Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Als het weer niet mee zit

‘Als het weer niet mee zit, zorg dan voor een goede bui’ zei mijn oma altijd.

Zij bedoelde natuurlijk niet het weer zoals in zonneschijn, wind of regen, maar in de vorm van pech hebben. In deze blog zou ik voorgenoemd gezegde graag willen gebruiken om te duiden dat wanneer het weer niet mee zit, je moet zorgen voor een goede overkapping in de tuin. Er zijn diverse soorten overkappingen om uit te kiezen bij de zoektocht naar een geschikte overkapping voor in uw tuin. Variërend van vast tot semi-permanent.

Elke soort overkapping kent voor- en nadelen. Een vaste overkapping is mooi, maar kan een teveel aan licht wegnemen en is veelal niet vergunningsvrij te plaatsen. Een flexibele overkapping als een parasol kan wegwaaien bij een teveel aan wind, vaak staat de lompe parasolvoet in de weg en als het gaat regenen is een parasol niet de meest comfortabele oplossing om onder te blijven zitten vanwege de afwatering langs de randen.  Een semipermanente oplossing als die van Texstyleroofs biedt het beste van beide overkappingssoorten.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

De semi-permanente overkappingen van Texstyleroofs

Een Texstyleroofs is een semi-permanente overkappingsoplossing die zich qua duurzaamheid en sterkte kan meten met een vaste overkapping, zonder de nadelen van een vaste oplossing. Onze oplossingen vinden hun basis in de membraantechnologie. Deze technologie stelt ons in staat om lichtgewicht maar toch oersterke overkappingen te realiseren. Onze overkappingen worden bovendien geheel op maat ontworpen en gemaakt. Dat betekent dat ze altijd voldoen aan de wensen en eisen die u heeft ten aanzien van een overkapping. U heeft bepaalde wensen ten aanzien van privacy? Dat kan. U wilt bepaalde zichtlijnen vrij houden in uw tuin? Dat kan. U wenst geen lichtverlies in uw woning bij een overkapping over het terras aan uw woning? Dat kan. U heeft wensen en eisen met betrekking tot zon- en schaduwwerking onder uw overkapping? Dat kan. Met alle voorgenoemde punten kunnen we rekening houden en deze inpassen bij de vormgeving van uw Texstyleroofs overkapping van zeildoek. En omdat een Texstyleroofs overkapping semi-permanent is, is deze veelal ook nog eens snel en efficient vergunningsvrij te plaatsen! .

Ook happy when skies are grey?

Doordat gebruik te maken van zeer sterke en duurzame materialen, materialen die ook in de zeilracerij worden gebruikt, en de unieke vormgeving van een Texstyleroofs (altijd 2 hoge en 2 lage punten), ontstaat een zeer sterke overkappingsconstructie. Een constructie die weer en wind kan doorstaan. Een Texstyleroofs overkapping is niet alleen UV-werend, maar ook stormvast en kan blijven staan tot windkracht 10. Ook als het regent, kunt u heerlijk comfortabel blijven zitten onder uw Texstyleroofs overkapping omdat het zeildoek dat we voor onze overkappingen gebruiken 100% waterdicht is. Terwijl u bij het gebruik van schaduwdoeken van de bouwmarkt, als de wiedeweerga het doek moet afhalen en naar binnen moet vluchten als het gaat waaien of regenen omdat een dergelijk doek gaat klapperen of gaat scheuren, kunt u onder een Texstyleroof heerlijk blijven zitten. Door haar specifieke vormgeving met hoge en lage bogen blijft u beschut, ook bij regen en wind. Geen barbecues of feestjes die in het water vallen of afgeblazen moeten worden wanneer de weersvoorspellingen een zomers buitje voorspellen. Niets immers zo veranderlijk als het weer in Nederland.

Veel zomerse dagen hier worden vaak afgesloten met een verfrissende korte regen- of onweersbui. Met een Texstyleroofs overkapping in uw tuin heeft u geen stress. Deze kan gewoon blijven hangen en uw loungeset met kussens kan gewoon blijven staan. Met een Texstyleroofs kunt genieten van uw tuin en het buitenleven voor en na, maar ook tijdens, een regenbui. 

textile-roofs-White-29371-900×617
zonwering-zeil-overkapping-op-maat-textiel-schaduwdoek-zonnezeil-waterdicht-lichtdoorlatend

Voordelen van het spenderen van meer tijd in de buitenlucht

De meeste mensen zitten tegenwoordig meer binnen dan buiten. We zien ‘binnen’ als basis en ‘buiten’ als uitstapje. Best bijzonder, want tot voor jaren was het precies andersom. Wie wel eens kampeert, weet hoe ontspannen en energiek je wordt van het leven in de buitenlucht. De lente en zomer geven ons meer redenen om naar buiten te gaan. En dat is slim. Daglicht en buitenlucht zijn namelijk erg gezond.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Hieronder 4 redenen om nog vandaag naar buiten te gaan en te genieten van het buitenleven.

semi-permanente-overkappingen-Texstyleroofs-overkapping-zeildoek-op-maat-waterdicht-stormvast-avond-verlichting

1. Licht synchroniseert je biologische klok

Daglicht helpt ons lichaam vast te stellen hoe laat het is. Zodra de zon opkomt bevat het licht meer blauw licht dat je lichaam klaar maakt voor de dag. Zodra de zon ondergaat, zakt de hoeveelheid blauw licht en maakt je lichaam zich klaar voor de nacht. Een natuurlijk proces. Een proces dat in ons huidig leven veelal wordt gehinderd doordat we meer binnen zitten dan buiten zijn. Dat betekent voor ons lijf dat het constant lijkt alsof het tijd wordt om te gaan slapen, waardoor je je niet energiek voelt. Door gedurende de dag regelmatig een paar minuten het daglicht op te zoeken kun je je biologische klok weer synchroon laten lopen met de natuur.

2. Licht ondersteunt essentiële lichaamsprocessen

Uit studies komt naar voren dat daglicht essentieel voor ons is. Daglicht helpt de concentratie te verhogen. Het zou ondersteunen bij de verbranding van vet en helpt een depressie voorkomen. Als we teveel binnen zitten missen we de oppeppende kracht van natuurlijk licht op het ‘gelukshormoon’ serotonine en worden we somber. Daarnaast voorziet daglicht ons van vitamine D. Vitamine D ondersteunt onze weerstand en calciumopname.

3. Buitenlucht is gezonder dan binnenlucht

De luchtkwaliteit in moderne gebouwen laat vaak te wensen over. Moderne panden zijn erg goed geïsoleerd en luchtdicht gemaakt. De aanwezigheid van mensen en dieren, douchen en koken verslechteren ons binnenklimaat. Ook ontsnappen gassen uit betonnen vloeren en muren en plastic speelgoed en meubels. Binnenlucht is soms wel tot 5x ongezonder dan buitenlucht.  De toevoer van frisse lucht is vaak afhankelijk van enkele ventilatieroosters of een mechanisch ventilatiesysteem. Woon je minimaal 300 meter bij drukke wegen en vervuilende bedrijven vandaan, dan is de luchtkwaliteit buiten naar alle waarschijnlijkheid beter dan die in je eigen huis of op je werkplek.

semi-permanente-overkappingen-Texstyleroofs-overkapping-zeildoek-op-maat-waterdicht-stormvast-vakantiegevoel
semi-permanente-overkappingen-Texstyleroofs-overkapping-zeildoek-op-maat-waterdicht-stormvast-lifestyle

4. Zuurstof zuivert het lichaam

Zuurstofrijk bloed voedt de organen en cellen van een lichaam en zorgt ervoor dat je lijf zich beter kan ontdoen van afvalstoffen. Adem als je buiten bent daarom diep in en uit en laat je lijf profiteren van de frisse buitenlucht. Studies tonen aan dat meer tijd doorbrengen in de natuur het cortisol niveau verlaagt. Cortisol is een hormoon dat wordt gebruikt als marker voor spanning. Tevens verlaagt buiten zijn in de buitenlucht de hartslag.

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.