Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Hoe onderhoud ik een Texstyleroofs overkapping van zeildoek?

Zodra de herfst dan echt invalt, de dagen korter worden  en het weer slechter, volgt de overweging om een Texstyleroofs overkapping van zeildoek te strijken en op te bergen of te laten hangen.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Geniet van het buitenleven onder uw terrasoverkapping van Texstyleroofs

In principe kan een overkapping van zeildoek, zoals Texstyleroofs deze vervaardigt, het hele jaar door buiten blijven hangen. Onze zeildoeken worden gemaakt van oersterk materiaal, speciaal ontworpen voor gebruik door het Amerikaanse leger, en zijn naast UV-werend en waterdicht ook stormvast.  Laten hangen, is dus geen enkel probleem. Echter, er zijn uiteraard altijd overwegingen waarom mensen besluiten het zeildoek toch liever af te halen en op te bergen om het in het voorjaar weer terug te plaatsen.

Overwegingen om een Texstyleroofs overkapping van zeildoek te laten hangen:

  • De zeildoeken van Texstyleroofs zijn UV-werend, waterdicht en stormvast. Buiten laten hangen het hele jaar door is daardoor geen enkel probleem.
  • Ook in de winter kan door de overkapping te laten staan in uw tuin, gebruik worden gemaakt van de overkapte ruimte op dagen dat het koud, maar zonnig is zonder al teveel wind – Met een plaid, een kop warme chocomel of glaasje glühwein heerlijk genieten van hetgeen de natuur en het buitenleven brengen. Het organiseren van een winterbarbecue (zie ons blog Kerstborrels en winterbarbecues van 13 dec) of een borrel met oud en nieuw behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.
  • Een overkapping zorgt voor sfeer en gezelligheid in de tuin – De bomen zijn kaal, struiken en planten sterven af, dat maakt het er niet gezelliger op in de tuin. Dan brengt een aangeklede overkapping, voorzien van een waterbestendig loungeset met kussens, plaids en windlichten of gekleurde lampjes toch wat sfeer en gezelligheid in de tuin.
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Besluit u toch, om wat voor reden dan ook, uw Texstyleroofs overkapping af te halen (te strijken in vakjargon) en op te bergen, dan raden wij aan om daarbij de volgende regels zeker in acht te nemen:

  • Zorg ervoor dat uw zeildoek te allen tijde schoon en droog is alvorens deze op te vouwen en op te bergen – vochtig textiel opbergen is altijd een no-go! Schimmels en verkleuringen van het textiel kunnen namelijk het gevolg zijn van het onzorgvuldig opbergen van uw zeildoek. 
  • Niet alleen moet u ervoor waken dat het zeildoek schoon en droog is, maar u moet daarbij ook zorgen voor een droge ruimte om het zeil op te bergen. Een droog doek opbergen in een vochtige ruimte kan er immers voor zorgen dat uw doek toch beschimmeld en verkleurd raakt. Het zeildoek kunt u zelf schoonmaken door het vuil met een droge borstel van het doek te vegen. Eventueel kan hardnekkig vuil, nadat u het doek heeft afgehaald (gestreken in vaktaal), voorzichtig worden afgespoten met een tuinslang. Uiteraard dient u het doek daarna wel heel goed te laten drogen, voordat u het doek opbergt. Heeft u daar allemaal geen zin in of ontbreekt u de tijd hiervoor, dan bestaat de mogelijkheid om het doek door de specialisten van Texstyleroofs professioneel te laten reinigen. Als extra service is er de mogelijkheid dat wij het doek bij u op locatie ophalen, meenemen, het professioneel reinigen en daarna weer naar u terugbrengen. Indien wenselijk, kunnen wij het zeildoek ook op de juiste wijze voor u afhalen en het weer opspannen. Uiteraard informeren wij u graag nader over deze additionele hijs-, strijk- en was-service.
  • Na het schoonmaken en drogen van het doek, bergt u het zeildoek het beste op in de speciaal daarvoor bestemde opbergtas die bij uw Texstyleroofs wordt meegeleverd.

Minimale vervuiling en verkleuring

Door materiaalgebruik en de specifieke vormgeving van een Texstyleroofs vervuilen onze overkappingen van zonnedoek niet snel. Het doek is zo geweven en behandeld dat regendruppels en vervuilende materialen als zand, stof, natte bladeren etc. niet in het doek trekken, maar er als het ware op blijven liggen. Door de wind en door regenbuien worden de vervuilende materialen langs de lage punten van het doek naar beneden afgevoerd.

Het textiel van onze doeken is door de speciale behandeling die het ondergaat niet alleen waterdicht en UV-werend, maar ook zeer bestendig tegen verkleuring door de zon. Op deze manier kunt u dus jarenlang genieten van uw overkapping van zeildoek in door u gekozen kleur.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Meer informatie over onze overkappingen en additionele services?

Voor meer informatie over onze zonne- of schaduwdoeken alsmede over onze additionele hijs-, strijk- en was-services neemt u rechtstreeks contact op met een van onze specialisten. Dat kan telefonisch via telefoonnummer +31 (0)40 – 304 15 19 of via het contactformulier in op deze pagina.

We staan u graag te woord!

Al onze membranen bieden bescherming tegen zowel Infrarood (IR) en Ultraviolet (uv A en uv B) straling.