Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een zonnedoek terrasoverkapping op maat

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Zonnedoek terras – Terrasoverkapping van zonnedoek op maat – Stormvast en waterdichte overkapping

Een zonnedoek terras: creëer vakantiegevoel aan huis

Voor een zonnedoek op het terras bent u bij Texstyleroofs aan het juiste adres. Voor een optimaal schaduwpatroon, een verlenging van het buitenleven en een waterdichte overkapping voorzien wij u graag van advies. Ons zonnedoek terras is op maat gemaakt wat elk design uniek maakt. In onze ontwerpen trachten onze engineers functie en esthetiek te verbinden. Om hier een kloppende invulling aan te geven is de telefonische intake van groot belang.

Tijdens dit eerste contact kan u direct een helder beeld van de situatie weergeven zodat het zonnedoek terras hierop kan worden aangepast. 

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Een zonnedoek voor over het terras is een sfeermaker bij uitstek aangezien het direct een geborgen gevoel geeft. Onze klanten beschrijven dit vaak als een ‘omarming’ vanwege de altijd aanwezige kromming in het textiel. Het op maat fabriceren van terras zonnedoeken stelt ons in staat om met persoonlijke voorkeuren rekening te houden. Hierbij kan u denken aan een gewenst schaduwpatroon, privacy wensen, de lichtdoorlatendheid of het willen voorkomen van lichtverlies in de woning.  Samengevat kent u de situatie en wij het product en worden er vanwege dit samenspel de meest unieke designs ontworpen waarbij geen wens achterwege wordt gelaten. 

Is een zonnedoek terras van Texstyleroofs waterdicht?

Het zonnedoek terras van Texstyleroofs is volledig waterdicht. Onze engineers berekenen vooraf hoe het textiel zich gaat verhouden zodra er voorspanning in het textiel wordt getrokken. Voorspanning houdt in dat wij de rek van de garen verbruiken om stijfheid door het membraan te creëren. Dat wil zeggen dat wij tot op de vierkante millimeter nauwkeurig ervoor zorgen dat op geen enkele plek in het zonnedoek het textiel uit haar natuurlijke structuur wordt gehaald. Met een homogeen vlak wat niet klappert, maar meedeint in de wind. De sterke verbinding van het textiel wordt dus behouden waardoor het water eenvoudig wordt afgevoerd naar de laaghangende punten van het zonnedoek terras. U komt dus nooit voor vervelende verrassingen te staan, maar weet exact waar de waterafvoer van het terras gaat plaatsvinden. Qua materiaal maken wij gebruik van teflon garen om de panelen van het membraan met de hand aan elkaar te stikken. Texstyleroofs heeft deze werkwijze verheven tot een heuse ambacht aangezien er nimmer een stikfout zichtbaar is. Al meer dan tien jaar voorziet het bedrijf klanten wereldwijd van membranen waarbij exact dezelfde kwaliteit wordt gewaarborgd. 

Een Texstyleroof is de perfecte oplossing als u een buitenruimte wilt overkappen, maar geen permanente constructie wenst.

Een zonnedoek terras: UV-A & UV-B werend

Terwijl de een liever binnen gaat zitten tijdens een zomerse regenbui, blijft de ander nog graag buiten genieten van de buitenlucht. Waar u zich in elk geval geen zorgen over hoeft te maken is dat wanneer de bui overtrekt u zich niet vergeet in te smeren. Het zonnedoek beschermt u probleemloos tegen de schadelijke UV straling wegens het optimale schaduwpatroon. Met een Texstyleroof creëert u op een stijlvolle wijze de optimale beschutting, ongeacht het weer. Onze engineers verschijnen altijd op locatie met een stalenkaart. De kleur varianten verschillen van hagelwit tot zwart, het kan lastig zijn hierin wegwijs te raken, maar onze specialisten voorzien u graag van advies. U kan zich voorstellen wat een enorme impact het zonlicht kan hebben op de kleur van een textiel. 

Qua bescherming tegen UV is er geen verschil qua kleur, maar voor het bewaren van natuurlijk licht in de woning zullen wij altijd een lichtere kleur adviseren. Tevens hebben wij te maken met de togen die ontstaan van bevestigingspunt naar bevestigingspunt. Deze openingen creëren een enorm open gevoel waarbij de affiniteit met de buitenlucht kan worden bewaard. Dit in tegenstelling tot de meer traditionele overkappingsvormen van hout of beton.

Ik vind het moeilijk om voor te stellen hoe mijn zonnedoek terras eruit komt te zien

Het is op voorhand lastig in te schatten hoe een daadwerkelijk zonnedoek eruit komt te zien op uw terras. U wilt graag beschutting tegen schaduw en regen, maar twijfelt nog over het design. Dit nemen wij weg door vrijblijvend een volledige 3D studie te maken van uw situatie. Hierin maken onze specialisten zo’n 3 a 4 voorbeelden van hoe het zonnedoek er eventueel uit zou kunnen zien.

Op locatie is het mogelijk om tezamen naar deze ontwerpen te kijken en wijzigingen door te voeren. Met als gevolg dat er te allen tijde een ontwerp uit voortkomt wat helemaal aansluit op uw verwachtingen. Hierin zullen de besproken zaken van de intake zijn verwerkt en kan u binnen zes weken vanaf het definitieve akkoord genieten van uw persoonlijke Texstyleroofs zonnedoek. Dit is mogelijk doordat wij alles in eigen beheer produceren. Tijdens deze afspraak zullen wij alle zaken uitvoerig bespreken zodat u nooit achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Nog voor dat er ook maar iets geplaatst is heeft u al een duidelijk en goed beeld van hoe uw zonnedoek terras past in de ruimte en welke functies deze gaat vervullen. U ontvangt hiervan een video en een aantal sfeerimpressies om te delen en zelf te bekijken van wat er aan tafel is ontworpen.

Na het gegeven akkoord zal het installatieteam op korte termijn contact opnemen om het installeren van de constructie te plannen. Het is een fijn gegeven als u hierbij aanwezig kan zijn aangezien dit het moment is waarop laatste eventuele wijzigingen kunnen worden doorgevoerd in overleg met het team.

Uw eigen zonnedoek terras? Neem vrijblijvend contact op

 Mocht u meer vragen hebben omtrent uw zonnedoek voor op het terras of één van onze andere toepassingen neem dan direct contact met ons op. Vul het contactformulier in en laat uw mailadres en/of telefoonnummer achter. Een van onze membraan specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u nader te adviseren ten behoeve van uw zonnezeil terras. Dit advies is geheel vrijblijvend waarbij zij zullen proberen de juiste oplossing te vinden voor uw probleem. Mogelijk komt hier een afspraak uit voort en anders hopen wij u vooralsnog goed van dienst te zijn geweest.

spanzeil-op-maat-zonnezeil-terras-overkapping-zeildoek-zonwering-schaduwdoek-terrasoverkappingen