Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Semi permanente plein overkapping op maat waterdicht en stormvast

Elke stad of dorp heeft wel een plek waar jaarlijks terugkerende evenementen worden georganiseerd.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Podia / plein overkapping – Op maat ontworpen – verghunningsvrij – Stormvast – Waterdicht 

Een overkapping voor al uw evenementen

Of deze nu wordt gebruikt voor een huldiging van de plaatselijke sport coryfeeën, voor concerten en optredens van zangers, zangeressen of bands tijdens kermissen, braderieën of andere festiviteiten of voor de intocht van Sinterklaas. Er is altijd wel een centrale plek waar voor dergelijke evenementen een podium of overkapping moet worden gebouwd.

Je kan je er natuurlijk voor kiezen om hiervoor een vaste overkapping van hout of staal te bouwen. Echter, dit beperkt je in de flexibiliteit van het gebruik van de ruimte waar deze komt te staan. Met andere woorden, je zit er altijd aan vast. Of je kiest voor het tijdelijk huren en neerzetten van een tent. Echter, de kosten hiervoor zijn hoog en moeten elk jaar weer worden terugverdiend met het evenement.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Voordelen semipermanente overkappingsoplossingen van Texstyleroofs

Een andere optie is om te kiezen voor een flexibele overkapping van zeildoek. Texstyleroofs bouwt zulke overkappingen. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor gemeentes en bedrijven. Een flexibele overkapping zoals Texstyleroofs deze bouwt, biedt het beste van 2 werelden. Ten eerste zijn onze overkappingen van zonnedoek of schaduwdoek oersterk en kunnen ze zich meten met de duurzaamheid en degelijkheid van vaste overkappingen. Ten tweede zijn ze prima zelfstandig te plaatsen en weer af te halen. Bijkomend voordeel is ook nog dat ze vaak vergunningsvrij te plaatsen zijn, juist omdat ze snel en eenvoudig compleet tot aan de fundering te verwijderen zijn.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Sterk, duurzaam en stijlvol

De zeiloverkappingen van Texstyleroofs zijn niet alleen vergunningsvrij te plaatsen, maar omdat ze worden ontworpen en geproduceerd volgens technieken uit de membraantechnologie, ook nog eens heel sterk en duurzaam. Bij membraantechnologie wordt uitgegaan van het concept van het bouwen van een zeer sterke overkapping met zo weinig mogelijk middelen. Door voorspanning en vormgeving van onze textiele membranen, met altijd 2 hoge en 2 lage punten, ontstaat een zeer sterke constructie die zich met gemak kan meten met vaste overkappingen. Echter, onze overkappingen zijn met behulp van het meegeleverde hijs- en strijksysteem eenvoudig en eigenhandig te hijsen en te strijken.

Ideaal dus voor situaties waarin het wenselijk is dat de overkapping niet het gehele jaar door blijft staan.

Onze overkappingen zijn modulair uit te breiden

Onze textiele membraanoverkappingen worden gebruikt voor velerlei doeleinden, denk daarbij aan:

  • Overkappingen voor zandbakken op scholen
  • Overkappingen op terreinen van (natuur)begraafplaatsen en crematoria
  • Overkappingen voor horeca terrassen
  • Overkappingen voor ruimtes bij hotels, recreatieparken en pretparken
  • Overkappingen voor poppodia en andere culturele evenementen op pleinen in gemeentes
  • Overkappingen voor particulieren in tuinen en over terrassen
  • Overkappingen voor op terreinen van openbare zwembaden, recreatiegebieden
  • Overkappingen voor op terreinen van bedrijven om daar dienst te doen als zonne- of schaduwdoek over picknickplaatsen
  • Overkappingen bedoeld als carport of op parkeerterreinen waar beschutting gewenst is

Omdat onze overkappingstoepassingen modulair uit te breiden zijn, zit er tevens geen limiet aan de te overkappen buitenruimte. Wel moet in het geval van een grote te overspannen buitenruimte rekening worden gehouden met het plaatsen van masten. Normaliter proberen we uit praktisch of esthetisch oogpunt onze membraandoeken zoveel mogelijk te bevestigen aan materialen in de omgeving, zoals bomen of gevels. Maar soms is dat om wat voor reden dan niet mogelijk. Dan wordt gekozen voor het bevestigen van de zeildoeken aan goed gefundeerde masten. Masten die overigens in elke kleur wenselijk kunnen worden gespoten en geleverd.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
exclusieve-vrijstaande-overkapping-zeildoek-textiel-design-luxe-buitenleven-op-maat-demontabel

Geïntegreerd in de omgeving of juist opvallend

Met de kleur van de Texstyleroofs overkappingen kunt u ervoor kiezen om de overkapping te laten integreren in de omgeving of juist op te laten vallen. Met behulp van lichtaccessoires en/of een beamer is het zelfs mogelijk om de kleur van het doek aan te passen of er een reclame-uiting op te projecteren. Met muziekboxen bevestigd aan of onder de overkapping en het plaatsen van warmtebronnen, kan naar behoefte sfeer en comfort worden toegevoegd aan uw Texstyleroofs overkapping van zeildoek. Waarbij we willen opmerken dat in het geval van het plaatsen van een warmtebron altijd een afstand van minimaal 1,5 meter moet worden aangehouden tot het doek om brand- of schroeiplekken in het zeildoek te voorkomen.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Storm- en windvast

Maar wat als het nou enorm gaat waaien? Zeker bij plaatsing van overkappingen in open ruimtes zeker een feit waar rekening mee gehouden moet worden. Door het gebruik van kwalitatief zeer sterke materialen voor onze zeildoeken en masten, in combinatie met de vormgeving van het membraan doorstaan onze zeildoeken zeer sterke windvlagen. Dat is ook de reden waarom veel particulieren en horeca bedrijven aan de kust kiezen voor de plaatsing van een Texstyleroofs overkapping.

Onze overkappingen kunnen gemakkelijk blijven staan tot windkracht 10. Geen enkele reden dus om bij weersvoorspellingen met storm en regen de overkappingen met spoed te verwijderen. En mocht het wel nodig zijn, dan kan dat altijd snel en eenvoudig eigenhandig gedaan worden. Zorgt u er dan wel bij het opbergen van de zeildoeken voor dat deze droog en nooit nat of nog vochtig zijn! Zie hiervoor ook onze tips voor het onderhoud van onze overkappingen.