Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een zonnezeil terras overkapping van Texstyleroofs

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Zonnezeil terras – Terrasoverkapping van zonnezeil op maat – Stormvast en waterdicht – Luxe buitenleven

Voor een zonnezeil op het terras bent u bij Texstyleroofs aan het juiste adres. Voor een optimaal schaduwpatroon, een verlenging van het buitenleven en een waterdichte overkapping voorzien wij u graag van advies. De overheerlijke zomerdagen zijn fijn, maar op de heetste dagen zoals we die ook in Nederland alsmaar vaker hebben, blijkt toch dat plek met verkoeling zeer gewaardeerd wordt. Dit kan bij uitstek met een zonnezeil terras van Texstyleroofs. Onze zonnezeilen kenmerken zich door hun vorm. In een ieder van onze textiele oplossingen is een dubbele kromming zichtbaar. Dat houdt in dat er minimaal twee lage en twee hoge punten zijn. Deze vorm ziet er niet alleen fraai uit in het zonnezeil terras, maar heeft ook een belangrijke functie in combinatie met voorspanning.

Het samenspel van de voorspanning (Een homogene stijfheid over het gehele oppervlakte) en de dubbele kromming zorgt voor een aerodynamisch vlak welke meedeint met de weersinvloeden. In tegenstelling tot eenvoudige zonwering welke gaat klapperen bij hevige weersomstandigheden, weert het zonnezeil terras van Texstyleroofs zich probleemloos tot en met windkracht 10. 

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent
Een Texstyleroof is de perfecte oplossing als u een buitenruimte wilt overkappen, maar geen permanente constructie wenst.

Zonnezeil terras: Optimaal genieten

Texstyleroofs is specialist op het gebied van zonnezeilen voor op het terras. Met behulp van ons zonnezeil kan u optimaal genieten van het buitenleven. Onze zonnezeilen worden volledig op maat ontworpen waarbij te allen tijde rekening wordt gehouden met uw functionele en esthetische wensen en eisen. Zoek dus niet elders verder naar een zonnezeil terras, maar laat u inspireren door één van onze specialisten die binnen twee dagen contact met u opnemen.

Vanuit deze korte intake zullen zij aan de slag gaan met het ontwerpen van een aantal designs en presenteren deze graag op locatie. Dit is noodzakelijk om een waarheidsgetrouwe inschatting te maken van de situatie en de stormvastheid van de zonnezeilen voor op het terras te waarborgen. 

Uw zonnezeil terras: gefabriceerd in eigen beheer

Indien er een ontwerp uit de afspraak op locatie voortkomt welke een ieder van uw eisen vervuld start het productieproces. Een dag later neemt ons installatieteam contact met u op om de eerste onderdelen van de constructie te plaatsen. Belangrijk zijn hierbij de locatiebepaling van de masten en/of wandbevestigingen. Tijdens deze afspraak is het van belang dat u op locatie aanwezig bent, aangezien het dan nog mogelijk is kleine wijzigingen qua plaatsbepaling door te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de mast om een bepaalde zichtlijn te behouden. Zodra de plaatsbepaling is vastgelegd, wordt het zonnezeil ingemeten aan de hand van de daadwerkelijke maatvoering. Hierna wordt uw zonnezeil afmeting pas verstuurd naar onze zeilmakerij om vervolgens een snijplan op te stellen. Aangezien dit om millimeterwerk gaat vanwege het bewaren van de structuur van het textiel om de stormvastheid te waarborgen wordt dit nu pas in het traject gedaan.

Uw zonnezeil terras wordt vervolgens laser gesneden in onze lasersnijder waarop het zonnezeil vervolgens ambachtelijk aan elkaar wordt gestikt. U wordt netjes op de hoogte gehouden van de vorderingen van uw op maat gemaakte. Wanneer uw zonnezeil terras in staat van gereedheid is laten wij dit weten en plannen wij de laatste afspraak in. De adviseur met wie tot het ontwerp bent gekomen zal hierbij aanwezig zijn en persoonlijk toelichten hoe u het membraan eenvoudig kan hijsen en strijken binnen een tijdsbestek van tien minuten. 

zonnezeil-doek-Overkapping-zonnezeil-op-maat-terrasoverkapping-maatwerk-waterdicht

Zonnezeil maatwerk voor een optimaal schaduw patroon:

Met een zonnezeil terras kan je ervoor zorgen dat u een plek in de schaduw creëert voor uw gezin of gasten. Helaas bent u vaak afhankelijk van de standaard afmetingen die u mogelijk beperken. Dit terwijl uw terras vaak afwijkt van deze standaard maten waardoor deze niet goed uitkomen. Met ons zonnezeil terras op maat zorgen wij dat het ontwerp exact zo komt te staan dat het esthetisch perfect aansluit op uw wensen. Tijdens dit proces van idee naar Texstyleroof maken wij er ons werk van dat functie en esthetiek zo goed als mogelijk worden ingevuld. Wij raden zelfs vaak aan net iets buiten uw terras te treden met het zonnezeil om de inslag van regen tegen te gaan zodat u ook met regenachtig weer kan genieten onder uw zonnezeil.

Verder verschijnt onze adviseur altijd met een stalenkaart op locatie om u bekend te maken met onze verschillende kleuren. Aangezien u pas later in het productieproces u kleur hoeft door te geven kan u hier alle tijd voor nemen om ook inzichtelijk te maken hoe de kleuren zich verhouden tot het felle zonlicht. Twijfelt u? Uiteraard adviseren wij u hoe de kleuren zich verhouden welke kleuren populair zijn onder onze klanten. 

Zonnezeil terras: Levensduur

Onder de ideale omstandigheden en afhankelijk van de toepassing hebben onze zonnezeilen een levensduur tussen de vijftien en twintig jaar. Zo is het gebruikelijk voor een carport om 365 dagen per jaar te hangen, maar is bijvoorbeeld een zonnezeil terras meer seizoensgebonden. Hijst u bijvoorbeeld het zonnezeil enkel tijdens de warmere seizoenen hangt het textiel aanzienlijk minder lang buiten met een langere levensduur tot gevolg.

Wel raden wij aan om eens in de zoveel tijd het zonnezeil te reinigen. Dit kan eenvoudig met onze hijs en strijk systeem haalt u eenvoudig de overkapping naar beneden op staande hoogte. Vervolgens kan u met een hoge druk spuit of tuinslag het textiel eenvoudig ontdoen van vuil. U hijst het membraan wederom en deze ziet er weer uit als nieuw. 

Uw eigen zonnezeil terras? Neem vrijblijvend contact op

Mocht u meer vragen hebben omtrent uw zonnezeil voor op het terras of één van onze andere toepassingen neem dan direct contact met ons op. Vul het contactformulier in en laat uw mailadres en/of telefoonnummer achter. Een van onze membraan specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u nader te adviseren ten behoeve van uw zonnezeil terras.

Dit advies is geheel vrijblijvend waarbij zij zullen proberen de juiste oplossing te vinden voor uw probleem. Mogelijk komt hier een afspraak uit voort en anders hopen wij u vooralsnog goed van dienst te zijn geweest.