Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Stormvaste overkappingen van zeildoek

U bent op zoek naar een overkapping die niet alleen een teveel aan zonlicht tegenhoudt, maar die u ook beschermt tegen regen en wind. In ons landje met haar wisselende weerbeeld is een overkapping in uw tuin of over uw terras geen overbodige luxe

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Zoals afgelopen zomer wel weer is gebleken, verandert ons klimaat en worden daarbij de zomers steeds warmer met meer zon en herfst en winter natter met meer wind en regen. Wilt u zo lang mogelijk genieten van wat uw tuin u te bieden heeft dan is het plaatsen van een overkapping die tegen alle weersinvloeden bestand is, zeker een overweging waard.

Bescherming tegen de zon met een overkapping van zeildoek

Bij de keuze voor een overkapping spelen en aantal zaken een belangrijke rol. Een  daarvan is bescherming tegen de zon. Nu de zomers steeds warmer en zonniger worden, is het noodzaak om onszelf te beschermen tegen een teveel aan zonnestralen. In ons blog van 4 april jl.  leest u waarom een goede bescherming tegen de zon noodzakelijk is. Nu is het zo dat de zeildoeken die u tegenwoordig veel ziet in tuinen en over terrassen bij particulieren en in de horeca bijna allemaal waterdicht zijn. Ook als het qua temperatuur lekker weer is om buiten te zitten, willen we immers niet halsoverkop naar binnen moeten vluchten bij een beetje regen. Om ook te beschermen tegen de zon moet het zonnedoek of schaduwdoek dat wordt gebruikt naast waterdicht, ook UV-werend zijn. De textiele overkappingen die Texstyleroofs geheel op maat ontwerpt, produceert en plaatst worden vervaardigd van hoogwaardig zeildoek dat zowel waterdicht als zonwerend is en zelfs tot 99% van de UV stralen tegen houdt. Zonlicht maakt ons blij en zorgt voor de aanmaak van de nodige vitamines, maar overdaad schaadt.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Wind- en stormvaste overkappingen van zeildoek

Aangezien in ons landje de zomer nooit zonder slag of stoot over gaat in de winter, maar we altijd te maken krijgen met het stormachtige jaargetijde de herfst, is een overkapping die, naast zonwerend en waterdicht, ook  tegen een (wind)stootje kan onontbeerlijk. Niemand heeft zin om elke dag zijn of haar schaduwdoek te hijsen en te strijken al naar gelang de weersomstandigheden.

Het liefst willen we een zonnedoek dat het hele jaar kan blijven hangen en regen, wind en zelfs sneeuw kan doorstaan, zodat we ook op een mooie herfstdag kunnen genieten van de tuin of zelfs een winterse barbecue kunnen organiseren. Met wat warme plaids, kaarsjes en sfeerverlichting buiten de frisse lucht inademen en heerlijk ontspannen.

Texstyleroofs overkappingen ‘made to weather the storm’

De overkappingen van zonnezeil of schaduwdoek die Texstyleroofs creëert, zijn niet alleen bestand tegen zon en regen, maar zelfs tegen windsnelheden die voorkomen bij windkracht 10. Het komt in Nederland overigens zelden voor dat het zo hard stormt dat de windsnelheden boven windkracht 10 uitkomen. Het probleem met storm is niet zozeer de harde wind zelf, maar zijn vaak de windvlagen. Deze maken dat veel doeken, van mindere kwaliteit dan die Texstyleroofs verwerkt in haar overkappingen, scheuren. Door de vorm en de kwaliteit van het gebruikte doek gaan deze vaak veelal goedkopere zeildoeken klapperen en flapperen in de wind.

De Texstyleroofs overkappingen zijn echter voorgevormd en worden vervaardigd van hoogwaardige en oersterke textiele materialen. Onze overkappingen gaan niet klapperen of flapperen in de wind, maar ze gaan deinen. Net zoals de vleugels van een vliegtuig dat doen. Hierdoor kunnen ze vele hogere windsnelheden aan dan de doeken die u koopt bij bouwmarkten of tuincentra en zullen ze niet of veel minder snel scheuren.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

4-seizoenen overkapping van zeildoek

De op maat gemaakte overkappingen van Texstyleroofs van zonnezeil kunnen feitelijk het hele jaar door buiten blijven hangen. Niet alleen zijn ze UV-werend, maar ook waterdicht en stormvast! Door hun specifieke vorm met 2 hoge en 2 lage punten en het vuilafstotende materiaal waarvan onze doeken zijn gemaakt, blijft ook vervuiling van het doek achterwege. Vervuiling is voor velen vaak een reden om de schaduwdoeken of zonnezeilen te verwijderen in de loop van het jaar. Echter, bij een Texstyleroofs overkapping van zeildoek trekt het vuil niet in het doek, maar blijft het als het ware op het textiel liggen en wordt het tezamen met de regendruppels die erop vallen tijdens een regenbui meegevoerd naar de laagste punten van de overkapping. Daar vallen regenwater en vuildeeltjes langs de masten naar beneden op de grond.

Wenst u het doek toch liever in het najaar af te halen dan kan dat uiteraard. Met behulp van het hijs- en strijksysteem waarvan onze doeken zijn voorzien, kunt u eigenhandig en heel eenvoudig het zeildoek afhalen, droog opbergen en in het voorjaar weer zelf opspannen.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.