Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Zeilcarport op maat en vergunningsvrij

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Zeilcarport – carport van zeil – vergunningsvrij – maatwerk auto overkapping – waterdicht – stormvast – Dutch design

Een zeilcarport is, zoals de naam al zegt, een carport van zeil. In de meeste gevallen betreft het hier geen vaste carport, maar een semipermanente overkappingsoplossing van zeildoek. Andere woorden die ook wel gebezigd worden voor een dergelijke overkappingsvoorziening zijn een carport van zonnedoek, schaduwdoek of tentdoek. De voornaamste reden voor veel mensen om te kiezen voor een semipermanente carport van zeil is omdat voor andere vaste overkappingen een vergunning nodig is.

Een carport bevindt zich meestal aan de voorzijde van een woning en voor het plaatsen van een overkapping op die plek zijn de regels meestal strenger dan voor het plaatsen van een bouwwerk in de achtertuin.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent
Terrasoverkappingen en carports particulieren

Vergunningsvrije en flexibele zeilcarport van Texstyleroofs

Omdat een carport van zeil van Texstyleroofs een semipermanente oplossing is, zijn onze zeilcarports dan ook veelal vergunningsvrij te plaatsen.

Semipermanent betekent in dit geval dat onze overkappingen eenvoudig zijn te verwijderen tot aan de fundering. Een van de redenen om voor onze oplossing te kiezen, is omdat er woningen zijn waarbij de oprit naar de woning is voorzien van grote bomen. Bomen waarbij in het voorjaar en/of najaar plakkerige hars naar beneden valt of eikels, kastanjes of dennenappels zorgen voor deuken in auto’s die hier geparkeerd staan.

Met een Texstyleroofs bepaalt u zelf hoe lang u deze zeilcarport laat hangen; bijvoorbeeld alleen in  de periodes dat u last heeft van zaken die uit bomen vallen of u kiest ervoor om het zeildoek permanent, het hele jaar door, te laten hangen.

Beschermend en verkoelend

Een carport beschermt niet alleen uw auto of auto’s tegen vallende materialen uit bomen, maar ook tegen alle weersinvloeden. In de zomer als het zonnig en warm is, beschermt het zeildoek uw auto tegen een teveel aan hitte.

Het zonnezeil fungeert dan als schaduwdoek: geen oververhit stuur of oververhitte stoelen meer. In de winter zorgt het zonnedoek ervoor dat u niet hoeft te krabben Het doek houdt dan de warmte eronder vast. Uiteraard zijn al onze doeken of membranen verder UV werend en waterdicht: u stapt voortaan heerlijk droog in uw auto.

Karakteristieke en stijlvolle zeilcarport op maat

Al onze zeilcarports zijn uniek. Elke zeilcarport wordt compleet op maat voor u ontworpen. De enige overeenkomst tussen al onze overkappingen is dat ze altijd bestaan uit 2 hoge en 2 lage punten. En dat is niet zonder reden. Vanuit de membraantechnologie, op basis waarvan al onze overkappingen worden ontworpen en gemaakt,  is gebleken dat deze vormgeving zorgt voor de meest aerodynamische en daardoor sterkste overkappingen. De wind krijgt geen vat onder onze zeildoeken die vanuit deze technologie zijn ontworpen. In plaats van te scheuren en te klapperen en flapperen in de wind, gaan onze zeilcarports deinen.

Bij Texstyleroofs geen standaardoplossingen. U bepaalt samen met ons de vorm en het functionele gebruik van de overkapping, alsmede de kleur waarin u uw overkapping wenst uit te voeren. Zowel de masten als de membranen (zeildoek) zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Wenst u een onopvallend design dan kiest u voor een neutrale kleurstelling. Mag de overkapping best opvallen en mede uw woning onderstrepen dan is uw Texstyleroofs ook verkrijgbaar in diverse opvallende kleuren, zoals bijvoorbeeld geel en rood.

Design overkapping van zeildoek - beschut tijdens het tuinfeest

3D animatie van uw zeilcarport

U overweegt de aanschaf van een zeilcarport, maar u kunt zich niet goed visualiseren hoe deze eruit zal zien op uw locatie. Dat hoeft geen probleem te zijn. Met behulp van een levensechte 3D animatie van uw woning en omgeving laten we u direct zien hoe een Texstyleroofs op uw locatie eruit zal zien. Aan de hand van deze 3D animatie kunt u in overleg met onze zeilcarport specialist ter plekke nog wijzigingen aanbrengen en per direct daarvan het resultaat zien. Dit voorkomt verrassingen achteraf. U ziet meteen hoe een Texstyleroofs zeilcarport uw woning kan verfraaien.

Design overkapping van zeildoek - beschut tijdens het tuinfeest

Hoogwaardige en duurzame overkappingsoplossingen

Onze zeilcarport constructies zijn, zoals aangegeven, in hun vormgeving gebaseerd op zogenoemde membraantechnologie. Een technologie die zich ten doel heeft gesteld om met lichtgewicht materialen de sterkste constructies te bouwen. Zo weegt een Texstyleroofs zonnezeil van een zeilcarport met een overspanning van 40m2 slechts 10 kg! Om die reden is het ook zo eenvoudig om snel uw zeilcarport te hijsen (opspannen) en te strijken (neerhalen). Met behulp van een katrolsysteem bent u in staat om geheel zelfstandig in uw eentje het zeil van uw zeilcarport neer te halen en op te bergen. Ook het opspannen kan hiermee snel en eenvoudig. Daarmee bepaalt u dus zelf wanneer en hoe lang het zeil blijft hangen. Overigens kan het zeil met gemak jaren buiten blijven hangen.

Onze zeilen zijn gemaakt van zeer sterk en duurzaam textiel, oorspronkelijk bestemd voor gebruik door het Amerikaanse leger. Ze zijn waterdicht en UV werend en doordat het regenwater afloopt naar de laagste punten en eventuele vervuiling op zijn weg mee neemt, blijft het zeildoek schoon. Raakt het doek na een aantal jaren toch een beetje vervuild, dan kunt u eenvoudig zelf het doek afhalen en schoonspuiten. Of wij halen, tegen een kleine betaling, het doek bij u op voor een grondige en professionele schoonmaakbeurt en hangen het daarna weer bij u op, zodat u er verder geen gedoe van heeft.

Kortom; een Texstyleroofs zeilcarport kan qua sterkte en duurzaamheid met gemak de concurrentie aan met een vaste overkapping van hout of staal en is daarbij ook nog vergunningsvrij en snel te plaatsen!