Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Eén eagle maakt nog geen zomer ….

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Wie wel eens een (golf) balletje heeft geslagen, weet dat een eagle in golftermen betekent dat je een hole 2 slagen onder par hebt gespeeld. Een mooi resultaat dus. Golfen biedt ontspanning in een vaak prachtige omgeving. Even geen telefoontjes of mailtjes, maar even helemaal weg uit de hectiek van alledag. Je bent sportief bezig in de groene natuur.  Na een rondje golf kan je er weer tegenaan. Golf heeft een bewezen positieve invloed op je fysieke én mentale gezondheid.

Natuurlijk golfen we het liefst bij mooi weer: een temperatuur van een graad of 20 met bij voorkeur zo weinig mogelijk wind om afdraaiende ballen te voorkomen. Je wil immers dat de bal uiteindelijk in zo weinig mogelijk slagen op de Green komt te liggen en niet dat je in de rough (struikgewas of bos) lang moet zoeken naar je ballen.

Hole 19: unwind, relax, enjoy

Na het lopen van 18 holes (toch snel minimaal een wandeling van om en nabij 6 km) ben je wel toe aan een verfrissend drankje en een maagvullend hapje. Met de term hole 19 wordt in de golfsport het restaurant bedoelt waar je je golf ‘wandeling’ eindigt. Daar kun je elkaars scorekaarten checken en onder het genot van een hapje en een drankje nogmaals de hele course met elkaar doornemen. Liefst doe je dat natuurlijk op het terras. In het zonnetje in het voorjaar of najaar of in de schaduw op zonnige warme dagen in de zomer. Er is immers niets waarvan je meer kunt genieten met je golfpartners dan van ontspanning na een rondje inspanning.
horeca-terras-overkapping-golfclub-coutryclub-texstyleroofs-op-maat-zeildoek-waterdicht-stormvast-vergunningsvrij-zonder-vergunning-03

Creëer zelf de ideale omstandigheden met een Texstyleroofs overkapping

Helaas zijn de weersomstandigheden in Nederland niet altijd even ideaal. Niet alleen om te golfen, maar ook niet om achteraf heerlijk met een alcoholische of non-alcoholische versnapering te genieten en bij te komen van je rondje over de baan. Een beetje regen en wind op de baan zijn nog wel te doorstaan, maar na je rondje golf wil je toch liefst beschut en comfortabel bijkomen. Met een Texstyleroofs kan dat in vrijwel alle seizoenen.

Een Texstyleroofs overkapping over het terras is namelijk niet alleen UV-werend, maar ook windvast en waterdicht. In de zomer betekent dat, dat je heerlijk koel en beschut kunt genieten en in het voor- en najaar kan ook op dagen dat een buitje wordt verwacht, heerlijk buiten gezeten worden. Door de karakteristieke en aerodynamische vormgeving van een Texstyleroofs met haar 2 hoge en 2 lage punten, kan altijd comfortabel en windvrij onder de overkapping gezeten worden. Bij het ontwerp van een Texstyleroofs wordt uitgegaan van een maatoplossing. Onze specialisten maken vooraf altijd een 3D ontwerp waarbij alle wensen en eisen van de klant zijn opgenomen.

Met behulp van onze speciale software kunnen we zelfs tot op de minuut na in elk seizoen de zon- en schaduwwerking laten zien op het terras waar de overkapping gewenst is. Iedere overkapping is dus uniek en in zijn geheel afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de klant!

textile-roofs-White-29371-900×617

Beschutting onder alle omstandigheden met een Texstyleroofs

Overigens kan een Texstyleroofs overkapping van zonnezeil op een golf- of countryclub ook met gemak worden ingezet voor andere doeleinden dan alleen een terrasoverkapping. Denk ook eens aan plaatsen van een overkapping op de baan waar spelers uit diverse flights op elkaar moeten wachten als het wat drukker is. Het is dan wel zo prettig als dat kan op een plek die is beschut tegen de elementen van het weer.

Een Texstyleroofs overkapping kan worden geplaatst in de open ruimte, ook op plaatsen waar het veelal winderig is. Door haar ronde vormen en aerodynamische vormgeving, omarmt een Texstyleroofs overkapping haar gasten als het ware waardoor ze niet alleen worden beschut tegen een teveel aan zon, maar ook tegen wind en regen.

Geen klapperend, flapperend of scheurend zeildoek met een Texstyleroofs, omdat we altijd gebruik maken van kwalitatief hoogwaardige materialen. Materialen en middelen die afkomstig zijn uit de zeilracerij: robuust, oersterk en duurzaam.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof
Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Beschutting onder alle omstandigheden met een Texstyleroofs

Soms komt het voor dat in Nederland de winters bijzonder koud (vorst) en nat (sneeuw) zijn. Als dat geldt voor een langere periode, is het raadzaam om het Texstyleroofs membraan af te halen en op te bergen. Dat kan snel en eenvoudig en helemaal eigenhandig.

In principe hoeft daar geen externe partij aan te pas te komen. Onze membranen (zeildoeken) zijn namelijk lichtgewicht en heel eenvoudig en snel te verwijderen.

 

Met behulp van het hijs- en strijkmechanisme kan 1 persoon, door gebruik te maken van het eigen gewicht, het membraan laten zakken en later ook weer eenvoudig ophijsen. Ter illustratie; een membraanoverkapping van ca. 40 m2 weegt slechts zo’n 10 kg! Met de meegeleverde opbergtas is het zeildoek eenvoudig door uzelf op te bergen. Overigens kan een membraan ook met gemak blijven hangen in de winter aangezien een Texstyleroofs waterdicht en stormvast is. Onze overkappingen kunnen tot windkracht 10 gewoon blijven hangen. Op mooie winterse dagen is het dan zelfs mogelijk om beschut en comfortabel te genieten van bijvoorbeeld een winterbarbecue, waarbij kan worden geproost op de winnaar met een verwarmend glaasje glühwein of Jägertee!

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.