Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een zonnezeil doek als overkapping

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Waterdicht zonnezeil doek – Overkapping van zonnezeil op maat – Stormvast en waterdicht – Luxe buitenleven

Een zonnezeil doek van Texstyleroofs

Een zonnezeil doek waarbij u droog zit en luxe overkapt bent? Het design zonnezeil van Texstyleroofs zorgt voor sfeer, comfort en beschutting op uw terras. Elk ontwerp wordt op maat gemaakt en geheel vrijblijvend gepresenteerd op locatie. Bij onze overkappingen van zeil zijn design en functie de fundering van elk ontwerp. Qua design zijn onze overkappingen te herkennen aan het gebruik van dubbele kromming. Dat wil zeggen dat wij te allen tijde werken met minimaal twee lage en twee hoge bevestigingspunten. Middels deze werkwijze kunnen wij met een semi-permanente oplossing dezelfde voordelen bieden als een permanente oplossing zoals een overkapping van hout of aluminium.

Het textiel wordt in deze constructie optimaal benut doordat wij ons textiel voorvormen met een aerodynamisch vlak ondersteund door voorspanning tot gevolg. Dit creëert een homogene stijfheid over het gehele oppervlakte van het zonnezeil doek. Dit is vooraf berekent door onze engineers zodat wanneer het zeil wordt gehesen het doek als vanzelf in deze optimale constructie wordt getrokken.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Deze dubbele kromming resulteert in een stormvast design bestand tegen wind, regen en zelfs sneeuw. Door de gecreëerde voorspanning zal het zeil in zijn geheel meedeinen in tegenstelling tot driehoeksdoeken en knikarmschermen die hard gaan klapperen in de wind. Texstyleroofs zonnezeilen kunnen tot en met windkracht 10 probleemloos buiten blijven hangen.

Een Texstyleroof is de perfecte oplossing als u een buitenruimte wilt overkappen, maar geen permanente constructie wenst.

Functies van een zonnezeil doek:

Naast het beschreven design zijn ook de functies hetgeen wat ons onderscheid van de concurrent. Één van de voornaamste redenen waarom mensen kiezen voor een Texstyleroofs zonnezeil is de vergunningsvrije status van ons product. De constructies zijn namelijk volledig uitneembaar wat de overkapping vergunningsvrij maakt.

Verder zijn onze oplossingen volledig waterdicht. Door de homogene stijfheid verdeeld over het oppervlakte is er namelijk geen enkel gedeelte waar het textiel dermate uitrekt dat het water doorlaat. Tevens kan u samen met ons te bepalen waar de lage punten worden bevestigd en dus waar het water naar wordt afgevoerd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van schaduwdoeken die enkel dienen voor bescherming tegen de zon. Uiteraard bieden wij dit zelfde voordeel. Al onze overkappingen bieden bescherming tegen zowel Infrarood en Ultraviolet (uv A en uv B) straling.

De donkerdere kleuren blokkeren tot wel 99% van het binnenkomende zonlicht. Ook op de warmste dagen van de zomer kan u vervolgens koel en veilig plaats nemen onder uw zonnezeil. Een teveel aan ultraviolette straling kan al snel zorgen voor een roodkleurige verbrande huid. Met een squaricles overkapping zijn deze risico’s direct verholpen.

Individueel hijsen en strijken:

Onze producten zijn geïnspireerd vanuit de zeil racerij waarbij eenvoud en functie centraal staan omdat zich vaak situaties voordoen waarin snel moet worden gehandeld. Wij spreken dan ook van hijsen en strijken waarbij wij doelen op het op- en afhalen van het zonnezeil doek. Ongeacht de grootte van de constructie kan u binnen een tijdsbestek van tien minuten het complete zonnezeil afhalen. Mocht u om wat voor reden dan ook de overkapping willen afhalen is dit na plaatsing nog altijd mogelijk. Hiervoor leveren wij een tas van één bij anderhalve meter waarin u het doek kan opbergen.

Vrijblijvend 3D design:

Bent u benieuwd naar ons product, maar heeft u moeite met het visualiseren van de eventuele overkapping bij uw locatie? Wij lossen dit op door op locatie geheel vrijblijvend een 3D design te presenteren met zo’n drie á vier ontwerpen. Tijdens deze presentatie laten wij geen vraag onbeantwoord en wordt uw omgeving zo realistisch mogelijk in kaart gebracht.

Onze technologie stelt ons in staat om op locatie wijzigingen aan te brengen zodat u wordt betrokken in het ontwikkelingsproces. Om dit proces van start te laten gaan nemen wij vaak eerst telefonisch contact op waarin de primaire wensen en eisen worden besproken. Vervolgens zullen wij u vragen om een tiental foto’s van de locatie zodat wij kunnen werken aan de nieuwe ontwerpen. Op deze foto’s is het van belang dat zowel de woning als de omgeving goed zichtbaar is. Tevens kunnen wij met onze software de stand van de zon en de daarbij horende schaduwlijnen in kaart brengen. Zo bepaalt u zelf waar u juist wel of geen schaduw wil hebben.

Het ontwerpen van de 3D designs neemt zo’n vier tot vijf dagen in beslag waarna wij contact op zullen nemen voor een fysieke afspraak. Tijdens deze afspraak nemen wij uitgebreid de tijd om u en uw partner te voorzien van alle benodigde informatie om uw persoonlijke zonnezeil te realiseren.

Een 3D impressie van uw locatie?

Neem contact op:

  De nieuwste revolutie
  in
  zonwerende textiele overkapping

  Vergunningsvrije overkapping

  In de basis is de textiele overkapping van Texstyleroofs, vergunningsvrij. Door het verwijderbare karakter hoeft u geen lange vergunningsprocedures te doorlopen en realiseert u snel en stijlvol een op maat gemaakte beschutting voor uw terras of parkeerplaats. Ondanks het lichte gewicht van onze zeil overkappingen, zijn de oplossingen dankzij hoogwaardige engineering en het bijzondere en aansprekende design stormvast en waterdicht. Dit in combinatie met het vergunningsvrije karakter maakt een Texstyleroofs overkapping van textiel dus vaak hèt ideale alternatief voor een vaste overkapping van hout of aluminium.

  Licht doorlatend

  De lichtgewicht zeildoeken die Texstyleroofs® gebruikt voor het vervaardigen van haar membranen zijn zeer licht doorlatend. U verliest met de plaatsing van een Texstyleroofs zeil overkapping aan uw woning dus geen licht in uw woning, sterker nog, door de krommingen en het gebruik van een lichte kleur voor het zeildoek wordt de lichtval in uw woning juist vaak versterkt. Met onze textiele overkapping heeft u dus minimaal lichtverlies in de woning.

  3D ontwerp op maat

  Iedere design zeil overkapping van Texstyleroofs wordt geheel op maat voor u ontworpen. Aan de hand van uw wensen- en eisenpakket wordt een uitgebreid 3D design ontwerp gemaakt en komen we in samenspraak met u tot uw eigen unieke overkapping van zeildoek. Met behulp van een 3D simulatie kunnen we u bovendien direct laten zien hoe de zoninval en schaduwwerking op uw terras of in uw woning zal zijn met onze textiele overkapping. Texstyleroofs®: een schaduwdoek op maat waarmee u romantiek, sfeer en beschutting toevoegt aan uw ‘outdoor living’.

  Dubbele zeiloverkapping terras - schaduwdoek

  Alle voordelen van een zonnezeil doek op een rij:

  • Vergunningsvrij te plaatsen
  • Volledig waterdicht
  • Lichtdoorlatend
  • Eenvoudig af te halen
  • Stormvast design
  • Op maat gemaakt ontwerp
  • Vrijblijvend 3D design
  P1974 – Fam Haring – Rotterdam-4

  Design terrasoverkapping:

  Op zoek naar een sfeervol zonnezeil doek met een luxe uitstraling? Dan is de volgende pagina voor u bestemd. Op de pagina vind u zoal de voordelen en verschillende functionaliteiten die een zonnezeil van Texstyleroofs te bieden heeft. Verder treft u een aantal sfeerimpressies van verschillende voorgaande ontwerpen zodat u een beter beeld heeft bij wat wij doen. Wat uw wensen ook zijn en hoe uw buitenruimte er ook uit ziet vanwege de eindeloze mogelijkheden van ons design vinden wij altijd de passende oplossing.

  spanzeil-horeca-overkapping-textiel-vergunningsvrij-restaurant-op-maat-terrasoverkapping

  Design carport:

  Uw auto vergunningsvrij beschermen tegen de verschillende weersinvloeden als neerslag en wind? Dan is de volgende pagina voor u bestemd. Wij bieden namelijk een stormvaste carport overkapping tot groottes van 120 vierkante meter. Deze afmetingen maken het ook mogelijk om meerdere auto’s te beschermen. Deze carports van zeildoek weten met gebruik van dubbele kromming dezelfde voordelen te bieden als vaststaande overkappingen van hout of aluminium.

  zonwering-spanzeil-terras-overkapping-op-maat-textiel-schaduwdoek-waterdicht-sfeervol

  Vrijstaande overkapping:

  Op zoek naar een zonnezeil doek voor events en speciale gelegenheden in de vrije ruimte? Wij hebben hiervoor de passende oplossing. Onze constructies stellen ons in staat publieke pleinen te overkappen doordat wij zelf masten kunnen plaatsen. Het grote voordeel aan onze oplossing is dat de volledige constructie is af te halen is binnen een tijdsbestek van dertig minuten. Dit maakt onze oplossingen semi-permanent wat ideaal is bij situaties waarbij de overkapping niet gedurende het hele jaar moet zijn opgezet.