Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Carport op maat – vergunningsvrij overkappen

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Bescherm uw auto met een carport op maat – Vergunningsvrij – auto overkapping van zeildoek – Stormvast – Waterdicht

Bescherm uw auto in stijl met een carport van zeil

Een vergunningsvrije carport op maat is een stijlvolle en functionele oplossing om uw auto(’s) te beschermen. Omdat alle overkappingsoplossingen van Texstyleroofs volledig op maat worden gemaakt en geïnstalleerd, sluiten ook de  carport overkappingen van zeil die wij leveren altijd naadloos aan op uw wensen en eisen. Onze unieke membraan overkappingen zijn uniek en in hun vorm altijd voorzien van een dubbele kromming. Deze dubbele kromming zorgt ervoor dat er een zeer stevige en stormvaste overkapping ontstaat.

Al onze overkappingen worden ontworpen en gerealiseerd op basis membraantechnologie. Een techniek die is ontwikkeld door Frei Paul Otto, een Duits architect, engineer en ontwikkelaar van voorgespannen en lichtgewicht membraan overkappingen van zeildoek.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Interesse in een terrasoverkapping, carport, vrijstaande overkapping of horeca overkapping van zeildoek?

carport-op-maat-zeildoek-auto-overkapping-waterdicht-stijlvol-stormvast-vergunningsvrij-zonder-vergunning-bescherming-oprit-meerdere-autos

Carport op maat zonder vergunning

Een Texstyleroofs carport overkapping is in sterkte en duurzaamheid vergelijkbaar met een vaste carport van hout of aluminium. Met dien verstande dat een Texstyleroofs carport door haar semipermanente karakter veelal vergunningsvrij is en altijd op maat wordt gemaakt en dus uniek is. De mogelijkheden van onze ontwerpen zijn eindeloos en aan te passen op al uw functionele en esthetische wensen en eisen. Daarnaast zijn onze zonnezeil carports tot en met de fundering uitneembaar waardoor het plaatsen ervan zonder vergunning kan plaatsvinden.

Een Texstyleroof is de perfecte oplossing als u een buitenruimte wilt overkappen, maar geen permanente constructie wenst.

Waarom een carport op maat van zeil

Vaak is een garage onderdeel van de woning en wordt deze gebruikt voor allerlei doeleinden, behalve het beschermen van uw auto. Een carport op maat is een mooi alternatief voor een garage en toch een zeer functionele en mooie oplossing om uw auto in stijl te beschermen.

Verlengde levensduur

Vaak is een garage onderdeel van de woning en wordt deze gebruikt voor allerlei doeleinden, behalve het beschermen van uw auto. Een carport op maat is een mooi alternatief voor een garage en toch een zeer functionele en mooie oplossing om uw auto in stijl te beschermen.

Opvallen of integreren?

Dankzij een breed scala aan kleuren zorgen wij ervoor dat uw carport van zeildoek geheel in de stijl van uw woning en tuin kan worden gerealiseerd. Wilt u dat de carport integreert of moet deze juist opvallen? Samen met u zoeken we naar de kleur en vormgeving die het best bij uw stijl en smaak past.

Waarom een zonnezeil carport?

 

Alle voordelen op een rij

 • Vergunningsvrij te plaatsen
 • Auto beschermd tegen weersinvloeden als regen, hagel en wind
 • Carport op maat gemaakt
 • Vorstvrije omgeving
 • Mogelijk droog naar uw auto
 • Stijlvolle uitstraling
 • Minder kans op roestvorming

 

Van idee naar Carport op maat

U wilt een zonnezeil carport, maar u heeft moeite om zich een beeld hiervan te vormen voor uw specifieke situatie? Wij realiseren snel en efficient uw ideale vergunningsvrije carport van zeil en nemen u daarbij volledig mee in het ontwerpproces. Bij het eerste contact via mail of telefoon proberen we te achterhalen wat uw wensen en ideeën zijn. Op basis van foto’s van uw huidige situatie maken wij vervolgens enkele ontwerpvoorstellen in 3D. Vervolgens komen we graag bij u thuis langs om deze voorstellen aan u persoonlijk en op locatie te presenteren. Deze voorstellen kunnen wij ter plekke met onze speciale software in overleg met u aanpassen totdat u helemaal tevreden bent met het ontwerp.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Meerdere ontwerpen voor uw carport van zeil

Aan de hand van deze 3D studies van uw locatie, geven wij zo nauwkeurig mogelijk weer hoe uw carport van zeil doek eruit komt te zien. Aan de hand van drie á vier designs kijken we samen met u welke oplossing het best aansluit op uw wensen en voorkeuren. Wij zijn in staat ter plekke wijzigingen aan te brengen en door te voeren. Zo komen we snel tot het perfecte ontwerp dat aan al uw wensen voldoet. Door dit snelle schakelen streven wij er naar binnen vijf weken na het definitieve akkoord uw vergunningsvrije carport op maat te plaatsen. Tussentijds houden wij u wekelijks op de hoogte met de ontwikkelingen van uw eigen Texstyleroof.

Installatie van een carport van zeil op maat

Installatie van uw carport

Als het ontwerp definitief is en door u is goedgekeurd, komt ons professionele installatieteam de basisconstructie realiseren en 3D ingemeten. Daarna kan het definitieve ontwerp bepaald worden en wordt het zeil voor uw carport met behulp van onze speciale software, nader uitgewerkt in een snijplan dat door onze zeilmakerij wordt laser gesneden en handmatig gestikt met teflongaren. Als het membraan gereed is, komt ons installatieteam wederom bij u langs en wordt het doek samen met u gehesen.

Stap voor stap wordt vervolgens aan u uitgelegd hoe u in de toekomst zelfstandig uw zonnezeil carport kunt afhalen (strijken) en opnieuw kunt ophangen (hijsen).

Raak ook verzeild in luxe en maak direct een afspraak

Service voor uw carport op maat

Na oplevering van uw carport op maat lopen we samen met u nog eens kort het hele traject door; van ontwerp tot oplevering. Wij vragen of u tevreden bent met de gang van zaken, zodat ook wij onze bedrijfsvoering continu kunnen blijven verbeteren. Dit alles onder het genot van een fles wijn of een kopje koffie om het traject feestelijk af te sluiten. Uiteraard blijven we ook na oplevering beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en kunt u altijd bij ons terecht met bijzonderheden. De meeste vragen zijn overigens reeds uitgewerkt op onze veelgestelde vragen pagina, mocht uw vraag er niet tussen staan, dan kunt u deze te allen tijde aan ons stellen via de telefoon of per mail.

Lichtgewicht carport op maat

De gemiddelde carport van zeil weegt tussen de tien en vijftien kilo. Deze gewichtsklassen gelden voor overkappingen van veertig tot zestig vierkante meter. Dit is mogelijk omdat wij enkel lichtgewicht materialen gebruiken die zich gedragen als textiel. Er wordt geen enkele zware materialen gebruikt in het membraan en toch bieden wij meer voordelen dan bij een vaste overkapping. U kunt uw carport van zeil zorgeloos laten hangen tot windsnelheden van wel 100 kilometer per uur.

Onze overkappingen gedragen zich als een aerodynamisch geheel dat bestand is tegen alle gangbare externe krachten en meer.

De Texstyleroofs carport overkapping weegt tussen de tien en vijftien kilo.
De Texstyleroofs carport overkapping weegt tussen de tien en vijftien kilo.

Verwijderbare carport van zeil

Mocht u om welke reden dan ook de zonnezeil carport tijdelijk af willen halen, dan is dit eenvoudig en snel te realiseren. In tegenstelling tot vaststaande oplossingen kan een gemiddelde vergunningsvrije carport van zeil binnen een tijdsbestek van 10 minuten individueel worden gestreken.

Ongeacht de grootte van het membraan past deze in een bijgeleverde tas van één bij anderhalve meter. Op deze manier kan het membraan eenvoudig en snel worden opgeborgen in de schuur of op zolder. Het herbevestigen en opnieuw hijsen van het zeil is overigens net zo eenvoudig en kan meestal zonder hulp en in een mum van tijd.

Kenmerken van een design carport van zeil

De vergunningsvrije carport op maat van Texstyleroofs wordt in lijn met de architectuur van uw woning en/of omgeving ontworpen. Vanwege haar demontabele karakter is een Texstyleroofs carport overkapping van zeil geen vaste overkapping maar een semipermanente overkapping en daarom veelal vergunningsvrij te plaatsen. De carport van zeil kan tot een grootte van 120 vierkante meter ontworpen worden. U kunt er dus meerdere auto’s onder plaatsen. Bovendien creëert u met onze oplossingen van zeildoek de beste beschutting voor uw auto doordat de vorm vrij te bepalen is. Aan de hand van een 3D studie ontwikkelen wij graag samen met u de voor u perfecte carportoplossing.

Uw zonwerende terrasoverkapping

Vrijblijvend 3D-design op maat

Benieuwd naar een persoonlijk ontwerp van uw schaduwdoek op maat? Als u ons benaderd via het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact op. Zo kunnen wij uw vragen direct te woord staan en een beeld schetsen van uw wensen. Na afloop van het gesprek zullen wij u verzoeken foto’s toe te sturen van  de plek waar u onze textiele overkapping wilt plaatsen.

Realistische ontwerpen

Onze architecten maken vervolgens binnen drie dagen een grafisch ontwerp van uw locatie zodat wij kunnen beginnen aan uw persoonlijke designs. Deze ontwerpen presenteren wij graag persoonlijk zodat wij op locatie de verschillende mogelijkheden kunnen toelichten. Via onze software kunnen wij ter plekke het ontwerp van de zeil overkapping aanpassen zodat het volledig naar uw voorkeuren gevormd wordt en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u wenst in meer te weten over onze oplossingen voor Engelstalige landen, verwijs ik u graag naar www.texstyleroofs.com.

Design

texstyleroofs-zonnezeil-terrasoverkapping-op-maat-design-overkapping

Ieder design van Texstyleroofs® is uniek. Uw design overkapping van zeil wordt volledig op maat ontworpen. De vorm bepaalt u samen met ons aan de hand van een uitgebreide 3D studie van uw omgeving en omliggende architectuur. Het zeildoek is 3D voorgevormd, daardoor oersterk en tegelijkertijd licht!

3D ontworpen

3D-schets-texstyleroofs-zonnezeil-terrasoverkapping-op-maat-design-overkapping

De design overkapping wordt in uw omgeving 3D ontworpen. We kunnen u daarbij vanuit allerlei posities laten zien welke zichtlijnen u behoudt en hoe het aanzicht van uw woning of tuin wordt verfraaid met een carport! We houden daarbij rekening met alle aspecten om een goede beschutting te creëren: aspecten als schaduwwerking, doorloophoogte, beschutting van de plaatsen waar wind en vuil vandaan komt, etc. komen daarbij aan de orde.

Hoogwaardige materialen

Texstyleroofs-lounge-overkapping-vlijmen-2019-hoogwaardige mast constructie

U bepaalt de materialen die gebruikt worden en in welke kleuren. Naast 20 kleuren voor het membraan is het ook mogelijk om de masten volledig naar wens in kleur te coaten. Het zeer lichte zeildoek kan in praktisch iedere gewenste kleur ontworpen worden. Na 4 tot 6 weken heeft u uw design overkapping in uw tuin staan. Stormvast! Wenst u er tevens verlichting aan toe te voegen? Met behulp van diverse add-ons als licht en verwarming, creëert u de sfeer en het comfort dat uw wenst.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

 • Omdat U kiest voor exclusiviteit
 • Wij op maat voor u ontwerpen
 • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
 • U geen lichtverlies wenst in uw woning
 • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
 • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!