Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Lichtgewicht membraan overkapping van zeildoek

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Lichtgewicht overkapping – Op maat ontworpen membraan overkapping – Waterdicht – Stormvast – Eyecatcher

Zeildoek membraan: een lichtgewicht overkapping

Een Texstyleroofs lichtgewicht overkapping is een zeildoek membraan overkapping. Maar wat is een zeildoek membraan overkapping? vraagt u zich wellicht af. Een zeildoek membraan overkapping  is een lichtgewicht overkapping van textiel.

Het kenmerk van een Texstyleroofs textiele membraan overkapping, is dat deze nooit vlak is en altijd is voorzien van:

 1. Voorgevormde dubbele kromming
 2. Stijfheid in het membraan

Een Texstyleroofs zeil lichtgewicht overkapping zorgt voor sfeer, comfort en beschutting voor terrascarport, loungeplek of voor horeca terras.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Een Texstyleroofs lichtgewicht overkapping kenmerkt zich in de engineering door haar geometrische vormen en optimaal gebalanceerde krachtendistributie, waardoor er een homogene voorspanning in het membraan ontstaat. Hierdoor ontstaat een aerodynamische werking en daarmee ook de sterkste lichtgewicht textiele overkapping ter wereld. Iedere Texstyleroofs membraan overkapping is uniek en wordt volledig op maat voor u ontworpen.

Wat is dat een voorgevormde dubbele kromming? vraagt u zich vast af. Een voorgevormde dubbele kromming in een zeildoek betekent dat er altijd minimaal vier punten zijn, waarvan er altijd minimaal 1 of 2 punten naar een hoog punt gaan en andere punten naar een laag punt. Door deze kromming in een zeildoek lichtgewicht overkapping aan te brengen, kan het membraan vier tot vijf keer meer gewicht dragen dan lichtgewicht overkapping die geen kromming kent. Daarnaast wordt door deze vorm een membraan overkapping ook vier tot vijf keer meer ontlast zodat er een ijzersterke configuratie ontstaat in het geheel.

Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek

Wij hangen een Texstyleroofs membraan overkapping niet op, maar hijsen en strijken deze. Wanneer een Texstyleroofs zeildoek overkapping op voorspanning wordt gebracht door eraan te hangen (hijsen) ontstaat een bepaalde stijfheid in de zeildoek overkapping. Een zeildoek overkapping op voorspanning brengen doe je heel eenvoudig door met je hele lichaamsgewicht aan een lijn middels een katrol te gaan hangen. Wanneer je de zeildoek overkapping niet verder omhoog gehesen krijgt, heeft deze de maximale voorspanning bereikt. Hierdoor ontstaat een homogene stijfheid in het geheel van de lichtgewicht overkapping. Er is op deze manier een aerodynamisch vlak ontstaan waardoor het membraan deint in de wind en niet flappert. En dat is ook maar goed ook, want alles wat flappert gaat op den duur kapot. Zie het zoals bij een vliegtuig, ook daarvan deinen de vleugels ietwat. Wanneer dit namelijk niet zou gebeuren, zouden de vleugels afbreken.

Door deze manier van engineering (voorspanning en stijfheid) is een dergelijke  zeildoek overkapping uitermate geschikt om te gebruiken als overkappingsoplossing in Nederland, België en Duitsland. Een zeildoek overkapping is namelijk stormvast. Dit betekent dat een zeildoek overkapping bij windkracht 10 ook nog gewoon kan blijven hangen. Daarnaast is een Texstyleroofs membraan overkapping door het gebruik van duurzaam textiel waterdicht en zonwerend. 

Een Texstyleroofs zeildoek overkapping is van zichzelf een lichtgewicht configuratie. Een membraan van ca. 40 vierkante meter weegt ongeveer 10 kilogram. De gehele constructie, inclusief schroef fundering, masten en zeildoek weegt in totaal ongeveer 150 kilogram. Met recht dus een duurzame oplossing!

Lichtgewicht overkapping voor een terras

Een zeildoek overkapping is ideaal te gebruiken als lichtgewicht overkapping voor een terras achter het huis, bij een bedrijf of restaurant. Door haar specifieke vormgeving creëert  een Texstyleroofs zeildoek overkapping een geweldig intieme lounge sfeer. Wanneer het geheel ook nog eens wordt aangelicht met LED verlichting, wordt een waanzinnige sfeer gecreëerd die met een reguliere standaard overkapping veel moeilijker te realiseren is.  Hierdoor is een Texstyleroofs lichtgewicht overkapping meer dan alleen maar een overkapping om zich te weren tegen natuurlijke elementen als zon, regen en wind.

Naast het comfort en de sfeer die u met een Texstyleroofs zeildoek overkapping realiseert,  zijn er natuurlijk nog genoeg andere wensen waar een Texstyleroofs lichtgewicht overkapping aan voldoet.

Een Texstyleroofs lichtgewicht overkapping:

 • zorgt voor een optimaal schaduw patroon;
 • kan zorgen voor windkering;
 • is uitermate geschikt om privacy te creëren;
 • een lichtgewicht overkapping is op maat ontworpen;
 • heeft fenomenale zichtlijnen;
 • creëert natuurlijke lichtinval in de woning door de gekromde lijnen, waarbij altijd zicht blijft op de buitenlucht;
 • kan veelal bevestigd worden aan natuurlijke materialen, denk aan bomen en de woning, waardoor als het ware een zwevend element wordt gecreëerd;
 • is een lichtgewicht overkapping en duurzame oplossing;
 • is eenvoudig zelf te hijsen en te strijken;
 • geeft een minimalistisch aangezicht aan de woning waardoor deze is toe te passen voor ieder type woning, van boerderij tot kubistische woning.
Vergunningsvrije carport van zeildoek

Lichtgewicht overkapping als carport

Een zeildoek overkapping kan ook worden toegepast als carport. Door de vormgeving van het membraan worden de voertuigen die eronder staan worden geweerd van regen en ander vuil. Doordat de zeildoek overkapping op maat wordt ontworpen, zorgen wij te allen tijde bij het ontwerp van de carport dat deze kan worden geïntegreerd in de bestaande architectuur en de natuurlijke omgeving van uw woning. 

Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen

Membraan overkapping: Vergunningsvrij

Een ander groot voordeel van het plaatsen van een Texstyleroofs overkapping als carport is dat deze veelal vergunningsvrij te plaatsen is. Bij plaatsing wordt gewerkt met schroef funderingen, die ca. 1.60 meter tot 2.10 meter de grond in gaan. In de schroef funderingen worden de masten geplaatst. Hierdoor is het geheel niet nagelvast, maar verwijderbaar en daardoor bijna altijd vergunningsvrij!

Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek

Niet zomaar een lichtgewicht overkapping

Dat een zeildoek overkapping oftewel een membraan overkapping niet zomaar een overkapping is moge wel duidelijk zijn. Een belangrijk onderdeel dat nog specifieke aandacht en toelichting behoeft, zijn de panelen waaruit het membraan of zeildoek bestaat. Deze panelen, die met teflon garen aan elkaar worden gestikt, zorgen niet alleen voor de vorm en de stijfheid van het zeildoek, maar verdelen daarnaast ook de krachten homogeen over het gehele membraan. En draagt daarbij toe aan de vorming van de sterkste lichtgewich overkapping ter wereld.

Materiaal

Lichtgewicht overkapping: Materialen

Een zeildoek overkapping is een overkapping die gemaakt is van zeil, zoals het woord al zegt. In feite is het echter een doek gemaakt van polyester acryl. Dit betekent dat het de uitstraling heeft van een zeildoek, maar de eigenschappen (waterafstotend en zonwerend) en sterkte van een kunststof materiaal. De Texstyleroofs lichtgewicht overkapping is verkrijgbaar in maar liefst 20 kleuren. De masten die Texstyleroofs levert en plaatst indien er geen gebruik kan worden gemaakt van de aanwezige natuurlijke elementen, zoals bomen, op de te overkappen locatie, zijn getrokken uit aluminium en optioneel in kleur te coaten.

TEXSTYLEROOFS® TERRASOVERKAPPING De nieuwe revolutie in overkappingen

Lichtgewicht overkapping: Op zoek naar de sterkste verbinding van textiel

De sterkste verbinding van textiel oftewel garen is een verbinding waarbij de garen haaks staan op elkaar; in vaktaal spreken we dan van een ketting en een inslag. Wanneer men een loep boven het textiel zou houden, zou je dus vierkantjes zien. Wanneer je in de richting van de garen trekt, gebeurt er niet zo veel. Maar trek je in diagonale richting aan de garen dan  merk je dat er rek in de garen zit. Dit betekent normaliter dat in het geval een stretch tent en je brengt deze met een paal in het midden op spanning, je zult zien dat het doek “oprekt” en er naar verloop van tijd geen vierkantjes meer zichtbaar zullen zijn, maar ruiten. Dit houdt textiel echter niet lang vol en  na verloop van tijd zal het doek dan ook gaan scheuren.

Bij een Texstyleroofs wordt door specifieke engineering de rek in de garens in zijn geheel verbruikt. Wanneer een zeildoek op spanning hangt en er een loep op gehouden wordt, zijn er nog steeds vierkantjes te zien en geen ruiten. Hierdoor is een lichtgewicht overkapping van Texstyleroofs in staat om 15 tot 20 jaar haar vormgeving en stijfheid te behouden en niet te scheuren!

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

 • Omdat U kiest voor exclusiviteit
 • Wij op maat voor u ontwerpen
 • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
 • U geen lichtverlies wenst in uw woning
 • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
 • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!