Vergunningsvrije carport van zeildoek

Luxe design overkapping van zeildoek - Op maat ontworpen - Waterdicht - Stormvast - Eyecatcher

Een vergunningsvrije carport van zeildoek van Texstyleroofs

 

De vergunningsvrije carport van zeildoek wordt als een groot pluspunt ervaren door onze klanten. Bij de omvangrijkere projecten vanaf 30 vierkante meter bent u al snel verplicht een vergunning aan te vragen. Dit is vaak een proces dat al snel meer tijd in beslag neemt dan vooraf ingecalculeerd. De verhalen van buren of kennissen en het al dan niet krijgen van vergunningen klinkt mogelijk bekend. Deze ervaringen weerhouden u er wellicht van uw ideale zonnezeil carport te realiseren en dat is zonde.

Waarom een carport van zeildoek?

Gelukkig voor u hebben wij een oplossing ontwikkelt waarbij u deze carport vooralsnog kan realiseren zonder hierbij in de papieren te lopen. Onze carports hebben namelijk te allen tijde een vergunningsvrije status vanwege het demontabele karakter. Dat wil zeggen dat de volledige constructie inclusief masten binnen een tijdsbestek van een uur kan worden afgebouwd ongeacht de grootte. Een carport bouwen zonder vergunning was niet eerder zo eenvoudig. Al meer dan tien jaar voorziet Texstyleroofs mensen van carport overkappingen wereldwijd. Functie en design weten wij probleemloos te combineren wat resulteert in praktische oplossingen die immer uniek zijn. Wij geloven in een nauwe samenwerking waarbij de klant wordt betrokken in het productieproces. Hierin nemen wij de persoonlijke wensen en voorkeuren in acht en toetsen wij deze aan onze specialistische kennis om samen tot een ontwerp te komen. Mede door deze gebalanceerde afstemming komt het nagenoeg niet voor dat de ontwerpen ontoereikend zijn voor de wensen van de klant. 

Waarom een carport bouwen?

Garages zijn van oorsprong bedoelt om bescherming te bieden aan uw auto tegen de verschillende weersinvloeden als neerslag, vorst en zonlicht. Echter, wordt deze vaak gebruikt voor allerlei doeleinden, behalve het beschermen van uw auto.

Een carport is een functionele oplossing om de extra bergruimte te behouden en tegelijkertijd uw auto in bescherming te nemen en een langere levensduur als direct gevolg. Problemen als roest, aanslag of ’s morgens genoodzaakt krabben zijn verleden tijd met een goed ontworpen design. De warmtestraling van de aarde die voorheen de lucht in zou gaan, wordt namelijk tegen gehouden door het textiel. Dit minimale verschil in warmte maakt dat de condens niet de kans krijgt om te bevriezen. Een vergelijkbaar effect is dat het ’s nachts warmer aanvoelt met een dik wolkendek dan bij een heldere hemel. Hier moeten wij wel bij vermelden dat tijdens extreme vorst het helaas wel mogelijk is dat ook onder uw carport de ruiten kunnen bevriezen. 

Waarom een zonnezeil carport?

 

Alle voordelen op een rij

 • Vergunningsvrij te plaatsen
 • Auto beschermd tegen weersinvloeden als regen, hagel en wind
 • Op maat gemaakt
 • Minder krabben omdat er meer warmte wordt vastgehouden
 • Mogelijk droog naar uw auto
 • Stijlvolle uitstraling
 • Minder kans op roestvorming

 

Regels voor het bouwen van een zonnezeil carport:

Een carport bouwen zonder vergunning is helaas niet altijd even makkelijk. De grens om vergunningsvrij te mogen bouwen aan de voorzijde van de woning ligt in Nederland op dertig vierkante meter. Bij de kleinere projecten waarbij er één auto moet worden overkapt  levert dit dan ook weinig problemen op. Echter, bij de grotere projecten waarbij twee of meer auto’s worden overkapt wordt deze grens al snel overschreden. Wij raden dan ook altijd aan om voorafgaand de afmetingen voor u zelf in kaart te brengen om vervelende verrassingen te voorkomen.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Uw zonwerende terrasoverkapping

Vrijblijvend 3D-design op maat

Benieuwd naar een persoonlijk ontwerp van uw schaduwdoek op maat? Als u ons benaderd via het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact op. Zo kunnen wij uw vragen direct te woord staan en een beeld schetsen van uw wensen. Na afloop van het gesprek zullen wij u verzoeken foto’s toe te sturen van  de plek waar u onze textiele overkapping wilt plaatsen.

Realistische ontwerpen

Onze architecten maken vervolgens binnen drie dagen een grafisch ontwerp van uw locatie zodat wij kunnen beginnen aan uw persoonlijke designs. Deze ontwerpen presenteren wij graag persoonlijk zodat wij op locatie de verschillende mogelijkheden kunnen toelichten. Via onze software kunnen wij ter plekke het ontwerp van de zeil overkapping aanpassen zodat het volledig naar uw voorkeuren gevormd wordt en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u wenst in meer te weten over onze oplossingen voor Engelstalige landen, verwijs ik u graag naar www.texstyleroofs.com.

Vergunningsvrije carport van zeildoek: De hoogte limieten

Naast de oppervlakte gelden voor de hoogte van uw zonnezeil carport ook limieten. Deze mogen tot maximaal drie meter hoog zijn. Drie meter klinkt erg hoog, maar een opvallende carport met voldoende ruimte boven de auto komt hier al snel aan. Daarbij komt nog dat het niet is toegestaan om een carport van zeildoek vergunningsvrij te plaatsen, wanneer deze meer dan de helft van het totale oppervlakte van de tuin in beslag neemt. Zeker in de wat kleinere tuinen levert dit al snel problemen op. In het kort, er zijn nogal een aantal regels waaraan voldaan moet worden wanneer u een carport wil bouwen zonder vergunning en u niet kiest voor onze oplossing. Helaas zijn deze regels niet bij iedereen bekend, waardoor zich vervelende situaties kunnen voordoen zoals het in zijn geheel moeten annuleren van de bouw of het continue uitstellen in afwachting van de benodigde vergunning. Wilt u er zeker van zijn dat u hier niet mee te maken krijgt? Neem dan vooral contact op en laat u inspireren door één van onze specialisten en realiseer uw vergunningsvrije carport van zeildoek.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

 • Omdat U kiest voor exclusiviteit
 • Wij op maat voor u ontwerpen
 • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
 • U geen lichtverlies wenst in uw woning
 • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
 • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!

My hope is that light, flexible architecture might bring about a new and open society.

Frei Otto

Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen
design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Carport vergunningvrij
Carport vergunningsvrij
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
vrijstaande louNge overkapping van zeildoek