Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een waterdicht schaduwdoek als overkapping

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Waterdicht schaduwdoek – Zonwering – Zonnedoek – Zonwerend zonnedoek op maat – Stormvast – Luxe buitenleven

Waterdicht schaduwdoek? Zoek niet verder.

Texstyleroofs ontwerpt, maakt en plaatst ook voor u een waterdicht schaduwdoek in Nederland en daarbuiten.

U wilt niet alleen genieten van uw tuin als de zon schijnt, maar ook als het weer eens een keer wat minder is. Dat kan met de schaduwdoeken op maat van Texstyleroofs. Onze textiele doeken zijn gemaakt van all-weather materiaal en beschermen derhalve niet alleen tegen de zon, maar ook tegen regen, hagel en zelfs sneeuw.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Beschutting in uw tuin met een waterdicht schaduwdoek op maat

Met een waterdicht schaduwdoek is uw terras beschut tegen weer en wind en kunt u veel vaker en langer heerlijk buiten genieten. Tuinmeubelen staan alle seizoenen droog en beschut zodat ze mooi blijven en langer mee gaan. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker losse overkappingen in de tuin. Ideale oplossingen voor een zomer- of winterkeuken en een verrijking voor uw tuin.

Design terrasoverkapping van zeildoek op maat

Wie wil er nou een tuin hebben zonder zon en met alleen maar schaduw? Niemand natuurlijk. Een tuin hoort zonnig te zijn. Een tuin waar je fijn kunt zonnen, kunt genieten van een lekker wijntje en gezellige BBQ. Maar dat neemt niet weg dat het ook fijn is om in een gedeelte van de tuin schaduw te hebben van een waterdicht zonnedoek. Waar je even kunt afkoelen of jezelf kunt beschermen tegen de al te felle zonnestralen. Boven het terras of rondom de tuintafel zijn van die typische plekken, maar ook boven een speelhoekje voor de kinderen bijvoorbeeld.

Een vaste overkapping, zonwering, parasol of een begroeide pergola zijn de standaard oplossingen waar veel mensen aan denken als ze schaduw willen creëren. Niet iedereen denkt meteen aan een waterdicht schaduwdoek om een stukje schaduw te creëren in de tuin precies op de plek waar je dat nodig hebt.

Vakantiegevoel met een waterdicht zonnedoek

Bij het zien van een schaduwdoek krijgen de meeste mensen meteen een vakantiegevoel. Een schaduwdoek lijkt immers op een luifel op een zonnige camping. Een meer exotische benaming voor zo’n luifel is overigens een tarp, een naam die niet bij iedereen meteen een belletje doet rinkelen. Maar daar waar een luifel een beetje lomp en niet echt stylish verantwoord oogt, is een schaduwdoek op maat juist een fris en modern alternatief om schaduw te creëren daar waar u dat wenst.

P1974 – Fam Haring – Rotterdam-4

Schaduwdoek: waterdicht en stormvast

 Texstyleroofs zijn volledig waterdicht aangezien wij exact weten tot hoever wij textiel kunnen rekken voor het water doorlaat. Vanwege ons ontwikkelde algoritme weten wij de krachten op het textiel homogeen te verdelen zodat over het gehele oppervlakte gelijke stijfheid voelbaar is. De sterke verbinding van het textiel wordt dus behouden waardoor het water wordt geweerd en wordt afgevoerd naar de lage punten van het membraan. Verder maken wij gebruik van Teflon garen. Deze zorgen ervoor dat water ten alle tijden bol op het textiel blijft staan en wordt afgevoerd naar de laaghangende punten.

spanzeil-horeca-overkapping-textiel-vergunningsvrij-restaurant-op-maat-terrasoverkapping

Vergunningsvrij te plaatsen waterdichte schaduwdoeken

Omdat onze overkappingen volledig demontabel zijn, zijn ze bovendien vergunningsvrij te plaatsen. Dus geen gedoe met ellenlange gemeentelijke procedures. Enkele weken nadat u het ontwerp heeft goedgekeurd, kan de overkapping al geplaatst worden en kunt u gaan genieten. Lekker buiten zitten en uzelf laten verwarmen door de voorjaars- en najaarszon, maar ook ’s avonds heerlijk beschut barbecueën en genieten van bijvoorbeeld een wijntje onder uw waterdichte schaduwdoek op warme zomerse dagen.

Deze vergunnningsvrije status geldt niet alleen voor terras- en loungeoverkappingen maar ook voor carports en horeca overkappingen.

Vergunningsvrije carport van zeildoek

Waterdicht schaduwdoek op maat

Met behulp van een 3D model kunnen we u exact laten zien hoe de zon- en schaduwwerking is op de plaats waar u een waterdicht schaduwdoek wenst te plaatsen. Uw schaduwdoek wordt letterlijk op maat ontworpen. U geeft aan wat uw specifieke eisen en wensen zijn, wij werken ze uit in een 3D model zodat u een realistisch beeld krijgt van de overkapping in combinatie met uw woning en omgeving. Dit 3D model kan samen met u ter plaatse aan tafel nog aangepast worden totdat u volledig tevreden bent.

Vormen, kleuren en maten schaduwdoek

Een waterdicht schaduwdoek is niet zomaar een doek dat je in je tuin aan een paal, muur of boom spant om schaduw te creëren. De schaduwdoeken van Texstyleroofs worden ontworpen en geplaatst volgens het principe van ‘lightweight membrane structures’. Daarom spreken wij bij Texstyleroofs liever over een membraanoverkapping dan over een waterdicht zonnezeil of schaduwdoek.

Frei-Otto-Roofing-for-main-sports-facilities-in-the-Munich-Olympic-Park-01

U kent vast wel het Olympisch Stadion in München waar het Nederlands elftal in 1988 de Europese titel voetbal won. Het bouwwerk valt op door zijn zeilachtige structuren op hoge masten. Dit stadion, ontworpen door de Duitse architect Frei Otto, is het ultieme voorbeeld van een membraanoverkapping. Het principe dat hier is gebruikt: het creëren van een lichtgewicht, sterke en duurzame overkappingsoplossing, is door Texstyleroofs® vertaald van groot industriële toepassingen naar toepassingen voor de particuliere markt. Met andere woorden een toepassing waarbij de voordelen als lichtgewicht, sterk en duurzaam zijn gebleven, maar zonder dat er enorme masten, krachten en kranen nodig zijn om deze toepassingen te plaatsen.

Zonder twijfel durven wij te zeggen dat Texstyleroofs® de sterkste lichtgewicht en waterdichte schaduwdoeken maakt die er bestaan voor de particuliere markt!

Het schaduwdoek of membraanoverkapping moet uiteraard ook passen bij uw huis en overige tuininrichting. De waterdichte schaduwdoeken van Texstyleroofs zijn daarom verkrijgbaar in diverse kleuren, variërend  van beige, champagne, taupe en antraciet tot rood en geel. U past de kleur van uw schaduwdoek aan aan de inrichting van uw huis, tuin en terras.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Voordelen van een schaduwdoek op maat op een rijtje

  • Bestendig tegen water en wind: hierdoor kan het schaduwdoek het hele jaar door buiten blijven hangen
  • Biedt minimaal 90-95% bescherming tegen schadelijke UV straling: zon is fijn en gezond maar een teveel aan zon kan ervoor zorgen dat de huid wordt blootgesteld aan schadelijke UV straling
  • Onderhoudsvriendelijk: doordat het doek zelf af te halen is, is het ook gemakkelijk even schoon te maken of te wassen
  • Makkelijk te monteren en te demonteren: u bepaalt zelf hoe lang uw schaduwdoek blijft hangen. In het voorjaar hijst u het doek zelf en in het najaar kunt u het ook zelf weer strijke en opbergen in de meegeleverde tas
  • Lichtdoorlatend: het schaduwdoek creëert niet alleen schaduw maar laat ook licht door

 

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onze chatfunctie of via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519
E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!