een duurzame design overkapping van zeildoek te maken.
Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Geometrie van de design overkapping van zeildoek: Vorm voor sterkte

Geen enkele overkappingsvorm van Texstyleroofs® is vlak. Velen zien dat juist als de flair van de oplossing, maar de uiteindelijke reden voor deze vormgeving heeft vooral te maken met de sterkte die voortvloeit uit deze vorm. Een goed vergelijk is de bouw en vormgeving van een brug. Hoe vlakker de brug, des te meer ondersteuning (supporting construction) deze nodig heeft voor het stabiliseren ervan. Daarom wordt een brug of viaduct vaak niet recht, maar in een boogvorm gebouwd.

Een dergelijk voorbeeld vindt u ook terug in de Romaanse architectuur uit de periode 1000 tot 1200, waarbij het gebruik van gebogen constructies het geheel versterkt. Een rechte lijn heeft immers een oneindige kracht nodig om stijfheid te realiseren. Zodra je deze rechte lijn gaat buigen komt er sterkte, alleen ontstaan door de geometrische verandering in het geheel. Dat is de primaire reden waarom een Texstyleroof® dus nooit vlak is, maar altijd een dubbele kromming heeft.

Met een luxe en high-end design overkapping van Texstyleroofs bieden wij u de mogelijkheid om heerlijk comfortabel en sfeervol te genieten van uw tuin of terras.

Homogene stijfheid: Het zeil als geheel onder gelijke spanning

Als een dubbel gekromde geometrie samenkomt met homogene stijfheid, ontstaat er aerodynamica. Dat lijkt eenvoudig, maar het ontstaat dus niet door zomaar lukraak te trekken aan de diverse hoeken van de geometrie. Dat heeft te maken met het feit dat een textiel alleen stijfheid krijgt als de rek op de garen wordt verbruikt. Dat noemen we voorspanning. Echter, een textiel heeft een onderscheidende rek in alle richtingen waarin het textiel wordt belast. Alleen dankzij een hoogwaardige en zelf ontwikkelde methode van engineering, levert Texstyleroofs® een daadwerkelijk membraan. Vrij vertaald: een membraan is een dubbel gekromd en homogeen voorgespannen textiel dat zich, alleen als aan deze 2 voorwaarden is voldaan, aerodynamisch gedraagt als een volwaardige design overkapping. Voor meer informatie met betrekking tot onze oplossingen bezoek onze website: www.texstyleroofs.com

De meest hoogstaande engineering van Texstyleroofs design overkappingen

Deze hoogwaardige engineering treft u normaal gesproken alleen aan in de industriële tak van de membraantechnologie. Dankzij de samenwerking met de grondleggers van deze technologie heeft Texstyleroofs® een methode ontwikkeld waarbij wordt teruggegrepen naar de basis van deze technologie: de zogenaamde lichtgewicht structuren.

Een Texstyleroofs design overkapping van zeildoek met een afmeting van 40 vierkante meter weegt tussen de 11 a 12 kilogram! De totale overkapping (incl. funderingen en constructie) van deze grootte weegt gemiddeld niet meer dan 150-175 kilogram. Dit maakt Texstyleroofs® niet alleen de sterkste textiele overkapping ter wereld, maar vooral ook een zeer duurzame variant in de markt van overkappingen.

Design overkapping van zeildoek - stormvaste overkapping

Luxueus en zorgeloos buitenleven

In ons drukke bestaan wordt het creëren van een plek waar men rustig kan relaxen en bijkomen van de hectiek van alle dag steeds belangrijker. De sfeer, emotie en beleving die we in huis creëren, willen we immers ook buiten ervaren. Texstyleroofs® levert met behoud van esthetiek, architectuur en een ‘touch of design’ dé op maat design overkapping. Een overkapping die naast wering tegen zon, regen en sneeuw ook een gevoel van geborgenheid en luxe creëert en het buitenleven verlengt. In het voorjaar kunt u heerlijk buiten ontbijten in de warmte van de ochtendzon, in de zomer vindt u verkoeling onder uw overkapping en in de winter zou u er zelfs comfortabel en beschut onder kunnen loungen en/of barbecueën met familie en vrienden. Dit zonder dat daarvoor het systeem zoals dit is ontworpen dient te worden aangepast. Op voorhand wordt de functionaliteit bepaald en aan de hand daarvan ontstaat de ideale overkappingsvorm die zorgt voor het genot van de ochtendzon en de wering van de zon hoogzomer.

Kortom: gedurende alle seizoenen kunt u genieten en profiteren van de luxe en het comfort die uw volledig op maat ontworpen Texstyleroof® u biedt.

Design overkapping van zeildoek - beschut tijdens het tuinfeest

Op maat ontworpen design terrasoverkappingen, carports, loungeplekken en horeca overkappingen

Bij het ontwerpen van uw terrasoverkapping of carport gaat Texstyleroofs® geen uitdaging uit de weg. Onze prachtige overkappingen van zeildoek zijn vrijwel overal toe te passen. Het professionele team van Texstyleroofs® maakt een passend 3D ontwerp voor elke situatie. Om al uw wensen en eisen met betrekking tot uw overkapping tot leven te laten komen, designen we in nauw overleg met u de perfecte overkapping voor uw situatie. Met behulp van 3D worden uw woning en omgeving op maat in 3D getekend en ziet u direct hoe een Texstyleroof® uw tuin, woning en omgeving verfraait. In het 3D ontwerp wordt rekening gehouden met al uw wensen en eisen; wel of geen schaduw, lichtinval in uw woning of juist het weren van de warmte in uw woning, de zichtlijnen die u wenst te behouden of juist de privacy die u wenst. Geen enkel aspect dat u belangrijk vindt, gaan we uit de weg, We zorgen voor een architectonisch verantwoord antwoord op al uw vragen en eisen. Geheel ‘tailor made’ ontstaat in 3D, een reëel en bijna levensecht ontwerp met de beste oplossing voor ultiem buitengenot voor uw specifieke situatie.

De Texstyleroofs® design overkapping heeft naast haar functionaliteiten ook een sterk architectonisch toegevoegde waarde die extra cachet geeft aan uw omgeving. Het is bovendien een veelzijdige oplossing, die uitermate geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Texstyleroofs® levert volledig op maat en in eigen beheer en is daarmee sterk onderscheidend in de huidige markt van overkappingen. Dit komt mede door de extreem hoge eisen die wij stellen aan kwaliteit, design en engineering. Dankzij onze focus op kwaliteit is een Texstyleroofs® zeiloverkapping de enige echte stormvaste textiele overkapping in de markt.

Design overkapping van zeildoek - Terrasoverkapping op maat

Missie en visie: De sterkste lichtgewicht textiele overkapping ter wereld

Texstyleroofs is dè leverancier van lichtgewicht membraan overkappingen voor de klein zakelijke- en particuliere woningmarkt. Dankzij het uitrollen van een succesvolle franchiseformule, levert Texstyleroofs® over de gehele wereld en kan zij haar doel verwezenlijken om voor iedereen een architectonisch verantwoorde overkappingsvorm te leveren op basis van de kenmerken: lichtgewicht, exclusief, architectonisch en functioneel. Kortom: het bieden van de beste oplossing voor terrasoverkappingen, carports en/of vrijstaande overkappingsvormen, waar dan ook ter wereld!

Design overkapping van zeildoek - het ultieme vakantiegevoel

Het ultieme doel: The one above

Als ontwerper en fabrikant van lichtgewicht textiele overkappingen hebben we maar 1 doel en dat is het creëren van de sterkste, meest functionele en esthetische overkappingsvorm ter wereld. Niet voor niets is onze slogan “The one above” en willen we het merk zijn dat boven alle andere overkappingsoplossingen uitstijgt.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

  • Omdat U kiest voor exclusiviteit
  • Wij op maat voor u ontwerpen
  • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
  • U geen lichtverlies wenst in uw woning
  • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
  • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!