Design Overkapping van zeildoek

Vrijstaande overkapping van zeildoek - Op maat ontworpen - Waterdicht - Stormvast - Eyecatcher

Wat is een
Texstyleroof ?

Een eenduidig antwoord: een volwaardige design overkapping van zeildoek; Lichtgewicht, (vaak) vergunningsvrij en altijd in lijn met de architectuur van de woning, het pand en de omgeving. Deze lichtgewicht membraan structuren vinden haar oorsprong in de membraantechnologie. Met meer dan 10 jaar ervaring in de industriële wereld van membraantechnologie, heeft Texstyleroofs® de vertaling gemaakt naar de basis van deze technologie. Vrijdragende overkappingsvormen die haar sterkte ontlenen aan de geometrie van de structuur in combinatie met de voorspanning (stijfheid) om een duurzame design overkapping van zeildoek te creëren.

Geometrie van de design overkapping van zeildoek: Vormen voor sterkte

Geen enkele overkappingsvorm van Texstyleroofs® is vlak, velen zien dat juist als de flair van de oplossing, maar de uiteindelijke reden voor deze vorming heeft te maken met de sterkte die daaruit voortkomt. Een goed vergelijk is de bouw en vorming van een brug. Hoe vlakker de brug is, des te meer ondersteuning (supporting construction) er nodig is voor het stabiliseren ervan. Het is daarom dat een brug of viaduct vaak niet recht is maar in een boogvorm wordt gebouwd. Een ander voorbeeld is de Romaanse architectuur uit de periode 1000 tot 1200, waarbij het gebruik van gebogen constructies het geheel versterken. Een rechte lijn behoeft immers een oneindige kracht om deze stijfheid te realiseren. Zodra je deze lijn gaat buigen komt er sterkte, enkel door de geometrische verandering in het geheel. Dat is de primaire reden waarom een Texstyleroof® dus nooit vlak is en altijd een dubbele kromming kent.

 

vrijstaande louge overkapping van zeildoek

Homogene stijfheid: Het zeil als geheel onder gelijke spanning

Naast een dubbel gekromde geometrie, ontstaat er aerodynamica als deze geometrie samenkomt met een homogene stijfheid. Dat lijkt eenvoudig, maar het ontstaat niet door lukraak te trekken aan de diverse hoeken van de geometrie. Dat heeft te maken met het feit dat een textiel enkel stijfheid genereert indien de rek op de garen wordt verbruikt. Dat noemen we voorspanning. Echter een textiel heeft een onderscheidende rek in alle richtingen waarin het textiel wordt belast. Dankzij de hoogwaardige en zelf ontwikkelde methode van engineering, levert Texstyleroofs® een daadwerkelijk membraan. Vrij vertaald: een dubbel gekromde en homogeen voorgespannen textiel dat zich nadien aerodynamisch gedraagt als een volwaardige design overkapping. Voor meer informatie met betrekking tot onze oplossingen bezoek onze website: www.texstyleroofs.com

 

De meest hoogstaande engineering van Texstyleroofs design overkappingen

Deze hoogwaardige engineering tref je normaal gesproken enkel aan in de industriële tak van de membraantechnologie. Dankzij de samenwerking met de grondleggers van deze technologie heeft Texstyleroofs® een methode ontwikkelt waarbij wordt teruggegrepen naar de basis van deze technologie: Lichtgewicht structuren.

De design overkapping van zeildoek van  Texstyleroof met de afmeting van 40 vierkante meter weegt tussen de 11 a 12 kilogram! Een totale overkapping van deze grootte (inclusief funderingen en constructie) weegt over het gemiddelde ook niet meer dan 150-175 kilogram. Dit maakt Texstyleroofs® niet alleen de sterkste lichtgewicht overkapping ter wereld, maar bovendien een zeer duurzame variant in de markt van overkappingen.

Terrasoverkappingen en carports particulieren

Luxueus en zorgeloos buitenleven

In ons drukke bestaan wordt het creëren van een plek waar men rustig kan relaxen en bijkomen van de hectiek van alle dag steeds belangrijker. De sfeer, emotie en beleving die we in huis creëren, willen we immers ook buiten ervaren. Texstyleroofs® levert met behoud van esthetiek, architectuur en een ‘touch of design’ dé op maat design overkapping. Een overkapping die naast wering tegen zon, regen en sneeuw ook een gevoel van geborgenheid en luxe creëert en het buitenleven verlengt. In het voorjaar kunt u heerlijk buiten ontbijten in de warmte van de ochtendzon, in de zomer vindt u verkoeling onder uw overkapping en in de winter zou u er zelfs comfortabel en beschut onder kunnen loungen en/of barbecueën met familie en vrienden. Dit zonder dat daarvoor het systeem zoals deze is ontworpen dient te worden aangepast. Op voorhand wordt de functionaliteit bepaald en aan de hand daarvan ontstaat de ideale overkappingsvorm die zorgt voor het genot van de ochtendzon en de wering van de zon hoogzomer.

Kortom: gedurende alle seizoenen kunt u genieten en profiteren van de luxe en het comfort die uw volledig op maat ontworpen Texstyleroof® u biedt.

Unieke vormgeving en design

Op maat ontworpen design terrasoverkappingen, carports, loungeplekken en horeca overkappingen

Bij het ontwerpen van uw terrasoverkapping of carport gaat Texstyleroofs® geen uitdaging uit de weg. Onze prachtige overkappingen van zeildoek zijn vrijwel overal toe te passen. Het professionele team van Texstyleroofs® maakt een passend 3D ontwerp voor elke situatie. Om al uw wensen en eisen met betrekking tot uw overkapping tot leven te laten komen, designen we in nauw overleg met u de perfecte overkapping voor uw situatie. Met behulp van 3D worden uw woning en uw omgeving op maat in 3D ontwikkeld en ziet u direct hoe een Texstyleroof® uw tuin, woning en omgeving verfraait. Daarbij wordt rekening gehouden met al uw wensen en eisen; wel of geen schaduw, lichtinval in uw woning of juist het weren van de warmte in uw woning, de zichtlijnen die u wenst te behouden of juist de privacy die u wenst. Geen enkel aspect dat u belangrijk vindt gaan we uit de weg, we zorgen voor een architectonisch verantwoord antwoord op deze vraagstellingen. Geheel ‘tailor made’ ontstaat in 3D, een reëel en bijna levensecht ontwerp met de oplossing voor ultiem buitengenot.

De Texstyleroofs® design overkapping heeft naast haar functionaliteiten ook een sterk architectonisch toegevoegde waarde die extra cachet geeft aan uw omgeving. Het is een veelzijdige oplossing, die uitermate geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Texstyleroofs® levert volledig op maat en in eigen beheer en is daarmee sterk onderscheidend in de huidige markt van overkappingen. Dit komt mede door de extreem hoge eisen die wij stellen aan kwaliteit, design en engineering. Dankzij onze focus op kwaliteit is een Texstyleroofs® zeiloverkapping de enige echte stormvaste textiele overkapping in de markt.

 

Design terrasoverkapping van zeildoek op maat

Missie en visie: De sterkste lichtgewicht textiele overkapping ter wereld

Texstyleroofs is dè leverancier van echte lichtgewicht membraan structuren in de klein zakelijke- en woningmarkt. Dankzij de uitrol van een succesvolle franchiseformule, bestiert Texstyleroofs® de gehele wereld en heeft het als doel op een architectonisch verantwoorde manier overkappingsvormen te leveren die op basis van de kenmerken: lichtgewicht, exclusief, architectonisch en functioneel de juiste oplossing biedt voor de invulling van terrasoverkappingen, carports en/of vrijstaande overkappingsvormen voor meerdere doeleinden.

Design terrasoverkapping van zeildoek op maat

Het ultieme doel: The one above

Onze droom wordt werkelijkheid als de ontwerper en fabrikant van de sterkste en esthetisch meest verantwoorde lichtgewicht overkappingen ter wereld. 

The one above: Het ultieme in design overkappingen, het merk dat boven andere oplossingen uitstijgt. 

 

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een overkapping van zeil?

  • U kiest voor exclusiviteit
  • op maat voor u wordt ontworpen
  • vergunningsvrij geplaatst mag worden
  • geen lichtverlies heeft in uw woning
  • het systeem volledig demonteerbaar is
  • het zonwering en overkapping in één is

 

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!

“My hope is that light, flexible architecture might bring about a new and open society.”

Frei Otto

Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen
design terrasoverkapping van zeildoek op maat
vergunningsvrije carport van zeildoek
vergunningsvrije carport van zeildoek
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
vrijstaande louNge overkapping van zeildoek