Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Zonwering op maat van texstyleroofs voor een verlengd buitenleven

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Het klimaat in Nederland is verre van stabiel te noemen. De ene keer zon, de andere keer regen. Wel is het zo dat wetenschappers melden dat er hevige klimaatveranderingen op zullen treden. We merken het vaak genoeg, zomers worden warmer. De aarde warmt op. Men klaagt in Nederland ook vaak over het weer: Of het is te koud en regenachtig en we verlangen naar de zomer, maar staat de zon alweer te bakken op het terras, vervloeken we ineens de felbegeerde zomer. Help! Wat een dilemma. Juist daarvoor is de markt van zonweringen ontstaan en biedt een zonwering op maat uitkomst

Zoals het woord het al zegt, zonwering op maat is er met name op gericht om de zon te weren. Te weren van de warmte die ontstaat op het terras, in de woning, of op de gezellig ingerichte plek in de tuin. We denken daarbij vaak maar aan één belangrijk feit: schaduw creëren. Vaak eenvoudiger dan het in eerste aanleg lijkt. Wie kocht er nu niet ooit eens een parasol en kwam tot de conclusie dat deze niet voldeed, want de zon kwam er alsnog onderdoor. Of de situaties waarbij manlief de gehele dag de parasol van positie staat te veranderen? Nee die komen ons allemaal niet vreemd voor.

De zon kan namelijk heerlijk zijn, maar helaas komt dat minder vaak voor dan dat de zon zorgt voor een overtollige warmteontwikkeling die niet te vol te houden is. U heeft vast eens ervaren dat men vanwege de warmte het gezellige ‘terrassen’ vaarwel zegt en binnen bij de airconditioning het wijntje drinkt. 

De zon staat namelijk niet stil. Zeker hoogzomers draait de zon bijna 290 graden. Komt op in het Oost Noordoosten en gaat onder in het West Noordwesten. Gelukkig staat de zon in juli/augustus nog redelijk hoog, waardoor zij op de warmste momenten van de dag goed te weren is. Maar ook rond vier uur in de middag of zes in de avond kan het in die maanden nog behoorlijk warm zijn. We zitten aan tafel, heerlijk te genieten van de barbecue totdat één of meerdere gasten last kijgt van de zon in het gezicht en de warmte ervaart op het zojuist heet gebakken vlees van de barbecue, wat het vlees uiteraard niet ten goede komt.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Veelzijdig en toch traditioneel

De markt van de traditionele zonwering bestaat al lang.

Parasol, draaien in de richting van de zon

Maar wie heeft er niet ooit een parasol op zijn terras gehad? Of draaien we nu nog steeds de parasol in de juiste standen om ervoor te zorgen dat de zon goed geweerd wordt? Een parasol is wel de meest voorkomende zonwering in ons terrasgebruik. Een parasol is wat het woord in het Spaans vrij vertaald ook is: Par (tegen) a (de) Sol (zon). Niet meer en niet minder. Komt er een regenbui maar is de temperatuur nog heerlijk (komt in ons land vaak genoeg voor), is de parasol geen oplossing. Daar gaat het heerlijke buitenfeestje, of de geplande barbecue met vrienden.

Voor meer informatie hoe Texstyleroofs het compromis is tussen de vaste overkapping en de parasol, kijk dan eens naar het artikel: [de vaste design overkapping, optimaal zonwerend].

Uitneembare funderingen, Volledig vrijstaand, demontabel, Masten kunnen in kleur gecoat worden, Lichtgewicht zeilmateriaal, 3D voorgevormd

Zonneluifel, niet stormvast

Ook de zonneluifel zien we in menig tuin toegepast worden. Het systeem dat, al dan niet automatisch, uitrolt tot een bepaalde diepte. Als het te hard gaat waaien gaat het automatisch naar binnen, althans dat zou zo moeten zijn. Is de motor stuk of heeft u een handbediende variant, dan heeft u het gevaar van een flapperende zonwering met als gevolg dat de stenen uit de muur getrokken kunnen worden. Bovendien piept hier het zonnetje ook vaak genoeg onder door en is daarom vaak bij de grotere tuinen zeker niet de ideale zonwering op maat.

De ondergaande zon is schitterend, maar niet als u er precies in kijkt. Lees het artikel waar we uitleg geven hoe we met een professionele schaduwanalyse de juiste zonwering voor uw locatie creëren. [zonwering op maat van Texstyleroofs, de schaduwanalyse op maat]

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze zonwering op maat?

Tent, warm en verre van sfeervol

We lossen het ook wel eens heel creatief op. We kopen een party tent bij Cranenbroek of de Gamma, past net op de binnenplaats. We zetten het vast voor het geval de wind komt. Tafel en stoelen eronder, maar tijdens de eerste zonnestralen komen we er toch achter dat de warmte zich nogal gemakkelijk ontwikkelt en juist in de tent wordt vastgehouden. Een tent is in de primaire functie ook geen zonwering maar een vorm van beschutting van een ruimer aard. Verkoeling in een tent vind je dan ook niet gauw.

Uiteraard is dat anders met de oplossingen van Texstyleroofs, deze zijn sterk warmte, zon en UV-A en UV-B werend. Lees daarvoor eens het artikel: [tentzeil overkapping], waar we uitleggen hoe de “tentachtige” oplossing bijdraagt aan een heerlijke terrasbeleving en het alternatief is op een traditionele overkapping.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Design en een op maat schaduwanalyse

De sfeer van binnen willen we buiten. Kijk naar de ontwikkeling van de markt van outdoor-meubelen. Daar waar we vroeger op de degelijke hartmann stoelen zaten, kiest men tegenwoordig steeds vaker voor de schitterende lounge-uitstraling van [Dedon] of [Borek]. Meubelstukken die in uw schitterende villa zelfs binnen niet zouden misstaan. 

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Deze marktontwikkeling heeft Texstyleroofs bij de oorspronkelijke ontwikkeling van het [zonnezeil] (link naar zonnezeil.nl/historie/) geïnitieerd. Dat is door hoogwaardige engineering [verwijzen naar de pagina wat is een membraanoverkapping] uiteindelijk uitgegroeid tot een volwaardige overkapping van textiel. Waarbij de [hoogwaardige eigenschappen van het zeildoek] (verwijzen naar FAQ) en de dito engineering zorgen voor de sterkste lichtgewicht overkapping ter wereld. De vorm en de maatvoering is helemaal naar eigen wens in te richten. Niets is standaard, u bepaalt de sfeer, de uitstraling en functionaliteit. Wij zorgen voor de samenstelling tot een volwaardige zonwering op maat van  TexstyleRoof®.

Conclusie: Optimale schaduw, sfeervol en exclusief

De zonwering op maat die we geheel in eigen beheer ontwerpen, fabriceren en installeren, worden altijd op uw maat ontworpen. Aan de hand van een extensieve intake nemen we al uw wensen en eisen tot ons. De hybride zeiloverkappingen zijn namelijk niet enkel zonwering maar juist de zonwerende overkapping zonder lichtverlies in de woning. Design is bij ons een belangrijk credo, we proberen daarbij uw smaak en vormgeving die u reeds gewend bent, te incorporeren met de sterkste lichtgewicht overkapping ter wereld