Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat een schaduwdoek is. De toepassing van een schaduwdoek is veelzijdig, gezien het feit dat de definitie in meerdere vormen geïnterpreteerd kan worden. De schaduwdoeken van Texstyleroofs zijn de sterkste verkrijgbaar in de markt. De toevoeging op het eenvoudige schaduwdoek is, dat deze bovendien waterdicht, warmtewerend en stormvast zijn. Dat maakt het Texstyleroofs schaduwdoek feitelijk een overkapping. Voor meer informatie over een schaduwdoek als overkapping, kijkt u op de pagina: schaduwdoek als overkapping. 

Genieten van een heerlijke zomerdag op uw terras, is niet altijd zo ‘heerlijk’ en eenvoudig als het klinkt. Immers heeft het weer een enorme impact op het feit of u zomaar het terras op kunt en kunt genieten van een heerlijk wijntje of een lunch met het gezin in de buitenlucht. Of het is vaak te warm, of het weer zit niet mee en we krijgen een aantal zomerbuien over ons land. Al met al, schaduwwerking en het hebben van een overkapte ruimte is nagenoeg een must, maar helaas niet zo evident als het lijkt. 

Een schaduwdoek: optimale sfeer en beleving

Een schaduwdoek geeft immers een heerlijke sfeer en beleving omdat het geen opgesloten gevoel geeft. Een parasol heeft als nadeel dat de voet vaak in het midden van het terras staat. Een zwevende parasol is bovendien zeker niet stormvast wat vaak tot gevolg heeft dat deze tijdig dicht moet als de wind opzet, aangezien de parasol alle kanten opvliegt. Een vaste overkapping is daarentegen vaak zo permanent dat aspecten als lichtverlies in de woning of het hebben van een bouwvergunning dit soort initiatieven vaak tegengaat. Met een regulier schaduwdoek lost u beide problemen niet op, maar kiest voor het compromis. Een texstyleroofs schaduwdoek daarentegen is de oplossing voor een semi-permanente overkapping. Het is geen bouwwerk, waardoor u een vergunning niet meer nodig heeft, bovendien is het een semipermanente wijze waardoor het verwijderbaar is. 

Wanneer verwijdert u een schaduwdoek

Een schaduwdoek van reguliere kwaliteit moet u bij te hoge windsnelheden verwijderen. De schaduwdoeken (membraan overkappingen) van Texstyleroofs zijn bestand tegen praktisch iedere windsnelheid die we in Nederland kennen. Op de stormen met orkaankracht na. U heeft er geen omkijken naar. Bovendien is het sterk warmtewerend, waardoor u een koele ruimte creëert. Zowel buiten als ook binnen. De schaduwdoeken van Texstyleroofs worden op maat ontworpen en bieden namelijk ook de mogelijkheid om de woning van warmtewering te voorzien. Zo hebben we reeds vele projecten opgeleverd waarbij de woning met zeker 6-10 graden koeler is gebleken na oplevering van de Texstyleroofs zeiloverkapping. Een schaduwdoek kunt u eenvoudig (in 5-10 min) verwijderd hebben en opgeslagen in de meegeleverde tas. Hoe fijn zou het zijn als in de donkere wintermaanden de overkapping er niet zou zijn? De warme zonnestralen in de winter de woning juist wel weer binnen komen? Het licht komt weer uw woning in wanneer u dat dus wel wenst. Dat is dan ook het moment waarop u een Texstyleroofs schaduwdoek verwijdert, als u dat überhaupt wenst. Door het feit dat de schaduwdoeken van Texstyleroofs uiteindelijk overkappingen zijn, kunnen ze zich ook meten met een vaste overkapping. 

Schaduwdoek volledig naar uw wensen

Schaduwdoeken zijn leverbaar in vele kleuren en maten. De Texstyleroofs zeiloverkappingen worden geleverd in meer dan twintig verschillende kleuren en worden altijd op maat gemaakt. Kijk voor meer informatie over de op maat schaduwdoeken eens op de pagina [schaduwdoek op maat]. Wilt u weten waarom onze schaduwdoeken waterdicht zijn? Kijk dan op onze pagina die alles vertelt over [de waterdichte schaduwdoeken] van Texstyleroofs. Zoekt u enkel een doek tegen de zon, lees dan op onze pagina: [doek tegen zon], hoe de schaduwdoeken van Texstyleroofs perfect aan kunnen sluiten op de eisen die u stelt aan uw zonwering.  

Meerdere schaduwdoeken gecombineerd

Veelal ziet u op locaties de combinaties van schaduwdoeken. Dit komt vaak doordat een regulier schaduwdoek natuurlijk niet voor grote ruimtes geschikt is. Een eenvoudig schaduwdoek, enigszins uitvoerbaar om ook te kunnen plaatsen, is vaak niet groter dan 30 vierkante meter. Dat is al riskant met een eenvoudige uitvoering. De schaduwdoeken, eigenlijk zeiloverkappingen, van Texstyleroofs hebben deze beperking juist niet. Het overkappen van ruimtes tot 120 vierkante meter kunnen voorzien worden met slechts één membraan (schaduwdoek). Is de ruimte groter dan 120 vierkante meter, dan kunnen de systemen van Texstyleroofs gekoppeld worden en uiteindelijk dienen als een zeer ruime terrasoverkapping. 

Een parasol, schaduwdoek of een zeiloverkapping

In de markt zijn er ook [oprolbare schaduwdoeken] leverbaar, feitelijk gezien is dat niet meer dan een andere vorm van een parasol. Deze bieden lang niet het comfort van een texstyleroofs schaduwdoek, omdat deze vanwege de unieke vorm en design naadloos kunnen aansluiten op uw wensen als zichtlijnen, zoninval, schaduwwerking en feitelijk iedere eis die u stelt aan uw overkapping. Het schaduwdoek van Texstyleroofs wordt uiterst vakkundig geplaatst door onze gecertificeerde installateurs. Om meer te weten te komen over de werkwijze van een op maat schaduwdoek van Texstyleroofs, verwijzen we u graag naar de pagina die in detail beschrijft hoe [de werkwijze] van installatie is. Zeker aangezien de schaduwdoeken van Texstyleroofs eerder behoren tot de productsoort overkappingen, is het voortraject, dat we volledig in 3D voor uw situatie uitwerken, intensiever dan men vaak denkt. Om een [stormvast schaduwdoek] te ontwikkelen kunt u niet uitgaan van een paar haken in de muur. Deze zullen bij iedere storm uit de muur getrokken worden. Door de speciale verwerkingsmethode van de schaduwdoeken van Texstyleroofs worden de krachten op het doek (membraan) drastisch verminderd en in die hoedanigheid nog immer minimalistisch gebouwd worden. Wilt u meer informatie over de aerodynamische werking van de Texstyleroofs schaduwdoeken, kijkt u dan op de pagina [wat is een membraanoverkapping]. 

Een schaduwdoek of een terrasoverkapping

Hoe u de doeken van Texstyleroofs ook noemt, het is in alles vergelijkbaar met een luxe terrasoverkapping. Veel meer dan een eenvoudig schaduwdoek dat opgehangen wordt aan de bestaande muren dan wel benodigde masten of palen. Voor een eenvoudig schaduwdoek verwijzen we u graag naar de website van zonz.nl, bent u op zoek naar het comfort van een overkapping, waterdicht, stormvast, naadloos aangesloten op uw omgeving en uw wensen, dan zijn de schaduwdoeken van Texstyleroofs de ideale oplossing. Ik verwijs u voor meer informatie graag naar onze [contact pagina]. U kunt daar onze [brochure downloaden] en eventueel het contactformulier invullen. U wordt dan gecontacteerd door een van onze membraanspecialisten. Zij zullen u meenemen in een beleving die niet snel zult vergeten. De vertaling van uw wensen en eisen naar het ideale ontwerp.  

Genieten in de tuin met het comfort van een vaste overkapping, maar de sfeer van de Franse riviera in gedachte, is exact wat u zult beleven na de oplevering van een Texstyleroofs membraanoverkapping.