Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Installatie zonnezeil – onze werkwijze

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Installatie zonnezeil – Ontwerp overkapping van zeildoek – Op maat – Waterdicht – Stormvast

Installatie zonnezeil van Texstyleroofs

U bent op zoek naar een overkapping van zonnezeil voor bij uw woning, tuin of terras. In de meeste gevallen gaat u dan op internet zoeken naar meer informatie over de mogelijkheden die er zijn. Vaak ziet u dan door het grote aanbod en de vele keuzemogelijkheden door de bomen het bos niet meer. Texstyleroofs begeleidt u graag in het proces van ontwerp tot installatie, om te komen tot de juiste oplossing voor uw specifieke situatie.

Texstyleroofs is specialist in terrasoverkappingen, carports en vrijstaande overkappingen van zeil. Binnen deze toepassingen doen zich tal van variaties voor waarin wij u graag van onze kennis voorzien. Bijvoorbeeld het al dan niet bevestigen van onze membraanoverkappingen aan de woning of andere bevestigingspunten of het laten zien van zon- en schaduwpatronen op de gewenste locatie die ontstaan door de beweging van de zon. Met behulp van een 3D studie nemen wij u graag mee door de uw bekende omgeving te voorzien van een 3D animatie. Bij onze ontwerpen staan altijd uw wensen en voorkeuren centraal en komen we graag in nauw overleg met u tot een nieuwe en zeer persoonlijke overkapping van zonnezeil. Hieronder laten we u stapsgewijs zien hoe uw unieke Texstyleroofs membraanoverkapping tot stand komt.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent
Terrasoverkappingen en carports particulieren

1. Foto van uw locatie

Na het eerste telefonisch contact zal u worden gevraagd om foto’s te maken van uw huis, tuin en omgeving en deze naar ons door te sturen via de mail. Uiteraard wordt door ons aangegeven waar u op moet letten bij het maken van de foto’s. De foto’s die we van u ontvangen, gaan vervolgens naar onze digitale architect die er een realistische 3D weergave van maakt.

Deze 3D weergave gaat op haar beurt door naar een van onze membraanspecialisten die zich buigt over de overkappingsoplossing die u wenst. Aan de hand van de foto’s weten onze adviseurs al snel een accurate inschatting van de diverse mogelijkheden te maken. Met behulp van onze speciaal ontwikkelde software is het mogelijk om bij het maken van een 3D ontwerp rekening te houden met zaken als lichtinvalafwatering en windsnelheid.

2. 3D studie op maat (formfinding)

Onze digitale architect zet de foto’s van uw locatie om naar een realistische 3D weergave. De vorm van uw membraan bepaalt de sterkte en het karakter van uw Texstyleroof. De karakteristieke dubbele kromming van onze oplossing wordt visueel inzichtelijk gemaakt aan de hand van het hoogwaardige 3D ontwerp. Uw functionele en esthetische wensen vormen de basis voor uw ideale en unieke lichtgewicht membraan overkapping. De verschillende mogelijkheden per toepassing komen wij bij u thuis presenteren aan de hand deze gemaakte 3D-studie. Binnen deze ontwerpen geven wij zo nauwkeurig mogelijk weer hoe de toepassing eruit komt te zien in uw omgeving. Meerdere voorstellen worden aan u gepresenteerd en samen met u ontwerpen we de perfecte oplossing in de vorm van een overkapping die past bij de architectuur van uw woning en de esthetiek van de omgeving. Deze 3 á 4 3D designs lopen wij samen met u door om te kijken welke het best aansluit op uw wensen en voorkeuren. Onze software stelt ons in staat om ter plekke wijzigingen aan te brengen in het ontwerp. Zo komt het nagenoeg nooit voor dat u ontevreden bent met het eindresultaat. Nadat al uw wensen in het design zijn verwerkt, komen we graag met u tot een akkoord. Eerst na uw goedkeuring wordt het definitieve ontwerp vervolgens in productie genomen.

3D-schets-texstyleroofs-zonnezeil-terrasoverkapping-op-maat-design-overkapping
Terrasoverkappingen en carports particulieren

3. Installatie zonnezeil: Kleur en materiaalkeuze

U kiest de materialen en kleuren die het beste passen bij uw wensen. Wij zijn ons ervan bewust dat dit wellicht nog kan veranderen na het akkoord. Het is dan ook mogelijk om binnen drie dagen na goedkeuring van het zonneziel nog van gedachte te veranderen. Daarna starten wij het productieproces. Onze membranen zijn te verkrijgen in 24 verschillende kleuren. Onze medewerkers komen altijd op locatie met een stalenkaart om ter plekke te laten zien hoe de verschillende kleuren reageren blootgesteld aan daglicht. Niet alleen het doek, maar ook de masten kunnen in iedere gewenste RAL-kleur worden gecoat.

Wij vervaardigen alle materialen vanuit onze eigen fabriek.

4. CONSTRUCTIE

Wij vervaardigen alle materialen in eigen huis. Na correcte formfinding wordt de basisconstructie op locatie vakkundig gemonteerd en 3D ingemeten door ons installatie-team. Alle bevestigingsmaterialen zijn slim ontworpen en van de hoogste kwaliteit. Hierdoor bieden wij10 jaar garantie op de constructie en is veiligheid en functionaliteit gegarandeerd. De basisconstructie bestaat uit de verschillende bevestigingspunten en de benodigde masten die in het ontwerp bepaald zijn. Op deze manier hoeft op de dag van de levering alleen het membraan nog gehesen te worden en kunt u gaan genieten van uw nieuwe overkapping van zonnezeil.

 

Een van onze specialisten tovert de foto’s van uw locatie om naar een realistische 3D weergave. De vorm van uw membraan bepaalt de sterkte en het karakter van uw Texstyleroof.

5. ENGINEERING

Op basis van 3D metingen ter plaatse wordt het exacte snijplan berekend voor de uiteindelijke membraanoverkapping. In dit snijplan wordt rekening gehouden met een evenredige distributie van krachten waarbij de ideale voorspanning ontstaat voor de sterkste textiele lichtgewicht overkapping ter wereld.

Flexibele overkapping voor elke situatie

6. MEMBRAAN

Het snijplan wordt vervolgens in onze eigen zeilmakerij laser gesneden uit zeildoek dat is geweven van saturamax garens. Deze worden tijdens het spinnen gekleurd met pigmenten waardoor er een zeer hoge kleurechtheid wordt behaald. de saturamax garens zijn door de lange filamenten zeer rekvast en scheurbestendig, dit in tegenstelling tot acryl en katoen garens die uit korte filamenten bestaan. Ons zeildoek wordt afgewerkt met Hydro max, een hoogwaardige waterafstotende impregnatie. Het laser gesneden doek wordt vervolgens ambachtelijk, handmatig gestikt met teflon garen. Na uitgebreid testen op vorm en voorspanning is het membraan gereed voor plaatsing en kan een afspraak worden gemaakt met de klant voor het hijsen van het membraan.

Wij proberen binnen zo’n vier á vijf weken dit hele productieproces te realiseren en uw unieke Texstyleroof op locatie te installeren.

7. INSTALLATIE ZONNEZEIL

Doordat we alles in eigen fabriek produceren, kunnen wij zeer snel
leveren en zorgen voor een spoedige installatie. Uw contactpersoon bij Texstyleroofs maakt een afspraak met u en zal op de dag van oplevering, samen met u stap voor stap, het doek hijsen. Zorgvuldig wordt door ons uitgelegd hoe uw zonnezeil het beste gehesen en gestreken kan worden, zodat deze eenvoudige techniek na installatie en oplevering ook zelf beheerst.

Over het gemiddelde genomen, proberen we binnen zo’n vier á vijf weken na goedkeuring en akkoord van uw zijde, uw membraan-overkapping van zonnezeil te realiseren en uw unieke Texstyleroof op locatie te installeren. Op dat mooie moment van oplevering feliciteren wij u met uw aankoop en kunt u gaan genieten van uw eigen Texstyleroof. Wij maken graag gebruik van dit moment om nog de laatste vragen die u heeft, te beantwoorden. Uiteraard blijven wij ook na oplevering te allen bereikbaar om u te woord te staan in het geval van vragen of opmerkingen.

 

Is onze oplossing na bovenstaande gelezen te hebben exact wat u zoekt? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Individuele materialen

Texstyleroofs kenmerkt zich door de veelzijdigheid in keuze van vorm, maar ook in de keuze van materialen. Al onze materialen zijn ontworpen en gemaakt om om te gaan met de krachten die over het systeem verdeeld worden. Ieder element is daarbij te verkrijgen in een RAL kleur naar keuze. Uiteraard biedt ook geanodiseerd aluminium een prachtige toevoeging aan uw omgeving. Het zeildoek dat we bij Texstyleroofs gebruiken, is van hoogwaardig materiaal en de kleurkeuze is veelzijdig en varieert van wit, tot zilvergrijs, van taupe tot mediterraan, van grafiet tot zwart. Kortom: voor ieder wat wils in kleur en vorm!

 

Interesse?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

  • Omdat U kiest voor exclusiviteit
  • Wij op maat voor u ontwerpen
  • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
  • U geen lichtverlies wenst in uw woning
  • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
  • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!