Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Kerstborrels en winterbarbecues

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Verlenging van het buitenleven

Met recht zitten we nu in de donkere dagen voor Kerst. Buiten is het koud en vooral nat, met af en toe overdag een waterig zonnetje als uitzondering op deze regel. Terwijl ‘vroeger’ de winterperiode werd gezien en ervaren als een periode om lekker binnen bij de kachel te zitten met de kaarsjes aan, is dat tegenwoordig wel anders. Buiten zijn en bewegen wordt gepromoot als gezond en passend bij een vitale levensstijl. Meer bewegen in de buitenlucht, gezond en puur eten.  De trend die daar direct bij aansluit, is de aandacht die we tegenwoordig hebben voor onze tuin en de inrichting daarvan. Waren tot voor kort nog maar een klein groepje mensen in het bezit van een luxe buitenkeuken of green egg, de laatste jaren zijn we met ons allen steeds meer buiten gaan koken een barbecueën. Als je investeert in een kostbare buitenkeuken of luxe barbecue, wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van maken en je niet laten verjagen door een zomers buitje op warme dagen of door kou op heldere en zonnige dagen in de herfst of winter.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Een Texstyleroofs voor alle jaargetijden

Met het plaatsen van een overkapping over uw terras met of zonder buitenkeuken of over uw loungehoek kunt u  langer buiten genieten. U kunt er uiteraard voor kiezen om daarbij te gaan voor een vaste, permanente overkapping van hout of staal of voor een flexibele oplossing zoals een overkappingsoplossing met een zonne- of schaduwdoek. Nadeel van het plaatsen van een vaste overkapping is natuurlijk dat het niet altijd even eenvoudig is om een vergunning te verkrijgen van de gemeente. In ons vorige blog zijn we uitgebreid ingegaan op de voorwaarden voor het wel of niet verkrijgen van een vergunning voor carport of overkapping. Wilt u zonder al teveel rompslomp en op korte termijn genieten van een overkapping dan kunt u ook kiezen voor een semipermanente overkapping van textiel zoals Texstyleroofs deze ontwerpt, produceert en plaatst.

Vergunningsvrij genieten

Doordat een Texstyleroofs semipermanent en compleet demontabel is, is een vergunning vaak niet nodig. Een Texstyleroofs overkapping is daarbij net zo sterk als een vaste overkapping en biedt zowaar vaak  meer sfeer en beschutting door de krommingen in het membraan: een Texstyleroofs omarmt u als het ware.

Een winterse barbecue met Kerst of een feestje in de tuin met familie en vrienden met oud & nieuw, waarbij u lekker beschut buiten kunt genieten van het vuurwerk om het nieuwe jaar te verwelkomen, behoren tot de mogelijkheden met een Texstyleroofs. U hoeft daarbij niet bang te zijn dat het membraan vlam vat, want al onze zonnezeilen zijn gemaakt van brandvertragend materiaal.

Warme chocomel en Glühwein

We sluiten deze laatste blog van het jaar af met een heerlijk recept voor een hartverwarmend glaasje Glühwein. Heerlijk om zowel het nieuwe jaar als de winterse kou te verwelkomen!

Ingrediënten voor 6 – 8 glazen

 • 1 liter rode wijn
 • 1 sinaasappel
 • 2 eetlepel rietsuiker of honing
 • 6 kruidnagels
 • 2 stuks steranijs
 • 2 kaneelstokjes
  (Evt. een scheutje cognac)

 

 • Was de sinaasappel en snij deze in partjes. Steek de kruidnagels in de schil van de sinaasappel. Zo kunt u deze er later gemakkelijk uitvissen.
 • Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm deze op een laag vuur.
 • Roer alles even door elkaar. Let op; als u besluit cognac bij het mengsel te voegen, laat het mengsel dan niet koken. Als het mengsel kookt, vervliegt de alcohol namelijk en dat zou zonde zijn. Het toevoegen van de cognac is overigens optioneel, ook zonder cognac is deze Glühwein heerlijk van smaak.
 • Laat de glühwein 15 tot 20 minuten trekken op een zacht vuur.
 • Schenk de glühwein in glazen en garneer deze eventueel met een schijfje sinaasappel.
textile-roofs-White-29371-900×617

Namens Texstyleroofs wensen wij u langs deze weg gezellige kerstdagen toe en een goed begin van 2020! Proost!

het hele Texstyleroofs team