Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Wat is een schaduwdoek?

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Schaduwdoek overkapping op maat – Waterdicht – Stormvast – Schaduwdoeken voor uw terras – Sfeervol

Een schaduwdoek als overkapping

Er is geen eenduidig en eenvoudig antwoord op de vraag wat een schaduwdoek nou precies is en waarvoor het gebruikt kan worden. De toepassing van een schaduwdoek is veelzijdig en kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden. Wat duidelijk is, is dat het veelal een doek betreft, gemaakt van zeil, dat zorgt voor schaduw. Een schaduwdoek wordt meestal toegepast om een teveel aan zonlicht op een terras of andere plek in de tuin of bij de woning tegen te gaan. Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in diverse vormen, van driehoek tot vierkant en worden bevestigd aan muren, bomen of masten. De schaduwdoeken van Texstyleroofs zijn de sterkste verkrijgbaar in de markt. Bovendien zijn ze waterdicht, warmtewerend en stormvast. Dat maakt het Texstyleroofs schaduwdoek feitelijk een bijna volwaardige overkapping en geen doek dat tijdelijk wordt opgehangen bij een teveel aan zon.

Voor meer informatie over een schaduwdoek als overkapping, verwijzen wij u graag naar onze pagina: schaduwdoek als overkapping. Deze pagina leent zich voortreffelijk om inspiratie op te doen voor uw eigen situatie door de vele foto’s die u hier vindt.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Interesse in een terrasoverkapping, carport, vrijstaande overkapping of horeca overkapping van zeildoek?

carport-op-maat-zeildoek-auto-overkapping-waterdicht-stijlvol-stormvast-vergunningsvrij-zonder-vergunning-bescherming-oprit-meerdere-autos

Optimale sfeer en beleving

Genieten van een heerlijke zomerdag op uw terras is niet altijd zo ‘heerlijk’ en eenvoudig als het klinkt. Immers,  het weer heeft een enorme impact op het feit of u zomaar het terras op kunt en kunt genieten van een heerlijk wijntje of een lunch met het gezin in de buitenlucht. Of het is te warm, of het weer zit niet mee en we krijgen een aantal zomerbuien over ons land. Al met al, schaduwwerking en het hebben van een overkapte ruimte is nagenoeg een must, maar helaas niet zo overduidelijk als het lijkt.

Een schaduwdoek geeft een heerlijke sfeer en beleving omdat het geen opgesloten gevoel geeft. Het alternatief op een schaduwdoek, een parasol, heeft als nadeel dat de voet vaak in het midden van het terras staat. Een zwevende parasol is bovendien zeker niet stormvast en heeft tot gevolg dat deze tijdig dicht moet als de wind opzet, aangezien de parasol dan alle kanten opvliegt. Een vaste overkapping is daarentegen vaak zo permanent dat aspecten als lichtverlies in de woning of het hebben van een bouwvergunning dit soort initiatieven vaak tegengaat. Met een regulier schaduwdoek lost u beide problemen niet op, maar kiest voor het compromis. Een Texstyleroofs schaduwdoek daarentegen is een mooie oplossing en alternatief voor een permanente overkapping zonder lichtverlies in de woning. Bovendien is het geen bouwwerk, maar een semipermanente oplossing die gemakkelijk verwijderbaar is, waardoor u veelal geen vergunning nodig heeft.

Wanneer verwijdert u een schaduwdoek

Een schaduwdoek van reguliere kwaliteit moet u bij te hoge windsnelheden verwijderen. De schaduwdoeken (membraan overkappingen) van Texstyleroofs zijn bestand tegen praktisch iedere windsnelheid die we in Nederland kennen, op uiteraard de orkaankrachtige na. Eenmaal geïnstalleerd heeft u er geen omkijken naar. Een Texstyleroofs is tevens sterk warmtewerend, waardoor u een koelte creëert, zowel binnen als buiten.

De schaduwdoeken van Texstyleroofs worden op maat ontworpen en bieden zoals aangegeven de mogelijkheid om de woning van warmtewering te voorzien. Zo hebben we reeds vele projecten opgeleverd waarbij de woning zeker 6-10 graden koeler is gebleken na oplevering van de Texstyleroofs zeiloverkapping. Een Texstyleroofs schaduwdoek kunt u tevens eenvoudig (in 5-10 min) verwijderen en opslaan in de meegeleverde tas. Hoe fijn zou het zijn wanneer in de donkere wintermaanden de overkapping er niet zou zijn en de warme zonnestralen in de winter de woning juist weer wel binnen komen? U bepaalt het moment waarop u een Texstyleroofs schaduwdoek verwijdert, wanneer u dat überhaupt zou wensen.

Een Texstyleroofs is lichtgewicht en besluit u het membraan te verwijderen en op te bergen, dan kunt u dat eenvoudig zelf doen zonder hulp van anderen.

Een Texstyleroof is de perfecte oplossing als u een buitenruimte wilt overkappen, maar geen permanente constructie wenst.

Volledig naar uw wensen

Schaduwdoeken zijn leverbaar in vele kleuren en maten. De Texstyleroofs zeiloverkappingen worden geleverd in meer dan twintig verschillende kleuren en worden altijd op maat gemaakt.

Kijk voor meer informatie over onze op maat gemaakte schaduwdoeken eens op de pagina schaduwdoek op maat. Wilt u weten hoe het komt dat onze schaduwdoeken waterdicht zijn? Kijk dan op de pagina op onze website die alles vertelt over de  waterdichte schaduwdoeken van Texstyleroofs.

Meerdere schaduwdoeken gecombineerd

Regelmatig ziet u op locaties combinaties van schaduwdoeken. Dit komt doordat een regulier schaduwdoek  niet voor grote ruimtes geschikt is. Een eenvoudig schaduwdoek is, om enigszins uitvoerbaar ook te kunnen plaatsen, vaak niet groter dan 30 vierkante meter. De schaduwdoeken, of eigenlijk zeiloverkappingen van Texstyleroofs hebben deze beperking juist niet. Ruimtes tot 120 vierkante meter kunnen worden voorzien met slechts één Texstyleroofs membraan (schaduwdoek). Is de ruimte groter dan 120 vierkante meter, dan kunnen meerdere Texstyleroofs systemen aan elkaar gekoppeld worden en uiteindelijk dienen als een zeer ruime terrasoverkapping.

De Texstyleroofs carport overkapping weegt tussen de tien en vijftien kilo.

Raak ook verzeild in luxe en maak direct een afspraak

zonwering-spanzeil-terras-overkapping-op-maat-textiel-schaduwdoek-waterdicht-sfeervol

Een parasol, schaduwdoek of een zeiloverkapping

In de markt zijn, naast parasols, eenvoudige schaduwdoeken en vaste overkappingen, ook [oprolbare schaduwdoeken] leverbaar. Feitelijk gezien is dat niet meer dan een andere vorm van een parasol. Oprolbare schaduwdoeken bieden lang niet het comfort van een Texstyleroofs schaduwdoek, omdat deze vanwege haar unieke vorm en design naadloos aansluit op specifieke wensen als zichtlijnen, zoninval, schaduwwerking en feitelijk iedere eis die u stelt aan uw overkapping.

Het schaduwdoek van Texstyleroofs wordt uiterst vakkundig geplaatst door onze gecertificeerde installateurs.Om meer te weten over de werkwijze van een op maat schaduwdoek van Texstyleroofs, verwijzen we u graag naar de pagina die in detail beschrijft hoe [de werkwijze] van installatie is. Zeker omdat de schaduwdoeken van Texstyleroofs eerder behoren tot de productsoort semipermanente overkappingen, is het voortraject, dat we volledig in 3D voor uw situatie uitwerken, intensiever dan men vaak denkt. Om een  stormvast schaduwdoek te ontwikkelen kunt u bij de installatie ervan niet uitgaan van het zomaar vastmaken van het doek met een paar haken aan de muur. Deze zullen namelijk bij iedere storm uit de muur getrokken worden. Door de vorm en speciale verwerkingsmethode van de schaduwdoeken van Texstyleroofs worden de krachten op het doek (membraan) drastisch verminderd en in die hoedanigheid nog altijd minimalistisch gebouwd kunnen worden. Wilt u meer informatie over de aerodynamische werking van de Texstyleroofs schaduwdoeken, kijkt u dan op de pagina ‘wat is een membraanoverkapping‘.

Een schaduwdoek of een terrasoverkapping

Hoe u de doeken van Texstyleroofs ook noemt, ze zijn in alles vergelijkbaar met een luxe terrasoverkapping. Veel meer dan een eenvoudig schaduwdoek dat opgehangen wordt aan de bestaande muren, masten of palen. Voor een eenvoudig schaduwdoek verwijzen we u graag naar de website van zonz.nl. Bent u echter op zoek naar het comfort van een overkapping die waterdicht, stormvast en naadloos aan sluit op uw omgeving en uw wensen, dan zijn de schaduwdoeken van Texstyleroofs de ideale oplossing. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze [contact pagina]. U kunt daar onze brochure downloaden en het contactformulier invullen. U wordt dan gecontacteerd door een van onze membraanspecialisten. Zij zullen uw wensen en eisen vertalen naar het ideale ontwerp voor uw locatie!

Genieten in de tuin met het comfort van een vaste overkapping, maar  met de sfeer van de Franse Riviera. Dat is wat u zult beleven na de oplevering van uw eigen Texstyleroofs membraanoverkapping.

schaduwdoek-op-maat-zeildoek-overkapping-waterdicht-stijlvol-stormvast-lichtdoorlatend-sfeervol-design-koel