Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een zonwerende overkapping van Texstyleroofs

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Wanneer u op zoek bent naar een zonwerende terrasoverkapping op maat bent u bij Texstyleroofs® aan het juiste adres. Al sinds 2003 adviseert, ontwerpt, maakt en plaatst Texstyleroofs® terrasoverkappingen, loungeoverkappingen en carports voor de particuliere en klein zakelijke markt. Altijd geheel op maat ontworpen naar uw eigen persoonlijke eisen en wensen: functioneel maar ook esthetisch verantwoord en passend in de omgeving waarvoor de overkapping is bestemd.

Zonwerende membraanoverkapping

Hoe heerlijk is het om in de tuin te genieten van de zon? De zon brengt ons licht en warmte en geeft ons weer energie. Maar hoe fijn de zomerzon ook voelt op je huid, toch is het oppassen met een teveel aan zonnestralen. We moeten ons ervan bewust zijn dat een teveel aan zon schade kan toebrengen aan onze huid met alle gevolgen van dien. Dat betekent dus smeren met een hoge factor, minimaal factor 30, als we de zon in gaan en op tijd de schaduw opzoeken op warme en zonnige dagen. Een tuin moet dus niet alleen voorzien zijn van een plek waar je lekker kunt relaxen en genieten van de zon, maar ook van een plek waar je in de schaduw kunt bijkomen van de hitte.

Bij het creëren van een schaduwplek in de tuin kunt u kiezen uit verschillende oplossingen: een vaste overkapping of veranda of een flexibele overkapping, zoals bijvoorbeeld een zonwerend schaduwdoek gemaakt van zonnezeil. Texstyleroofs® is specialist op het gebied van persoonlijke, exclusieve en op maat gemaakte semipermanente membraanoverkappingen.

Lichtgewicht maar oersterk

Onze overkappingsoplossingen zijn duurzaam, oersterk en te vergelijken met vaste overkappingsvormen zoals die verkrijgbaar zijn in de markt van overkappingen. Duurzaam omdat ze in tegenstelling tot vaste overkappingen met slechts een beperkte hoeveelheid aan materialen toch de sterkte en het comfort kunnen bieden die u wenst. Een Texstyleroof® herkent u meteen aan haar karakteristieke vorm met dubbele kromming. De vorm van het membraan, zoals wij een schaduwdoek of zonnezeil liever noemen vanwege de speciale techniek die wordt gebruikt om te komen tot deze vorm, bepaalt de sterkte en het karakter van een Texstyleroof®.

3D ontwerp zonwerende overkapping

De karakteristieke dubbele kromming van een Texstyleroof® wordt visueel inzichtelijk gemaakt aan de hand van een 3D ontwerp, waarbij uw functionele en esthetische wensen en eisen de basis vormen voor uw eigen ideale en unieke membraanoverkapping. Pas nadat we in nauw overleg met u de ideale vorm voor uw membraan hebben bepaald, wordt de constructie vakkundig 3D ingemeten en niet veel later gemonteerd.

Vergunningsvrij dus snelle levering en installatie

Omdat een Texstyleroof® volledig demontabel is, is een vergunning voor het plaatsen ervan niet nodig. Dat betekent dus geen ellenlange en vertragende trajecten met de gemeente om een vergunning te krijgen. Om de hoogst mogelijke kwaliteit en een snelle levering te waarborgen, worden alle Texstyleroofs® in eigen beheer geproduceerd en getest. Dit geldt niet alleen voor het membraan, maar ook voor de masten en de hoogwaardige engineering. U kunt na uw akkoord op het ontwerp en design, zonder rompslomp, op heel korte termijn van uw overkapping gaan genieten!

 

Ultieme bescherming tegen alle weersinvloeden

De textiele membraanoverkappingen van Texstyleroofs® zijn all-weather proof en beschermen aldus tegen alle weersinvloeden:

  • Zon: lichtdoorlatend, nagenoeg 100% UV-A en UV-B protectie, sterk warmte-reducerend
  • Wind: stormvast en bestand tegen zware windstoten en hoge windsnelheden
  • Regen: 100% waterdicht
  • Hagel: 100% hagelproof door gebruik van hoogwaardige materialen en de perfecte voorspanning
  • Sneeuw: bestand tegen sneeuwdruk dankzij optimale geometrie en voorspanning

Naast zonwering biedt een Texstyleroof® ook perfecte bescherming tegen elementen als water en wind. Een gezellige winterbarbecue met vrienden of op zondagochtend buiten ontbijten met het hele gezin? Het kan allemaal onder een Texstyleroof®. Buitenlucht is gezond, geeft extra energie en verbetert het concentratievermogen. Met een terras- of loungeoverkapping kunt u vaker buiten zijn en genieten van de buitenlucht.

Weinig tot geen onderhoud

Door de vorm van een Texstyleroof® en het gebruik van hoogwaardig textiel is een Texstyleroof® onderhoudsarm. Het membraantextiel heeft water- en vuilafstotende eigenschappen en behoeft daardoor weinig onderhoud. Een Texstyleroof® kan daardoor het hele jaar door buiten blijven staan als u dat zou willen. Kiest u ervoor om uw overkapping in het najaar of de winter toch liever te demonteren dan kunt u dat heel eenvoudig zelf doen. Uw lichtgewicht membraanoverkapping is, zoals de naam al aangeeft, niet zwaar en makkelijk zelf te verwijderen. Onze monteurs voorzien u na installatie van uw membraan van een uitgebreide hijs- en strijkinstructie. Hiermee kunt u heel eenvoudig zelf uw membraan zelf verwijderen en in het voorjaar weer terugplaatsen en op de juiste spanning brengen. We kunnen u zelfs voorzien van uw eigen Texstyleroofs® opbergtas, zodat u uw membraan eenvoudig droog en veilig kunt opbergen daar waar u dat wenst. Een membraan van … m2 weegt slechts … kg en is dus makkelijk zelf te demonteren en op te slaan.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om gebruik te maken van onze ‘hijs- en strijkservice’ eventueel in combinatie met een periodieke membraanreiniging en -controle. Over ons uitgebreide servicepakket informeren wij u graag.

Contact

Bent u op zoek naar een unieke, semipermanente en zonwerende overkapping? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een advies op maat door een van onze specialisten in uw regio.

Onze adviseur komt graag bij u langs om vrijblijvend uw wensen te inventariseren en op basis daarvan een op maat gemaakt 3D ontwerp te realiseren.

Bel +31 (0)40 3041 519 voor het maken van een afspraak!