Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Je huis koel houden in de zomer met een warmtewerende overkapping

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Na de donkere en koele dagen in de winter snakken we in het voorjaar weer naar zonnige dagen met meer warmte. De zon zorgt ervoor dat we weer lekker buiten kunnen genieten in de tuin en op het terras. De afgelopen jaren echter is de tendens dat de zomers steeds natter en warmer worden als gevolg van de wereldwijde klimaatverandering. We zien als gevolg daarvan dat steeds meer mensen in hun tuin of over hun terras een overkapping wensen om op al te hete dagen toch heerlijk koel buiten te kunnen zitten en relaxen.

Deze hete dagen zorgen er ook voor dat niet alleen de temperatuur buiten lekker oploopt, maar ook in huis zelf.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Waardoor wordt het zo warm in de woning?

Als het buiten warm is en de zon ook nog eens volop schijnt, warmen huizen en gebouwen niet alleen op, ze houden die warmte ook nog eens vast. De woningen van tegenwoordig zijn zeer goed geïsoleerd en erop gebouwd om warmte binnen te houden. Ook na zonsondergang blijft het warm in huis omdat de muren bij warm weer blijven doorgloeien. Heeft u ook nog eens een plat dak, dan loopt de temperatuur vaak nog sneller op. Het resultaat is dat uw woning niet alleen overdag maar ook ’s nachts erg warm is. Dat is geen pretje en zorgt ervoor dat u ’s nachts niet lekker slaapt. Het is daarom van belang om de hitte zoveel mogelijk uit huis te houden een te warm huis is immers niet comfortabel en wenselijk. Maar hoe blijf je de hitte de baas? Omdat niet iedereen de middelen heeft om zijn of haar huis te voorzien van airco volgen hieronder enkele tips om uw huis in de zomer toch heerlijk koel te houden op een slimme manier.

Tips om uw huis koel te houden op een slimme manier

 1. Ventileer uw woning in de ochtend

Omdat het ’s nachts buiten redelijk afkoelt in de zomer, zet u het beste in de avond voor het slapen gaan al uw ramen en deuren open, zodat het heerlijk kan doortochten. Gebruik bij voorkeur wel horren tegen muggen en zet alleen ramen open waardoor eventuele inbrekers niet binnen kunnen komen.

 1. Schakel apparatuur die warmte opwekt uit

In huis zijn nogal wat apparaten aanwezig die warmte veroorzaken. Denk aan de tv, laptop en PlayStation. Het beste is om zoveel mogelijk van deze apparaten in huis uit te zetten. Uitschakelen betekent dus ook dat ze niet op stand-by staan omdat ze dan alsnog warmte blijven afgeven. Hetzelfde geldt voor gloeilampen. Wanneer u deze vervangt door ledlampen scheelt dat niet alleen in hitte, maar ook nog eens geld op uw energierekening.

 1. Doe het zelf airco

Is de warmte toch uw woning binnengekomen en heeft u geen airco? Ga dan voor de doe het zelf airco:

 • Maak zelf ijsklontjes van water met zout in de vriezer
 • Leg deze ijsklontjes in een metalen kom
 • Zet deze kom voor een ventilator
 • Laat de koele lucht door de kamer blazen en geniet van een heerlijk fris briesje
 1. Houd de woning koel vanaf de buitenkant

Om uw woning binnen koel te houden in de zomer kunt u ook maatregelen treffen aan de buitenkant van de woning. Deze oplossingen kosten misschien wat meer tijd en moeite, maar lonen zeker op de lange termijn:

 • Plant een boom ten zuiden of zuidwesten van uw woning in de tuin. Een boom zorgt prima voor schaduw en verkoeling
 • Laat klimop langs de buitenmuur van uw woning groeien. De blaadjes van de klimop zorgen voor schaduw waardoor het huis langer koel blijft
 • Laat rolluiken plaatsen die u overdag dicht houdt om de warmte buiten te houden
 • Plaats zonneschermen voor de ramen die warme zonnestralen buiten houden
Design terrasoverkapping van zeildoek op maat
textile-roofs-White-29371-900×617
Design terrasoverkapping van zeildoek op maat

Zonnewerende overkapping van Texstyleroofs

Voorgenoemde tips om de zon uit uw woning te houden, zijn natuurlijk prima als u een tuin heeft waarin een boom geplaatst kan worden. Maar wat als u die ruimte niet heeft en u ook geen zin heeft om uw woning te voorzien van klimop? Rolluiken zijn een goed zonnewerend alternatief, maar ziet er nu niet echt stijlvol uit en laat de meeste woningen eruit zien als een soort van ondoordringbaar fort. U wilt best zonwering plaatsen, maar u wilt ook daglicht uw woning binnen laten komen? Dan is een zonnewerende overkapping van Texstyleroofs wellicht het beste alternatief om uw woning koel en comfortabel te houden in de zomer. Een Texstyleroofs zonnewerende overkapping van zonnedoek wordt namelijk geheel op maat voor u ontworpen, waarbij rekening wordt gehouden met het doorlaten van zoveel mogelijk daglicht in uw woning.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Een zonnezeil overkapping van Texstyleroofs is naast zonnewerend en UV-werend, tevens een semipermanente oplossing. Dat betekent niet alleen dat er geen vergunning nodig is om deze te plaatsen, maar dat deze ook eenvoudig en snel is te verwijderen in de winter wanneer u juist zoveel mogelijk zonlicht in uw woning binnen wilt laten komen.

De stylish verantwoorde overkappingsoplossingen van Texstyleroofs

Een waterdicht zonnedoek voor uw terras of carport?

Een zonnezeil overkapping van Texstyleroofs biedt de beste overkappingsoplossing voor alle seizoenen: zonwering in de zomer zonder verlies van daglicht in uw woning en in de winter zijn onze oplossingen eenvoudig eigenhandig te verwijderen om juist dan zoveel mogelijk te kunnen profiteren van zonlicht en daglicht in uw woning. De Texstyleroofs overkappingsoplossingen zijn bovendien bijzonder stylish qua design en worden in zijn geheel naar uw eisen en wensen volledig op maat ontworpen. Hierdoor passen zij altijd binnen de architectuur van uw woning en omgeving. Kortom: u wenst in de zomer een teveel aan zonlicht en warmte tegen te gaan, zonder uw huis compleet te moeten verduisteren, overweeg dan een overkapping van Texstyleroofs.

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.