Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Texstyleroofs overkappingen van zonnezeil

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Overkapping met zonnezeil op maat – Stormvaste en waterdichte overkapping – Lichtdoorlatend overkappen – Design

Op zoek naar een zonnezeil?

Texstyleroofs® maakt en levert al vele jaren zonnezeilen op maat in binnen- en buitenland. U wilt graag  aangenaam beschut zitten op uw terras in de tuin of u zoekt een oplossing om uw auto’s te beschermen tegen weersinvloeden en/of het vallen van eikels, kastanjes of dennenappels uit bomen? Een overkapping met zonnezeil is hiervoor de perfecte oplossing.

Zonnezeil of membraanoverkapping?

Wat iedereen in de volksmond een overkapping met zonnezeil of schaduwdoek noemt, noemen wij bij Texstyleroofs® een membraanoverkapping. Deze term komt uit de bouwwereld  en vindt zijn oorsprong in de techniek van het lichtgewicht bouwen. Met behulp van membraantechnologie kunnen zeer sterke flexibele structuren gebouwd worden met een minimaal verbruik aan materiaal en energie. Structuren die zonder dragende muren oersterk zijn en toch heel licht. De term zonnezeil wordt meestal gebruikt in de zin van een schaduwdoek. Een doek om schaduw te creëren boven een terras of anderszins. Een zonnezeil is echter totaal niet te vergelijken met de overkappingsoplossingen die Texstyleroofs® ontwerpt en maakt als schaduwoplossing.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent
Een Texstyleroof is de perfecte oplossing als u een buitenruimte wilt overkappen, maar geen permanente constructie wenst.

Lichtgewicht, duurzaam en oersterk

Iedereen kent wel het Olympisch Stadion in München waar het Nederlands elftal in 1988 de Europese titel voetbal won. Het bouwwerk valt op door zijn zeilachtige structuren op hoge masten. Dit stadion, ontworpen door de Duitse architect Frei Otto, is het ultieme voorbeeld van een membraanoverkapping. Het principe dat hier is gebruikt: het creëren van een lichtgewicht, sterke en duurzame overkappingsoplossing, is door Texstyleroofs® vertaald van groot industriële toepassingen naar toepassingen voor de particuliere markt. Met andere woorden een toepassing waarbij de voordelen als lichtgewicht, sterk en duurzaam zijn gebleven, maar zonder dat er enorme masten, krachten en kranen nodig zijn om deze toepassingen te plaatsen.

Zonder twijfel durven wij te zeggen dat Texstyleroofs® de sterkste lichtgewicht overkappingsvormen maakt die er bestaan voor de particuliere markt!

High class carports en terrasoverkappingen met zonnezeil

Texstyleroofs® creëert met behulp van weerbestendig, stormvast en waterdicht zeil (membraan) schaduw en beschutting en daarmee een aangename plek om onder te zitten of om uw auto’s onder te stallen. Onze overkappingen kunnen het hele jaar buiten staan, maar zijn eventueel ook gemakkelijk verwijderbaar en als het moet volledig demontabel en daarom vergunningsvrij te plaatsen.

Onze all-weather zonnezeilen zijn daarom bij uitstek geschikt om een moderne carport of terrasoverkapping mee te creëren. Niet alleen vanwege de functionaliteit, maar zeker ook door haar moderne en elegante vormgeving en uitstraling.

zonwering-spanzeil-terras-overkapping-op-maat-textiel-schaduwdoek-waterdicht-sfeervol

Technisch hoogstaand

Veel van de materialen en technieken die Texstyleroofs® gebruikt om haar carports en terrasoverkappingen te bouwen, vinden hun oorsprong in de zeilsport. Een membraan zoals Texstyleroofs® deze volledig op maat ontwerpt, maakt en plaatst vertoont veel overeenkomsten met materialen en technieken uit de zeilsport. Ook daar spelen wind- en trekkrachten een belangrijke rol.

Door de speciale vorm van het membraan c.q. zonnezeil, nooit recht maar altijd dubbel gebogen, kan deze veel meer trekkracht aan, doordat de krachten via deze vorm veel beter worden verdeeld dan over een recht zeil.

zonwering-spanzeil-terras-overkapping-op-maat-textiel-schaduwdoek-waterdicht-sfeervol

Design op maat

Indien uw interesse is gewekt voor een membraan op maat voor uw terrasoverkapping of carport en u bent er net als wij van overtuigd dat een Texstyleroofs® overkapping  de beste oplossing is voor u dan ontvangen we liefst meerdere foto’s van uw bestaande terras of plek waar u uw auto’s parkeert.

Met behulp van deze foto’s ontwerpen wij, volledig op maat, de door u gewenste overkapping met behulp van een 3D model en 3D simulatie. Via dit 3D model krijgt u direct een realistisch beeld van hoe de overkapping er bij u in de tuin uit komt te zien. Hierdoor wordt voorkomen dat u na plaatsing van de overkapping mogelijk teleurgesteld bent in schaduwoppervlak, kleur of vorm. Met een 3D simulatie kunnen we vooraf voor u uw zon- en schaduwpatronen visualiseren en samen met u een geheel op maat gemaakte overkapping realiseren, die voldoet aan uw wensen en eisen.

Vakantiegevoel

Wie voor het eerst een overkapping van zonnezeil ziet, krijgt meteen een soort vakantiegevoel. Dat is niet zo gek natuurlijk. Wanneer we met vakantie gaan naar warme landen met veel zonneschijn ontbijt, lunch, diner of lounge je vaak ook onder een overkapping die beschermt tegen de zon.

Hieronder nog even de praktische voordelen van een Texstyleroofs® overkapping op een rijtje:

  • Het membraan beschermt tegen een teveel aan zonlicht. Zon is natuurlijk heerlijk en gezond, maar een teveel aan zon kan ervoor zorgen dat uw huid teveel wordt blootgesteld aan schadelijke UV-straling met alle gevolgen van dien. Een membraanoverkapping van Texstyleroofs® beschermt u minimaal voor 90 – 95% tegen schadelijke UV-straling.
  • Het membraan is all-weatherproof en naast zon ook bestendig tegen water en wind. Hierdoor kan de overkapping het hele jaar buiten blijven staan. Zelfs als het sneeuwt!
  • Een overkapping met zonnezeil creëert schaduw en sfeer, maar laat ook licht door. Veel mensen denken dat het met een overkapping stukken donkerder zal zijn in uw woning. Echter doordat we bij Texstyleroofs® rekening houden met vorm, bevestiging en kleur zal met een membraanoverkapping over een terras dat grenst aan uw woning, nooit veel daglicht worden ontnomen.
  • Een Texstyleroofs® membraanoverkapping is niet alleen praktisch, maar vooral ook een heel mooie stijlvolle oplossing voor in uw tuin of voor uw carport. Het oog wil ook wat. Met behulp van vorm en kleurkeuze kunt u er zelf voor kiezen om uw overkapping te laten opvallen of juist te laten integreren in de omgeving van uw woning. Bij het ontwerpen van het zonnezeil op maat houden wij rekening met de lijnen en architectuur van uw omgeving. Alleen zo ontstaat een geheel. Indien u dat wenst kunnen we in samenspraak met uw tuinarchitect overleggen over het uiteindelijke ontwerp. Zo sluiten uw wensen nog beter aan op de uiteindelijke realisatie van uw op maat gemaakte zonnezeil.

Kortom: met behulp van de overkappingsoplossingen van Texstyleroofs® geniet u op een stijlvolle manier langer van het buitenleven in uw tuin. U bent beschermd tegen zon, regen en wind en kunt langer genieten van uw tuin en heerlijk uitgebreid ontbijten, barbecueën of loungen met familie en vrienden onder uw sfeervolle overkapping. Met een Texstyleroofs® overkapping  creëert u een vakantiegevoel dichtbij huis.