Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Het hele jaar door vakantie in eigen land

Semi-permanente overkapping van zeildoek.

Een recreatiewoning is niet alleen een heerlijke plek om zelf van te genieten, maar ook om te verhuren aan anderen. Steeds vaker wordt een recreatiewoning of tweede woning, dus geen stacaravan of tuinhuisje, gezien als investering. Zeker nu het geld op de spaarrekening nauwelijks iets oplevert, kan een vakantiewoning een hele goede belegging zijn.

“Give me the sea and a little cottage just to be …”

Juist nu interessant; een vakantiewoning in eigen land

Het aantal verkochte recreatiewoningen in Nederland is de afgelopen jaren flink toegenomen. De afgelopen 15 jaar beslaat het duurdere segment (vanaf 200.000,00 euro) een steeds groter aandeel in het totaal aantal verkopen. Er ontstaat een luxe topsegment van ruime en duurdere recreatiewoningen op gewilde locaties.

Vakanties in eigen land zijn populairder dan ooit, de grenzen zijn gesloten en na een lange periode van thuis zitten, wil iedereen er weer lekker tussenuit. Het kopen van een vakantiewoning in Nederland is daarom juist nu interessant. Geniet het hele jaar door van een zorgeloze vakantie wanneer u daar aan toe bent of ontvang een vaak gegarandeerd rendement bij de verhuur van uw vakantiewoning. De recreatievastgoedmarkt is stabieler dan de gewone vastgoedmarkt. Men gaat steeds vaker op vakantie en dat blijft zeker zo. Vakanties binnen Nederland worden steeds populairder. Niet alleen voor Nederlanders, maar ook Duitsers, Fransen en andere buitenlanders weten Nederland te vinden. Het is hier relatief veilig en men is geïnteresseerd in onze cultuur en de mooie steden en natuurgebieden die Nederland te bieden heeft. Zeker nu het weer in onze regionen steeds warmer een aangenamer wordt, biedt dat uitgelezen kansen voor recreatiewoningbezitters. Vooral wanneer je een woning kiest die duurzaam gebouwd is of wordt en zich in het luxere segment bevindt, weet je zeker dat je woning alleen maar in waarde zal stijgen.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Belangrijke tips bij het kopen van een recreatiewoning

Koop je een recreatiewoning als investering, dan moet je naast de verhuurmogelijkheden, ook goed kijken naar de kwaliteit van het huis, de locatie en de voorzieningen in de buurt of op het vakantiepark waar de woning staat. Een recreatiewoning is voor veel mensen een droom. Een tweede huisje op een mooie plek in Nederland of ergens in het buitenland. Een plek waar je altijd even naartoe kunt als je tussendoor tijd over hebt en daarbij een plaats waar je gratis kunt verblijven. Toch moet je bij de aankoop van een vakantiewoning goed opletten, want als je niet oplet, kan de aanschaf van een vakantiewoning veranderen in een ramp waar je meer stress dan plezier van hebt. Hieronder 3 belangrijke tips voor het aanschaffen van een recreatiewoning.

  1. Bouwkundige staat

Een recreatiewoning hoeft volgens de wet aan minder eisen te voldoen dan een normale woning. Let er bij de aankoop op dat de woning zich in een goede bouwkundige staat bevindt en niet snel en low-budget in elkaar is gezet.

  1. Extra bijkomende kosten

Met alleen de aankoopsom ben je er nog niet. Bij het aanschaffen van een recreatiewoning moet u ook rekening houden met extra bijkomende kosten zoals:

  • Erfpacht van de grond waar het huisje op staat
  • Vaste bijdrage, zoals bij appartementen de VvE. Een bijdrage waarvan vaak het algemeen onderhoud van het park of complex wordt betaald
  • De kosten van gas, water en energie plus de kosten van de gemeentelijke heffingen
  • Schoonmaakkosten die moeten worden betaald na gebruik van de woning

 

  1. Onderhoud van de woning

Heb je je vakantiehuis gekocht, dan is het nog niet allemaal goud wat er blinkt. Het is aan jou om te zorgen dat het huis ook in een goede bouwkundige staat blijft. Dat kan betekenen dat je elke vakantie een poosje aan het klussen bent om alles weer netjes en up-to-date te maken. Wil je je huis verhuren voor een goede prijs, dan moet de kwaliteit van het huis, naast uiteraard de omgeving, ook navenant zijn. Niet alleen qua interieur, maar ook qua onderhoud aan de buitenzijde en de mate waarin de huurder comfort geboden wordt, zijn daarbij belangrijk.  De moderne en nieuwste vakantiewoningen die worden gebouwd, worden tegenwoordig allemaal voorzien van veel glas. Mensen houden ervan om vooral op vakantie veel licht en zon op te vangen. Tijdens zonnige en warme zomers betekent dat dat de temperatuur in deze woningen vol glas  vaak flink op kan lopen. Het kan dan noodzakelijk zijn om, om binnen alles lekker koel te houden, het huis te voorzien van een dure airco of te kiezen voor een goede zonnewering die de warmte buiten houdt en waaronder u ook nog heerlijk schaduwrijk en comfortabel kunt zitten. 

De mooiste Dutch Design overkapping van Texstyleroofs
Schaduwdoek-op-maat-vergunningsvrij-Stormvast-Waterdicht-Terrasoverkapping-Sfeervol-Luxe-outdoor-lifestyle-schaduw
Geniet van het buitenleven onder uw terrasoverkapping van Texstyleroofs

Een Texstyleroofs zonnewering voor een stijlvolle én comfortabele vakantiewoning

Uiteraard zijn de overkappingsoplossingen die Texstyleroofs biedt ook toe te passen op vakantiewoningen. Afgelopen jaren hebben we al vele zonneweringen in binnen- en buitenland mogen toepassen op vakantiewoningen. Omdat een Texstyleroofs overkapping van zonnezeil heel minimalistisch in haar vormgeving en design passen onze oplossingen bij allerlei soorten recreatiewoningen. Of ze nu strak en modern of landelijk romantisch zijn. Vooral in kustgebieden zijn onze oplossingen ideaal.

Door hun aerodynamische vormgeving zijn ze namelijk wind- en stormvast tot windkracht 10. U hoeft zich dus geen zorgen te maken wanneer een flinke bries of storm opsteekt aan zee. En kunt u voor een langere tijd geen gebruik maken van uw vakantiewoning, dan zijn onze semipermanente en vergunningsvrije overkappingen binnen een handomdraai afgehaald en opgeborgen. Omdat het hijsen (ophangen) en strijken (neerhalen) van onze zonnezeil overkappingen zo eenvoudig is en door uzelf kan worden gedaan, bepaalt u zelf wanneer en hoe lang u onze overkappingen van zeil laat hangen. Om in vakantietermen te blijven: Niks moet en niksen mag….

Design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Het vakantiegevoel onder een terrasoverkapping van Texstyleroofs

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.