Een zonnedoek op maat

Zonnedoek op maat? Zoek niet verder

Voor een zonnedoek op maat bent u bij ons aan het juiste adres. U wilt zoveel mogelijk genieten in uw tuin, maar ook af en toe de schaduw op zoeken. Zon in natuurlijk heerlijk, maar op warme zonnige dagen zoals we die tegenwoordig steeds meer hebben in Nederland is het ook fijn om een plek te hebben waar verkoeling kan worden gezocht. Dit kan uitstekend onder een zonnedoek overkapping van Texstyleroofs.

Texstyleroofs is specialist op het gebied van zonnedoek overkappingen. Met behulp van een zonnedoek op maat kan u optimaal genieten van het buitenleven. Onze zonnedoeken worden volledig op maat ontworpen aan de hand van uw functionele en esthetische wensen en eisen.

 

Zeildoek overkapping

Zonnedoek op maat: Dubbele kromming

Voorgevormde dubbele kromming in een zonnedoek op maat betekent dat er altijd minimaal vier punten zijn, waarvan twee lage en twee hoge. Door de kromming in een zonnedoek overkapping aan te brengen kan het vier tot vijf keer meer gewicht dragen dan een zonnedoek overkapping die geen gekromde lijnen heeft. Daarnaast wordt de constructie van een zonnedoek ook vier tot vijf keer meer ontlast zodat er een ijzersterke configuratie ontstaat in het geheel.

 

Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek

Zonnedoek overkappingen: Eenvoudig hijsen en strijken

Wij hijsen en strijken een zonnedoek op maat. Dit houdt in, dat wanneer een zeildoek overkapping op voorspanning wordt gebracht er een bepaalde stijfheid ontstaat in de zonnedoek overkapping. Een zeildoek overkapping op voorspanning brengen doe je heel eenvoudig door met je hele lichaamsgewicht aan een lijn te gaan hangen. Waanneer je de zeildoek overkapping nier verder omhoog krijgt hangt de zeildoek overkapping op voorspanning. Hierdoor ontstaat er een homogene stijfheid in het geheel van het Membraan. Er is een totaal aerodynamisch vlak ontstaan waardoor het zonnedoek in zijn geheel meedeint in de wind en niet flappert, want alles wat flappert gaat kapot. Zie het zoals bij een vliegtuig, daar deinen ook de vleugels. Wanneer dit niet zou gebeuren zouden de vleugels afbreken.

 

Daardoor is een zonnedoek overkapping uitstekend te gebruiken als oplossing in Nederland, België en Duitsland. Een zonnedoek op maat is namelijk stormvast, dit betekent dat een Texstyleroof bij windkracht 12 gewoon blijft staan. Daarnaast is het geheel waterdicht en zonwerend.

 

Een zonnedoek op maat is van zichzelf een lichtgewicht configuratie. Enkel het Membraan van zo’n 40 vierkante meter weegt slechts 10 kilogram. De gehele constructie (schroef fundering en masten) inclusief de zeildoek overkapping weegt in zijn totaliteit slechts 150 kilogram.

Zonnedoek overkapping voor een terras

Een zonnedoek op maat is ideaal te gebruiken als overkapping van het terras achter het huis of bij een restaurant. Door een aantal punten naar beneden te halen ontstaat er bij het zonnedoek een geweldige lounge sfeer, waardoor het leven van binnen verdergaat naar buiten. Een zonnedoek overkapping is namelijk erg sfeervol om onder te zitten. Wanneer het geheel in het donder wordt aan gelicht met LED verlichting creëer je een waanzinnige sfeer die je met een dergelijk overkapping nooit te nimmer zult ervaren.  Daardoor is het meer dan alleen een overkapping om zich te weren te natuurlijke elementen.

Naast de enorme hoeveelheid sfeer die een zonnedoek overkapping geeft zijn er natuurlijk
ook nog genoeg andere wensen waar een zonnedoek aan voldoet:

 • Een zonnedoek op maat zorgt voor een optimaal schaduw patroon;
 • Een zonnedoek kan voor windkering zorgen;
 • Daarnaast is een zonnedoek overkapping uitermate geschikt voor privacy wensen;
 • Op maat ontworpen;
 • Zichtlijnen van een zonnedoek overkapping zijn fenomenaal;
 • Door de gekromde lijnen van een zonnedoek overkapping is er altijd sprake van natuurlijke lichtinval in de woning. Er is altijd contact met de buitenlucht;
 • Een zonnedoek overkapping kan bevestigd worden aan natuurlijke materialen, denk aan bomen en de woning. Hierdoor creëer je een zwevend element;
 • Een zonnedoek overkapping is een lichtgewicht oplossing;
 • Een zonnedoek op maat is eenvoudig te hijsen en te strijken;

Door de vorm ontstaat er een minimalistisch aangezicht van de woning waardoor het is toe te passen op ieder type woning, van boerderij tot kubistische woningen.

Vergunningsvrije carport van zeildoek

Zonnedoek overkapping als carport

Een zonnedoek overkapping wordt tegenwoordig veel toegepast als carport. De voordelen zijn dat bepaalde punten in het midden van het Membraan naar beneden kunnen worde getrokken zodat de voertuigen die eronder komen te staan geweerd worden van regen en ander vuil. Het zonnedoek is op maat ontworpen en wij zorgen voor integratie met de architectuur en natuur.

Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen

Zonnezeil op maat: vergunningsvrij

Een ander groot voordeel van dit systeem is dat het vergunningsvrij is.

Doordat wij werken met schroef funderingen, die vanaf 1,60 meter tot 2,10 meter de grond in gaan, werken. In de schroef funderingen komen de masten die worden afgevuld met grind. Hierdoor is het zonnezeil op maat niet nagelvast waardoor alles verwijder baar is.

Vrijstaande lounge overkapping van zeildoek

Niet zomaar een zonnedoek overkapping

Dat een zonnedoek overkapping oftewel een membraan overkapping niet zomaar een overkapping is mag wel duidelijk zijn. Eén van de belangrijkste punten van het zonnedoek is dat het bestaat uit panelen. Deze panelen zorgen voor de vorm en de stijfheid van het zonnedoek. Daarnaast verdelen de panelen de krachten homogeen over het gehele membraan en worden met Teflon garen aan elkaar gestikt tot één geheel.

Materiaal

Zonnedoek overkapping: materiaal

Een zonnedoek op maat is een overkapping dat dat gemaakt is van een materiaal dat lijkt op zeildoek. In feite is het een doek gemaakt van polyester acryl. Dit betekent dat het de uitstraling heeft van een zeildoek maar de sterkte van een kunststof materiaal. Het is verkrijgbaar in maar liefst 20 kleuren. De masten zijn getrokken uit aluminium en zijn optioneel in kleur te coaten.

TEXSTYLEROOFS® TERRASOVERKAPPING De nieuwe revolutie in overkappingen

Zonnedoek overkapping: verbinding van textiel

De sterkste verbinding van textiel oftewel garen is haaks op elkaar. In vaktaal heb je een ketting en een inslag. Wanneer je er een loep boven houdt zie je dus vierkantjes. Wanneer je in de richting van de garen trekt gebeurd er niet zo veel. Maar trek je in de diagonaal aan de garen merk je dat er rek in zit. Dit betekent normaliter wanneer je een stretch tent hebt en je brengt het geheel op spanning en je drukt er een paal in het midden, je zult zien dat je dan de boel “oprekt” en er zijn dan geen vierkantjes meer zichtbaar maar ruiten. Dit houdt textiel niet zo lang vol en zal na verloop van tijd gaan scheuren. Texstyleroofs doet het anders: Wij verbruiken de rek in de garens door het geheel te engineren waardoor wij alle rek van de garen verbruiken. Wanneer een zeildoek op spanning hangt en er een loop op gehouden wordt zie je nog steeds vierkantjes. Hierdoor is een zonnedoek op maat van Texstyleroofs in staat om 15 tot 20 jaar in goede staat te blijven!

 

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

 • Omdat U kiest voor exclusiviteit
 • Wij op maat voor u ontwerpen
 • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
 • U geen lichtverlies wenst in uw woning
 • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
 • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!

“My hope is that light, flexible architecture might bring about a new and open society.”

Frei Otto

Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen
design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Carport vergunningvrij
Carport vergunningsvrij
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
vrijstaande louNge overkapping van zeildoek