Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een zeiloverkapping van Texstyleroofs

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Schaduwdoek, zonnezeil, zeiloverkapping, TexstyleRoof

Texstyleroofs is de revolutie in de markt van zonwering geweest, toen het op de markt kwam met de eerste echte design schaduwdoeken. Deze schaduwdoeken brachten meer dan een eenvoudig doek voor de zon. Ze richtte zich meer op het creëren van een overkapping van zeil, ofwel een zeiloverkapping. De acceptatie voordat een dergelijk product die naam mocht dragen heeft enige jaren geduurd. Wat wel gebeurde in de begin periode was de omarming van het product genaamd: Een zonnezeil. Texstyleroofs, begon immer reeds in 2009 niet voor niets met de ontwikkeling van haar domeinnaam: [www.zonnezeil.nl]. Ben je benieuwd naar [de revolutie van zonnezeil naar zeiloverkapping], kijk dan eens op onze website [www.zonnezeil.nl].

Wat is het verschil tussen een zonnezeil en een zeiloverkapping?

Een zonnezeil richt zich met name op het aspect van schaduw. Een zeil voor de zon. Zoals het product feitelijk ook wordt betiteld. Een zonnezeil is niet stormvast (tot windkracht 7 a 8 maximaal) en is daarmee een design product voor perfecte schaduw werking. Je kunt het min of meer vergelijken met een hele grote parasol die echter functioneel wordt vormgegeven om het ideale schaduw patroon te creëren.

Een zeiloverkapping doet veel meer dan enkel het weren van zon op een bepaalde locatie. Zoals de verzameling van woorden reeds doet vermoeden: Een overkapping van zeildoek. Een zeiloverkapping richt zich dan ook veel meer op de functie overkapping dan enkel het weren van de zon en het daarmee creëren van een juist schaduw patroon. Waterdicht, stormvast, zonwerend, warmtewerend (zowel in de woning als op het terras), een omarming voor het ultieme genot van een heerlijke dag in het buitenleven.

Een overkapping, vaak onderschat in waarde

Een reguliere overkapping in de tuin, het wordt vaak onderschat. Altijd de mogelijkheid hebben om van het buitenleven te kunnen genieten. Ongeacht het weer. Verleng de tijd die je buiten spendeert. De buitenlucht is goed voor eenieder. Maar toch houdt het ons vaak tegen een overkapping te nemen.

De nadelen van een overkapping overschaduwen vaak het nut dat een overkapping wel degelijk kan hebben.

De vele nadelen die we vaak horen van onze klanten zijn:

  • Als we een overkapping plaatsen hebben we weer een hok aan het huis
  • Een overkapping maakt het binnen alleen maar donkerder en we hebben al zo weinig licht inval
  • Een overkapping ontneemt het zicht in de tuin
  • Met een overkapping hebben we nog steeds teveel het gevoel dat we binnen zitten
  • Als we iets bouwen, wensen we design, en zoveel design is er niet in de markt van overkappingen

Al met al een keuze die vaak vele vraagtekens oproept. Ook merken we op dat er een groot verschil is hoe de man en de vrouw deze keuzes maakt. De man kiest vaak enkel voor het gemak, terwijl de vrouw veel vaker de bovenstaande overwegingen maakt. Dat leidt ertoe dat de door beide uitgesproken wens vaak leidt tot het niet aanschaffen van een overkapping.

Een zeiloverkapping: Design, lichtdoorlatend en de ultieme sfeer maker

Een overkapping van zeil, ofwel een zeiloverkapping, is de oplossing voor bovenstaande dilemma’s. De zeiloverkappingen van Texstyleroofs bieden namelijk al het comfort van een reguliere overkapping maar worden op maat en in het design ontworpen dat past in de architectuur van de tuin, de woning of aansluit op de design wensen van de klant. Door de dubbele kromming creëert men een sfeer die het gevoel geeft toch in de buitenlucht present te zijn. Bovendien horen we onze klanten ook zeggen dat ze de riviera beleving hebben gekocht in hun eigen tuin! De dubbele kromming in combinatie met het sterk reflecterende zeildoek maken het in de avond een oase van verlichting. Een sfeer maker in optima forma.

Het comfort van een zeiloverkapping

Het woord overkapping doen het woord bij de zeiloverkappingen van Texstyleroofs ook echt eer aan. Door de dubbele kromming en de geleidelijk verdeelde stijfheid is het een aerodynamisch en stormvast object. Door de dubbele kromming die wordt getoetst onder de voorwaarden van echte membraantechnologie, is het waterdicht en loopt het water naar vooraf bepaalde richtingen af. Het water wordt gekanaliseerd afgevoerd, waardoor het ook opgevangen kan worden en weder hergebruikt kan worden, dan wel op de waterafvoer aangesloten kan worden.

Vanwege de dubbele kromming is de TexstyleRoof ook altijd in vorm gericht op de functionaliteit die men zoekt. Als de zon op een vervelende locatie ondergaat zorgt het vaak voor een vervelende zon inval op de momenten dat we gezellig aan tafel gaan en ons diner willen nuttigen in de heerlijke zomeravonden. Door de dubbele kromming worden de lage punten in de richting van de neergaande zon zo ontworpen dat de zeiloverkapping de zon juist op die momenten weert waarvoor het ook een doel moet hebben op dat moment. Aan de andere kant kunnen de ontwerpen er ook op gericht zijn dat de zeiloverkapping juist het zonnetje er onderdoor laat komen op de momenten dat dat gewenst is. Denk daarbij aan het voor- en najaar, waarbij de zon nog niet zo sterk is en juist zowel de woning als het terras mag opwarmen. Neemt niet weg dat ook tijdens een late voorjaarzon, deze ook vervelend kan zijn als deze recht in de ogen schijnt.

[Zeiloverkapping op maat]

Een zeiloverkapping op maat is dus de ideale zonwering en overkapping, zonder dat je daarvoor de parasol keer op keer moet verplaatsen, of de overkapping moet openen of sluiten. Een oprolbare zeiloverkapping behoort dan ook tot de verleden tijd. De enige reden waarom een zeiloverkapping opgerold zou moeten kunnen worden is wanneer het niet sterk genoeg gebouwd is om als een overkapping te kunnen dienen. Namelijk iets wat bij iedere weersomstandigheid kan dienen als een overkapping. Een zeiloverkapping gaat automatisch dicht bij windkracht 6. Komt er dus een stormachtige zomeravond met wat lichte regen, rolt het systeem op. Waarom? Ik wil een overkapping als het regent. Dat is dus de ideale reden om te kiezen voor een [zeiloverkapping op maat].

wil je dus genieten van alle voordelen van een overkapping, zonder licht in uw woning te verliezen? U wenst een overkapping zonder dat uw zicht naar uw in architectuur aangelegde tuin wordt ontnomen? U wilt een sfeer maker om het buitenleven te verlengen? Een droge en bovenal warmtewerende plek op uw terras? Twijfel dan niet langer en laat u verrassen met onze zeiloverkapping op maat. Klik op bovenstaande link en vraag een vrijblijvend 3D advies aan. Wij tonen u graag hoe wij uw buitenleven verlengen en voorzien van een sfeer als nooit tevoren.