Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

What we stand for, is what we stand on – earth

Willen we de klimaatdoelstellingen van Parijs realiseren, dan moet op elk gebied de CO2-uitstoot met 95% naar beneden.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Geniet van het buitenleven onder uw terrasoverkapping van Texstyleroofs

Een circulaire economie vormt de basis van die duurzame samenleving. Het kabinet in Nederland heeft gesteld dat bedrijven in 2030 minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen moeten gebruiken. Texstyleroofs erkent het belang van ons milieu naar de toekomst toe en probeert door duurzaam te ondernemen, haar ecologische voetafdruk waar mogelijk zo klein mogelijk te houden. Zodat ook onze kinderen en kleinkinderen kunnen blijven genieten van alles wat onze aarde aan moois te bieden heeft. Hoe wij dat doen? Dat leggen we graag aan u uit.

Oersterk en lichtgewicht met behulp van membraantechnologie

Allereerst is de technologie, de zogenaamde membraantechnologie, waarmee we bij Texstyleroofs werken van oorsprong een technologie die is ontwikkeld om met een zo beperkt mogelijk gebruik van materialen en middelen een zo sterk mogelijke overkapping te bouwen. Een overkappingsvorm die weer en wind kan doorstaan ondanks het feit dat deze overkapping slechts bestaat uit een voorgevormd zeildoek en enkele masten. Bij voorkeur plaatsen we het zeildoek liever nog aan natuurlijke materialen die aanwezig zijn in de tuin, zoals bijvoorbeeld stevige bomen, zodat er additioneel geen masten hoeven te worden gebruikt. Soms is dat echter niet mogelijk en moeten we gebruik maken van masten om het zeil tussen te spannen. Uiteraard zijn deze masten duurzaam en van hoge kwaliteit waardoor ze een lange levensduur hebben.

In vergelijking met een vaste overkapping, waarvoor in ruime mate gebruik moet worden gemaakt van hout en aluminium of staal, hoeven er voor een Texstyleroofs overkapping van zeil veel minder bomen te worden gekapt of fossiele brandstoffen worden gebruikt om middelen en materialen te produceren. Een Texstyleroofs overkapping is daarmee met recht een duurzamere overkappingsoplossing dan een vaste overkapping van hout of staal.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Duurzame kwaliteit zeildoeken

Naast de technologie die wordt gebruikt om het zeildoek zodanig voor te vormen dat deze met beperkt materiaal gebruik toch oersterk is, is ook het gebruikte textiele doek van hoge kwaliteit en daardoor duurzaam in gebruik. Het materiaal waarvan onze zeildoeken worden gemaakt, is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik door het Amerikaanse leger en voldoet aan de hoogste eisen. Het textiel van onze zeildoeken wordt gemaakt van het sterkste garen en zeer dicht geweven, waardoor het doek waterdicht is en toch luchtdoorlatend blijft. Groene aanslag en algengroei op het doek wordt hierdoor bemoeilijkt. Iets dat de duurzaamheid van het doek uiteraard ten goede komt.

Verlenging van de levensduur door vorm en design

Naast kwaliteit van materialen en middelen, dragen ook de vormgeving en het design van een Texstyleroofs met haar 2 hoge en 2 lage punten bij aan milieubewust en duurzaam gebruik. Deze vorm zorgt er immers voor dat, tezamen met het regenwater, ook eventuele vervuiling (stof, bladeren, eikels et.) naar het laagste punt wordt afgevoerd. Doordat het doek hierdoor minder snel vervuilt, gaat het ook veel langer mee. Omdat het doek van een Texstyleroofs  dus minder snel gereinigd hoeft te worden, wordt hiermee tevens bespaard op het gebruik van schoonmaakmiddelen die belastend kunnen zijn voor het milieu.

Efficiënt productieproces

Om onze klanten zo efficiënt mogelijk te bedienen, houden we ons productieproces scherp in de gaten. Dat betekent dat we zoveel mogelijk bij u ter plaatse in een keer doen, zodat we niet telkens onnodig heen en weer hoeven te rijden en hiermee de CO2 uitstoot verminderen. Tijdens een eerste telefonische intake inventariseren we zoveel mogelijk uw wensen en eisen ten aanzien van uw overkapping. Aan de hand van uw locatiegegevens en uw wensenlijst maken onze membraanspecialisten vervolgens een of meerdere zeer realistische 3D designs. Deze komen we vervolgens persoonlijk met u op locatie doornemen. Ter plaatse kunnen we dan in het 3D design van uw voorkeur en keuze de door u gewenste aanpassingen doorvoeren, zodat u direct kunt zien  hoe uw overkapping uw woning, terras of tuin kan verfraaien.

De prijsopgave voor uw overkapping ontvangt u per direct tijdens dit gesprek. Bent u akkoord, dan zetten wij het productieproces in gang. Een van onze specialisten komt uw overkapping ter plaatse inmeten en na enkele weken komen onze installateurs de gehele overkapping monteren. Alle onderdelen en materialen voor uw overkapping worden ter plaatse in onze productiehal vantevoren reeds geheel op maat gemaakt, zodat uw Texstyleroofs, na afspraak, in 1x geplaatst kan worden en u direct kunt genieten van uw aanschaf.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

In slechts 4 stappen kunnen we u snel en efficiënt voorzien van een hoogwaardige Texstyleroofs overkapping:

  • Uitgebreide telefonische intake
  • Bespreking en keuze uit de 3D designs incl. prijsopgave ter plaatse bij u op locatie
  • Na uw goedkeuring wordt intern het productieproces in gang gezet en meten we uw Texstyleroofs ter plaatse in
  • In overleg met u en op afspraak wordt uw Texstyleroofs overkapping door onze installateurs geplaatst
Al onze membranen bieden bescherming tegen zowel Infrarood (IR) en Ultraviolet (uv A en uv B) straling.
Geniet van het buitenleven onder uw terrasoverkapping van Texstyleroofs

Duurzame investering

Door gebruik te maken van membraantechnologie, de speciale vormgeving en design van een Texstyleroofs en het gebruik van kwalitatief hoogwaardig textiele doeken en bevestigingsmaterialen, is een Texstyleroofs overkapping een zeer duurzame investering. Een Texstyleroofs gaat veel langer mee dan een ‘normaal’ zonnezeil of schaduwdoek en hoeft veel minder vaak vervangen te worden. Doordat Texstyleroofs daarnaast continu investeert in de ontwikkeling van nog duurzamere materialen en technieken, draagt zij op deze manier haar steentje bij aan het terugdringen van de Co2 uitstoot zoals afgesproken in het klimaatakkoord. Een overkapping plaatst u immers om te genieten van al het moois dat de natuur u te bieden heeft. Voor u en ons dan ook een goede reden om met deze natuur zuinig en bewust om te gaan!