Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Veilig en beschermd buiten spelen in de tuin of op het schoolplein

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

“Toen ik klein was bestond ook al Social Media .. Alleen heette het toen buiten spelen!”

Buitenspelen is gezond en van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Buitenspelen is niet alleen goed voor de fysieke (lichamelijke), maar ook voor de mentale en sociale ontwikkeling. Als we kijken naar het beweeggedrag van kinderen, zien we helaas een dalende tendens. De beweegrichtlijnen voor kinderen zegt dat kinderen vanaf 4 jaar minimaal 1 uur per dag matig intensief moeten bewegen. In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld echter steeds vaker virtueel; via televisie, games, tablets en smartphones.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Het belang van buitenspelen

10 redenen waarom buitenspelen gezond is:

 

  • Bewegen heef een positief effect op het voorkomen van zogenaamde welvaartsziekten als diabetes, obesitas, hart- en vaatziekte en helpt bij de ontwikkeling en opbouw van het immuunsysteem.
  • Kinderen die buitenspelen hebben minder risico op botbreuken, omdat ze door buitenspelen hebben hun spieren en botten meer belasten zodat deze sterker en dikker worden m.a.w. ‘use it or lose it’.
  • Buitenspelen is goed voor je ogen. 25% van de 13-jarigen is tegenwoordig bijziend door het toenemend gebruik van kleine beeldschermen.
  • Buitenspelen draagt bij aan de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht.
  • Kinderen die veel buitenspelen hebben een betere concentratie en betere leerprestaties.
  • Buiten spelen stimuleert de creativiteit van kinderen
  • Vitamine D zorgt voor een goede botopbouw. De belangrijkste bron van Vitamine D is zonlicht en wordt door de huid zelf aangemaakt als je buiten bent.
  • Frisse lucht maakt blij en zorgt ervoor dat je beter kunt slapen
  • Buitenspelen daagt uit tot onderzoeken en zelf ontdekkend leren is heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zelf ontdekkend leren draagt namelijk ook weer bij aan meer zelfvertrouwen.
  • Kinderen die veel buitenspelen, komen meer in aanraking met anderen en ontwikkelen zo hun sociale vaardigheden. Denk maar eens aan samen spelen, samen delen, samen op je beurt wachten etc. Vaardigheden die allemaal van pas komen in de grote mensen wereld.
textile-roofs-White-29371-900×617
textile-roofs-White-29371-900×617

Veilig en beschermd buitenspelen in de tuin en op het schoolplein

Veel opvoedvragen van ouders gaan over het mediagebruik van kinderen. De grootste uitdaging van ouders is om een goede balans te vinden. Naast digitale media moet er ook tijd zijn om buiten te spelen, te sporten, te lezen, voldoende te slapen en met elkaar te praten en te lachen. Omdat steeds meer kinderen in verstedelijkt gebied wonen waar buitenspelen op straat niet altijd (veilig) mogelijk is, is voor veel kinderen de enige mogelijkheid om buiten te spelen, thuis in de achtertuin of op school op het schoolplein. Omdat de basisscholen in ieder geval nog zeker tot 11 mei a.s. gesloten zijn en daarna pas halve dagen opengaan, zitten veel kinderen en hun ouders noodgedwongen thuis.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Gelukkig hebben we in ieder geval de afgelopen weken mooi weer gehad, waardoor buitenspelen in de tuin, alleen of met broertjes en zusjes, voor veel kinderen nog een mogelijkheid was. Maar zoals hierboven al aangegeven, is buitenspelen juist ook van belang voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Het is belangrijk dat ze leren omgaan met andere kinderen die niet alleen tot hun eigen familie behoren. Natuurlijk willen we dat kinderen daarbij ook de mogelijkheid krijgen om veilig buiten te kunnen spelen. Bij het woord veilig denken de meesten waarschijnlijk meteen aan ‘veilige’ speeltoestellen, een omheinde achtertuin of afgesloten schoolplein zodat kinderen niet onverwacht de straat op kunnen rennen, voldoende toezicht door juffen en meesters op het schoolplein etc. Niet zo voor de hand liggend, maar wel zo belangrijk, is dat kinderen veilig en beschermd tegen een teveel aan zon buiten kunnen spelen. Dat geldt niet alleen voor in de achtertuin, maar ook voor op het schoolplein. In onze blog van 9 april jl. (Zomer, zon en de juiste bescherming) kunt u lezen waarom een goede bescherming tegen de zon zo belangrijk is, zeker voor kinderen.

Een Texstyleroofs overkapping voor comfortabel speelplezier

semi-permanente-overkappingen-Texstyleroofs-overkapping-zeildoek-op-maat-waterdicht-stormvast-vakantiegevoel

Een van de oplossingen om kinderen heerlijk in uw achtertuin of op het schoolplein te laten spelen, is het plaatsen van een overkapping van zonnezeil, zoals Texstyleroofs deze ontwerpt, maakt en installeert. Onze overkappingen zijn niet alleen UV-werend (99%), maar ook stormvast en waterdicht. Dat betekent niet alleen altijd een veilige bescherming tegen een teveel aan zon van de kinderen die eronder spelen, maar ook bijvoorbeeld een droge zandbak. Daarnaast zijn onze oplossingen ook nog eens semipermanent. Dat betekent dat ze veelal vergunningsvrij zijn te plaatsen.

Natuurlijk wenst u geen lichtverlies door het plaatsen van een overkapping. Omdat onze overkappingen volledig op maat worden ontworpen en gemaakt, houden we te allen tijde rekening met de eisen die u stelt. Ook ten aanzien van het punt lichtverlies kunnen wij aan al uw eisen voldoen.

Overigens zijn onze membranen (zonnezeilen) snel en eenvoudig zelf te verwijderen en weer op te spannen en bepaalt u dus zelf hoelang deze blijft hangen. Dit is uiteraard een groot voordeel ten opzichte van het plaatsen van een vaste overkapping. Door het gebruik van duurzame en kwalitatief zeer goede materialen en technieken, afkomstig uit de zeilracerij, kan een Texstyleroofs met gemak de concurrentie met een vaste overkappingsvorm van hout of aluminium aan. Met dien verstande dat een Texstyleroofs net wat meer voordelen heeft omdat ze vergunningsvrij te plaatsen zijn, zorgen voor een minimum aan lichtverlies en zelf eenvoudig en snel te hijsen en te strijken zijn.

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.