Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Creëer je eigen vakantiesfeer dichtbij huis

Hoe slaagt een vakantie in eigen tuin?

Vanaf volgende week gaan de temperaturen flink omhoog voorspellen de diverse meteo- en weersites. Temperaturen gaan van 10 graden overdag naar 20 graden Celsius begin volgende week. De lente lijkt dan nu echt te gaan beginnen. Het weer trekt zich gelukkig niks aan van de bijzondere tijd waarin we sinds het begin van deze maand terecht zijn gekomen. Zoals vorige week volop in de kranten te lezen was, hebben we als mens de neiging om juist als het zonnetje schijnt en de temperaturen stijgen, erop uit te trekken. Lekker naar buiten, uitwaaien, vitamine D opdoen en genieten van het buitenleven.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Precies datgene waarvoor we worden gewaarschuwd om dat nu niet in al te grote getalen te gaan doen. Wegen naar het strand en populaire natuurgebieden zijn momenteel zelfs afgesloten om te voorkomen dat grote groepen mensen elkaar daar gaan tegenkomen, zonder teveel afstand te bewaren. Het ziet er naar uit dat we op korte termijn niet op vakantie naar het buitenland kunnen gaan. Landen hebben hun grenzen gesloten, vliegtuigmaatschappijen houden hun vliegtuigen aan de grond, hotels zijn gesloten. Hoe kunnen we er dan toch voor zorgen dat we, wanneer het mooie weer zich aandient, juist in deze tijd, de nodige vitamines opdoen en kunnen relaxen en genieten van wat het buitenleven ons heeft te bieden? Nou door bijvoorbeeld je tuin of balkon te voorzien van spullen, groot of klein, die je vanzelf in een vakantiesfeer brengen.

Hoe slaagt een vakantie in eigen tuin?

Door de Corona crisis worden we min of meer gedwongen om onze vakantie in of nabij ons eigen huis te vieren. Daar is op zich niks mis mee, maar het is dan wel leuk om je tuin of balkon een beetje gezellig te maken. Wat kun je doen om in je eigen tuin of balkon een sfeer te creëren die je in vakantiestemming brengt?

  • Kies voor natuurlijke materialen, zoals linnen, wol, hout, rotan en steen om je tuin en terras te verfraaien. Materialen die je doen denken aan zon, zee, strand en zomerse temperaturen. Combineer deze materialen met zachte kussens in natuurlijke kleuren of juist etnische prints in de mix. Met je bestaande of juist nieuwe lounge set boek je hiermee al snel een groots resultaat.
  • Voor de wow-factor kies je daarnaast voor een mooie blikvanger. Bijvoorbeeld een fijne hangstoel of hangmat, waarin je kunt chillen in je eigen tuin met een goed boek, drankje en zonnebril bij de hand.
  • Kies ervoor om je balkon of terras te voorzien van groen en sfeer door het gebruik van exotische planten. Perfect zijn olijfbomen, cactussen en fruitboompjes of weelderige kuip- en klimplanten waarmee je je ver buiten onze eigen landsgrenzen waant. Plaats het groen in bijvoorbeeld terracotta potten voor die mediterrane sfeer.
  • Om schaduw te creëren en jezelf te beschermen tegen de eerste zonnestralen, die altijd net wat harder aankomen op ons witte wintervel, kun je kiezen voor diverse oplossingen. Al naar gelang je budget en beschikbare ruimte, kies je voor een vaste overkapping van hout of staal, een parasol, pergola, schaduwdoek of zonnedoek van zeil. Een vaste overkapping zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je buitenruimte in tuin of terras aan je woning, maar zorgt helaas vaak voor onwenselijk lichtverlies. Een parasol is perfect om kleine oppervlakken van schaduw te voorzien, maar moet al snel worden ingeklapt wanneer het gaat waaien. Een schaduwdoek of zonnedoek is een oplossing die de laatste tijd sterk in opkomst is: ze voorzien tuin en terras van schaduw, beschermen tegen de zon en zijn relatief snel en eenvoudig op te hangen en weer af te halen. Echter, de meeste doeken zijn niet waterdicht, UV werend en al helemaal niet storm- of windvast. Bij al een klein beetje wind klapperen en wapperen ze, waardoor de kans bestaat dat ze scheuren.

 

textile-roofs-White-29371-900×617
zonwering-zeil-overkapping-op-maat-textiel-schaduwdoek-zonnezeil-waterdicht-lichtdoorlatend

Texstyleroofs: zonwerend, brandwerend, waterdicht en stormvast

Een Texstyleroofs overkapping is een semipermanente oplossing die naast dat deze UV-werend, waterdicht en stormvast is, ook nog eens zorgt voor het ontstaan van een extra sfeervolle en stijlvolle buitenruimte. Een Texstyleroofs omarmt als het ware. Onze textiele overkappingen van zonnezeil zijn, om nog meer sfeer te creëren, te voorzien van diverse add-ons, zoals ledverlichting en heaters. Al onze membranen (zeildoeken) zijn brandwerend. Dat betekent dat u, wanneer het ’s avonds afkoelt, toch heerlijk onder uw Texstyleroofs zeildoek overkapping kunt blijven zitten, mits u de heaters of tuinkachel op een minimale afstand van het doek plaatst.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Omdat een Texstyleroofs overkapping altijd is voorzien van een dubbele kromming (2 hoge en 2 lage punten) en geheel op maat wordt gemaakt en geplaatst, zorgt een Texstyleroofs bovendien voor een minimum aan lichtverlies binnen in de woning.  Door haar bijzondere en aerodynamische vormgeving, gebaseerd op membraantechnologie, is een Texstyleroofs bovendien oersterk en stormvast. Terwijl een schaduwdoek van de bouwmarkt al snel gaat klapperen bij een beetje wind en afgehaald moet worden om scheuren te voorkomen, kan een Texstyleroof blijven hangen tot windkracht 10. Overigens is een Texstyleroof net als een regulier schaduwdoek of zonnedoek, eenvoudig en snel af te halen, mocht dat wenselijk zijn. Juist doordat onze overkappingen geheel demontabel zijn, zijn ze ook nog eens vergunningsvrij te plaatsen.

Kortom: als het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de bijen zoemen en de bloemen bloeien, is het helemaal geen ramp om vakantie in eigen tuin te vieren. Maak je tuin gezellig, zet je smartphone uit, de muziek aan en geniet van je ‘staycation’ dicht bij huis.

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.