Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een overkapping plaatsen? Nu investeren betekent in de zomer zorgeloos genieten!

Hoewel de meeste mensen nu nog niet bezig zijn met het onderhoud van de tuin zal het niet lang meer duren of de dagen worden weer langer en de nachten korter. Na 21 december zijn de donkerste dagen voorbij en kunnen we elke dag weer wat langer genieten van het licht in ons huis en onze tuin. Warmte is nog niet eens perse heel noodzakelijk om bomen en planten te laten groeien, zonlicht wel. Dus ook als de temperaturen nog niet eens zo heel hoog zijn, zie je dat bomen ontknoppen en er ook alweer knoppen en scheuten van nieuwe takken en bloemen in struiken tevoorschijn komen. De lente is aantocht! Om straks weer heerlijk en comfortabel te kunnen genieten van uw tuin en terras, is het nu de beste tijd van het jaar om alvast na te denken over de inrichting en indeling van uw tuin en terras. De tuin is nog overzichtelijk, de lijnen en structuren zijn duidelijk te zien.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Kortom: wenst u aanpassingen aan te brengen in uw tuin? Doe het dan nu, zodat u straks in de zomer heerlijk zorgeloos kunt genieten.

Weer een nieuw zomerweer record in 2020?

De zomer van 2019 gaat de boeken in als een van de warmste ooit en staat tot op dit moment zelfs in de top 3 van warmste zomers sinds het begin van de metingen. De warme zomers van afgelopen jaren zijn voor veel mensen reden om een overkapping in de tuin of aan de woning te overwegen.

Op www.wetenschap.infonu.nl treft u enkele voorspellingen aan. Leuk om eens, met een flinke knipoog, te lezen wat de verwachtingen van de diverse wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke instituten zijn over het te verwachten weer in 2020.

Hieronder vindt u een korte compilatie van verwachtingen.

textile-roofs-White-29371-900×617
Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Enkhuizer Almanak

Wat voorspelt de Enkhuizer Almanak over het weer in 2020? De almanak verwacht in 2020 geen strenge winter. Er komt wel een periode met goed winterweer aan vanaf halverwege februari 2020.Wat de zomers betreft krijgen we in 2020 een paar periodes met goed zomerweer. Onduidelijk of er sprake zal zijn van een hittegolf. De lente en herfst verlopen normaal.

Piet Paulusma

Piet Paulusma voorspelt voor de winter wisselvallig en kwakkelend weer maar ook perioden met matig tot strenge vorst. Er kan dan ook geschaatst worden. De zomerverwachting van Piet Paulusma is nog niet bekend. Deze wordt rond 1 juni verwacht.

Weeronline

Weeronline voorspelt een zachtere winter dan normaal dankzij een zuidwestenwind. Als de wind draait naar het oosten en noorden zou er volgens Weeronline toch nog sneeuw- en ijspret kunnen voorkomen.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Vanwege een zachte winter en lente zal de Noordzee temperatuur hoger zijn dan normaal aan het begin van de zomer Waait de wind vanaf de warme Noordzee dan zal er meer neerslag zijn in de zomer met zwaardere buien landinwaarts. Maar als er hogedrukgebieden zijn dan kan het juist heel droog worden net zoals in de zomers van 2018 en 2019. De computermodellen zijn begin januari 2020 nog te onnauwkeurig om precies te voorspellen hoe de zomer eruit gaat zien. Rond 1 juni zal pas een definitieve voorspelling gedaan kunnen worden.

Droge hete zomers met grote hoeveelheden neerslag door klimaatverandering

Wat kunnen we uit bovenstaande concluderen? Toch vooral dat het weer voorspellen voor een heel jaar vooruit een kwestie blijft van koffiedik kijken. Er zijn zoveel factoren en trends van invloed op het weer dat een lange termijn verwachting en voorspelling heel erg moeilijk blijft. Wat wel een feit is, is dat door de klimaatverandering de zomers steeds droger worden, maar waarbij ook aangetekend moet worden dat door de warmte er ook grotere hoeveelheden neerslag gaan vallen.

team-person

Zon en regen trotseren met een Texstyleroofs overkapping

Wilt u dus voorbereid zijn op alle weerscenario’s? Overweeg dan de aanschaf van een overkapping voor in uw tuin of aan uw woning. Met een overkapping trotseert u zowel een teveel aan zonneschijn als ook een flinke plensbui.

De Texstyleroofs lichtgewicht membraanoverkappingen zijn oersterk, stormvast, UV werend en waterdicht. Bovendien zijn ze veelal vergunningsvrij te plaatsen omdat ze  semipermanent en volledig demontabel zijn. Ze bieden schaduw bij een teveel aan zon en beschutting wanneer er onverhoopt op een warme zomerdag toch een zomerbuitje valt.

Kortom een Texstyleroofs is de ideale overkappingsoplossing in uw tuin of voor uw terras om ons Nederlandse wisselvallige klimaat met gemak en op een comfortabele manier te trotseren.