Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Laten we buiten van de zomer proeven!

Voor de horeca ondernemers

Na een onrustige en spannende periode van 7 weken voor alle horecaondernemers in Nederland, heeft de regering laten weten dat vanaf 1 juni aanstaande de terrassen in de horeca waarschijnlijk weer open mogen. Goed nieuws voor ons allemaal.

Uiteraard in de eerste plaats voor de horeca ondernemers die op deze manier de mogelijkheid krijgen om in ieder geval nog iets te verdienen en om weer bezig te kunnen zijn met hun passie. Maar ook goed nieuws voor iedereen die wel klaar is met binnen zitten in een klein kringetje van dezelfde mensen. Eindelijk weer eens lekker buiten onder de mensen zijn en genieten van het mooie weer onder het genot van een hapje en een drankje.

De vraag is natuurlijk hoe de regels die de regering stelt voor openstelling van de horeca in de praktijk kunnen worden uitgevoerd. Nu zijn horecaondernemers van huis uit erg creatief met het bedenken van oplossingen. In het nieuws en de kranten worden dagelijks heel veel ideeën geopperd over hoe ook in de horeca rekening kan worden gehouden met de beperkingen die het Corona virus ons voorlopig nog oplegt.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Horeca regels vanaf 1 juni 2020

Voor alle duidelijkheid de regels waarmee rekening moet worden gehouden nog eens op een rijtje:

 

 • Terrasbezoekers moeten onderling 1,5 meter afstand houden.
 • Er mogen slechts 30 personen binnen in de restaurants en cafés zijn, inclusief het eigen personeel. Ook hier moet onderling 1,5 meter afstand worden gehouden van elkaar.
 • Er moet altijd een reservering plaatsvinden, waarbij een controlegesprek moet worden gevoerd waarin naar de gezondheidstoestand van de mensen gevraagd wordt. Voelt men zich niet fit of heeft men klachten, dan wordt men verzocht niet te komen maar thuis te blijven.
 • Gemeenten hebben de mogelijkheid om restaurants tijdelijk meer terrasruimte te geven. Echter dit is een lokale kwestie, waarbij ook goed moet worden gekeken naar de stromen van de mensen.
De meest ideale vergunningsvrije overkappingsvorm in de markt en over de schoonheid valt niet te twisten!
Overkapping van zeildoek - Texstyleroofs
Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

De praktijk zal moeten uitwijzen of voorgenoemde regels voldoende zijn of toch moeten worden uitgebreid.

Diverse horeca ondernemers hebben zelf aanvullende regelingen bedacht die onderling contact met elkaar zoveel mogelijk beperken, zoals: 

 • Terrassen omheinen met hekken, zodat bij 1 ingang de gasten kunnen worden opgevangen en naar hun tafels worden verwezen door een medewerker.
 • Op tafel gasten de mogelijkheid bieden om met QR code en smartphone te bestellen.
 • De gasten pakken zelf hun bestelling van een bijzettafeltje af.
 • De gasten rekenen contactloos af of betalen via iDeal.

Wat te doen met wisselvallig weer?

Het openstellen van de terrassen is natuurlijk fijn. Voor veel horeca gelegenheden levert het terras hen ¾ van de omzet op op zonnige dagen. Dus al zijn de terrassen maar beperkt beschikbaar, dan kan er in ieder geval nog wat omzet gedraaid worden. Maar wat te doen bij wisselvallig weer? Het weer in Nederland kent naast mooie terrasdagen natuurlijk ook dagen met minder zonnig en droog weer. En wat te doen als gasten net zitten te eten en het begint plotseling heel hard te regenen? Naar binnen om te schuilen om daar verder te eten, zal dan niet gaan lukken. Daar mogen namelijk niet meer dan 30 personen incl. het eigen personeel binnen zitten.

Texstyleroofs horeca overkappingen ook terraswaardig bij wisselvallig weer

Een Texstyleroofs horeca overkapping kan voor veel horeca terraseigenaren een goede, duurzame en vooral comfortabele oplossing zijn om het buitenseizoen te verlengen. Onze overkappingen zijn namelijk niet alleen terraswaardig bij mooi weer, maar ook bij wisselvallig weer! De terrasoverkappingen van Texstyleroofs zijn naast UV-werend namelijk ook waterdicht en stormvast. Door de karakteristieke en elegante vorm van een Texstyleroofs met 2 hoge en 2 lage punten zit iedereen die eronder zit, beschut tegen regen, wind en een teveel aan zon.

Zeiloverkapping op maat - Textile Roofs

Al onze overkappingen worden geheel op maat ontworpen en gemaakt. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de zon- en schaduwwerking op het terras en de heersende windrichting om op die manier een zo passende en comfortabel mogelijke terrasoplossing te bieden. Met onze Texstyleroofs horeca overkappingen kan een open ruimte van 120 m2 worden overkapt. Is de oppervlakte die moet worden overkapt groter, dan kan ons systeem modulair worden uitgebreid. Geen hinderlijke lompe parasolvoeten of geblokkeerde zichtlijnen, geen watergoten tussen parasols onderling, maar vrij uitzicht en door haar vormgeving een natuurlijke afwatering daar waar u wenst. Met een Texstyleroofs creëert iedere horeca ondernemer een warme omarming voor zijn of haar gasten.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Naast UV werend, waterdicht en stormvast ook nog eens vergunningsvrij te plaatsen

Omdat een Texstyleroofs volledig is te demonteren (tot aan de grond), is er geen sprake van een vaste overkapping, maar van een semi permanente oplossing. En die zijn veelal overal vergunningsvrij en dus snel en op redelijk korte termijn te plaatsen. Het hijsen en strijken van een Texstyleroofs overkapping van zonnezeil gaat snel en eenvoudig. Met alleen uw eigen lichaamsgewicht kan een Texstyleroofs opgespannen worden en met een eenvoudig katrolsysteem kunt u het zeil ook zelf weer eigenhandig strijken. U bepaalt dus zelf hoe lang de overkapping blijft hangen. Door het gebruik van materialen (zeil en bevestigingsmaterialen) van hoge kwaliteit afkomstig uit de zeilracerij zijn onze overkappingen zeer duurzaam en kunt u jaren doen met uw eigen unieke Texstyleroofs.

Kortom: met een Texstyleroofs horeca overkapping kunnen de nieuwe Corona buitenregels zoals de regering die heeft opgesteld, worden uitgebreid met een nieuwe en meer aangename set regels:

 • Geniet en vang de zonnestralen
 • Relax en be happy
 • BBQ, drink en eet
 • Luister naar de vogels en muziek
 • Lach vooral veel met elkaar

Ga je mee naar buiten? Dan proeven we met elkaar de zomer!

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.