Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een waterdicht zonnezeil : Meer dan alleen zonwering

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Zonnezeil waterdicht – Terrasoverkapping van zonnezeil op maat – Stormvaste en waterdichte overkapping

Zonnezeil waterdicht: Meer dan alleen zonwering

Als we Wikipedia benaderen en we bevragen de enorme database naar het woord: Zonnezeil, dan toont het een omschrijving van een lichtzeil, een onderdeel van een ruimtevaartuig zonder eigen aandrijving. Wikipedia heeft het zo nog niet omschreven, maar een zonnezeil is het woord dat wij zo’n 12 jaar geleden voor het eerst op de markt brachten. Een zeil waarmee de zon geweerd kan worden, vrij vertaald. Niet voor niets is Texstyleroofs ook trots eigenaar van www.zonnezeil.nl.

Toen we de ontwikkeling voor het eerst op de markt brachten werd het woord zonnezeil snel bekend. Een zeil dat ons beschut tegen de warmte en UV stralen van de zon. In beginsel was het nog enkel zonwering, maar na goed research en development werden de oplossingen reeds snel betiteld als overkappingsvormen. De waterdichte zonnezeilen van Texstyleroofs zijn stormvast, warmtewerend en esthetisch zeer verantwoord. Na de ontwikkelingen in 2015 werden Texstyleroofs gezien als volwaardige overkappingen voor in tuin of over terras. Door de voorgevormde dubbele kromming en de homogene stijfheid ontstaat er een aerodynamisch vlak, waarbij het zonnezeil zich stormvast gedraagt in de storm.

 

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Membraanoverkapping - het beste waterdichte zonnezeil

Vanaf dat moment was het duidelijk; Texstyleroofs maakt niet enkel zonnezeilen, maar serieuze membraanoverkappingen, terrasoverkappingen, carports en vrijstaande overkappingen. Allemaal op basis van dezelfde technologie: membraantechnologie. De techniek die ook wordt toegepast bij de bouw van lichtgewicht textielarchitectuur in de stadionbouw. Een mooi voorbeeld hiervan is het Olympisch stadion in München, ontworpen door Dr. Frei Otto. Een recentelijk voorbeeld zijn de stadions die gebouwd worden voor het WK2022 in Qatar. Deze zijn voor het overgrote deel voorzien van textiele daken, gebaseerd op membraantechnologie.

Texstyleroofs kent haar roots op de allerhoogste niveau’s van de membraanbouw van stadions en heeft deze technologie terugvertaald naar particuliere en klein zakelijke oplossingen.

Een Texstyleroof is de perfecte oplossing als u een buitenruimte wilt overkappen, maar geen permanente constructie wenst.

Zonnezeil waterdicht en sterk UV-werend

Toch doet een zonnezeil of een zonnedoek het snelst denken aan zonnewering. De exclusieve zonnezeilen van Texstyleroofs de sterkste en beste van allen, vergelijkbaar met een terrasoverkapping en uiteraard waterdicht. Om te komen tot een waterdichte oplossing van textiel is het van belang dat er een dubbele kromming in het zonnezeil zit. Bovendien moet de stijfheid homogeen zijn door het gehele zonnezeil. Het water loopt dankzij de dubbele kromming gekanaliseerd af op de lage punten. Daardoor is het, zoals
bij een traditionele overkapping, droog onder het zonnezeil.

De meest sfeervolle overkapping voor uw tuin of terras

Een overkapping is ook maar een overkapping, maar met een waterdicht zonnezeil creeert u dezelfde functionaliteit, maar met behoud van zichtlijnen, het ideale schaduwpatroon, licht in de woning en een esthetiek die het vakantiegevoel aan huis creeert. De dubbele kromming heeft naast het creëren van sterkte, met name ook een esthetische uitdrukking. Toch beschut maar niet opgesloten, dat is het gevoel dat het u geeft.

U waant zich in een zonnig zuid-Frankrijk vanuit uw luie stoel in uw eigen tuin.

spanzeil-op-maat-zonnezeil-terras-overkapping-zeildoek-zonwering-schaduwdoek-terrasoverkappingen

Waterdicht zonnezeil - de ideale schaduwmaker

Dankzij een 3D schaduwanalyse wordt er op basis van uw locatie een schaduwanalyse gemaakt. Dit gebeurt op basis van de verschillende designs die op basis van uw wensen en eisen worden ontworpen.

Daarbij wordt gelet op allerlei aspecten zoals:

 •  Zonwering op het terras
 • Zonwering in de woning
 • Afwatering van het waterdichte zonnezeil
 • Zichtlijnen in de tuin
 • Privacy van de omliggende woningen
 • Windkering vanuit bepaalde windhoeken
 • Schaduwwerking op de tafel gedurende dinertijd
 • De ochtendzon op het terras, ontbijten in de zon

Doordat er geen rechte lijnen in het zonnezeil zijn verwerkt, alles is dubbel gekromd, kunnen we aan de hand van de gebogen lijnen (hoog naar laag) de stijgende en dalende zon goed volgen. Dit houdt in dat we aan de hand van de zonnestand bepaalde plekken op uw terras juist weren van de zon of bepaalde plekken de zon juist toelaten.

Daarnaast zorgen we ervoor dat het terras door het gehele jaar op bepaalde momenten überhaupt de zon toelaat, denk daarbij aan het voor- en najaar. Terwijl hoogzomer zonder enige wijziging aan het systeem tijdens de warme dagen de zon wordt geweerd en en koele schaduwplek wordt gecreeerd.

zonnezeil-doek-Overkapping-zonnezeil-op-maat-terrasoverkapping-maatwerk-waterdicht

Zonnezeilen

de trend van de tweede decennia

Alsmaar vaker horen we de credo’s die passen bij de wens voor een zonnezeil in plaats van een traditionele terrasoverkapping. Het is echter zo dat een waterdicht zonnezeil het enige esthetische antwoord is op vragen als:

 • Ik wil een overkapping, maar ik wil niet dat het donkerder wordt in huis
 • Ik wil een overkapping, maar niet weer een bebouwing aan huis
 • Ik krijg geen vergunning, maar wil toch genieten van het buitenleven
 • Mijn parasol waait steeds om of kapot, het voldoet niet
 • Mijn parasol biedt maar even de schaduw die ik nodig heb
 • Een vaste overkapping neemt het zicht weg in mijn tuin
 • De winterzon zou ik graag in mijn woning hebben, maar als er een overkapping staat is deze weg
 • Mijn tuin en woning is in architectuur gebouwd en ik wil niet zo’n lelijk gebouw aan mijn woning

Al deze vragen duiken op wanneer de discussie voor een terrasoverkapping ter tafel komt. Een eenvoudig antwoord op deze vragen wordt beantwoord bij de aanvraag van een gratis 3D studie van Texstyleroofs.

3D studie voor een waterdicht zonnezeil

Neem contact met ons op via ons contactformulier. We ontvangen graag uw contactgegevens. Zodra we u telefonisch spreken nemen we een aantal van bovenstaande zaken met u door zodat we duidelijk krijgen waar u primaire noodzaken liggen. Vervolgens ontvangen we graag uw foto’s en uw adres. Met deze gegevens wordt er een uitgebreid 3D model uitgewerkt. Met deze gegevens komen we graag bij u op afspraak. Eenmaal bij u op afspraak geven we u een perfecte toelichting van onze oplossingen voor uw
situatie en leggen we de technische finesses uit. Een vijftal ontwerpen zijn aan de hand van de intake reeds voor u in kaart gebracht. We nemen de tijd de verschillende ontwerpen met u door te nemen. We tonen u de schaduwwerking, de zichtlijnen en houden rekening met doorloophoogtes, afwatering en alle andere noodzakelijkheden.

Bij u aan tafel wordt de laatste hand gelegd aan het ideale ontwerp. Buiten wordt de omgeving uitgezet en uitgelegd en wordt de omgeving gecontroleerd op sterkte. Na ondertekening van de opdracht start de fabricage van het systeem; De masten worden op de juiste lengte gemaakt voor het ideale schaduwpatroon of ter bewaking van de zichtlijnen, de muurbevestigingen worden op maat gefabriceerd.

spanzeil-op-maat-zonnezeil-terras-overkapping-zeildoek-zonwering-schaduwdoek-terrasoverkappingen

Er wordt een afspraak met u gemaakt voor de eerste installatie waarna het vakkundig geïnstalleerd wordt in overleg met u. Na de installatie wordt het geheel 3D ingemeten. Deze gegevens worden met de hoogste nauwkeurigheid geëngineerd tot een snijplan. Het snijplan wordt gebruikt als basis voor het lasersnijden van de panelen en wordt het ambachtelijk met Teflon garen aan elkaar gestikt. Een afspraak wordt gemaakt om de Texstyleroof op locatie te hijsen.