Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Carport bouwen zonder vergunning?

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Een vergunningsvrije carport van zeildoek van Texstyleroofs?

De vergunningsvrije Texstyleroofs carport van zeildoek wordt als een groot pluspunt ervaren door onze klanten. Bij omvangrijkere projecten vanaf 30 vierkante meter bent u al snel verplicht een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Dit is vaak een proces dat al snel meer tijd in beslag neemt dan vooraf ingecalculeerd. De verhalen van buren of kennissen en het al dan niet krijgen van vergunningen klinkt mogelijk bekend in de oren. Deze ervaringen weerhouden u er wellicht van uw ideale zonnezeil carport te realiseren en dat is zonde.

Want Texstyleroofs heeft voor u een oplossing ontwikkeld, waarbij u een carport kunt realiseren zonder hierbij in de papieren te lopen. Onze carports hebben namelijk veelal een vergunningsvrije status vanwege haar demontabele karakter. Dat wil zeggen dat de volledige constructie inclusief masten zonder al teveel moeite kan worden afgebouwd, ongeacht de grootte.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Een carport bouwen zonder vergunning was niet eerder zo eenvoudig. Al meer dan tien jaar voorziet Texstyleroofs klanten van carport overkappingen wereldwijd. Functie en design combineren wij probleemloos en dat resulteert in praktische oplossingen die altijd uniek zijn. Wij geloven in een nauwe samenwerking waarbij de klant wordt betrokken bij het ontwerpproces. Hierin nemen wij de persoonlijke wensen en voorkeuren in mee en conformeren wij deze aan onze specialistische kennis. Op deze manier komen we samen tot het perfecte ontwerp voor uw te overkappen situatie!

Waarom een carport bouwen?

Garages zijn van oorsprong bedoelt om bescherming te bieden aan uw auto tegen de verschillende weersinvloeden als neerslag, vorst en zonlicht. Echter, in de praktijk wordt een garage vaak gebruikt voor allerlei doeleinden, behalve voor het beschermen van uw auto.

Een carport is een functionele oplossing om extra bergruimte te houden en tegelijkertijd uw auto in bescherming te nemen met een langere levensduur tot gevolg. Problemen als roest, aanslag of ’s morgens ijs krabben zijn verleden tijd met een goed ontworpen design. De warmtestraling van de aarde die voorheen de lucht in zou gaan, wordt namelijk nu tegengehouden door het textiel. Dit minimale verschil in warmte maakt dat de condens niet de kans krijgt om te bevriezen. Een vergelijkbaar effect is dat het ’s nachts warmer aanvoelt bij een dik wolkendek dan bij een heldere hemel. Hier moeten wij wel bij vermelden dat tijdens extreme vorst het helaas nog steeds mogelijk is dat ook onder uw carport de ruiten kunnen bevriezen. 

Waarom een zonnezeil carport?

Alle voordelen op een rij:

 • Vergunningsvrij te plaatsen
 • Bescherming van de auto(s) tegen weersinvloeden als regen, hagel en wind
 • Op maat gemaakt
 • Minder krabben omdat er meer warmte wordt vastgehouden onder het zeildoek
 • Mogelijk om droog naar uw auto te lopen vanuit huis
 • Stijlvolle uitstraling
 • Minder kans op roestvorming

Regels voor het bouwen van een zonnezeil carport:

Een carport bouwen zonder vergunning is helaas niet altijd even makkelijk. De grens om vergunningsvrij te mogen bouwen aan de voorzijde van de woning ligt in Nederland op dertig vierkante meter. Bij de kleinere projecten waarbij één auto moet worden overkapt, levert dit dan ook vaak weinig problemen op. Echter, bij grotere projecten waarbij twee of meer auto’s overkapt moeten worden, wordt deze grens al snel overschreden. Wij raden dan ook altijd aan om vooraf de afmetingen van de door u te plaatsen carport voor u zelf in kaart te brengen en door te geven om vervelende verrassingen te voorkomen.

Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Uw zonwerende terrasoverkapping

Vrijblijvend 3D-design op maat

Benieuwd naar een persoonlijk ontwerp van uw schaduwdoek op maat? Als u ons benaderd via het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact op. Zo kunnen wij uw vragen direct te woord staan en een beeld schetsen van uw wensen. Na afloop van het gesprek zullen wij u verzoeken foto’s toe te sturen van  de plek waar u onze textiele overkapping wilt plaatsen.

Realistische ontwerpen

Onze architecten maken vervolgens binnen drie dagen een grafisch ontwerp van uw locatie zodat wij kunnen beginnen aan uw persoonlijke designs. Deze ontwerpen presenteren wij graag persoonlijk zodat wij op locatie de verschillende mogelijkheden kunnen toelichten. Via onze software kunnen wij ter plekke het ontwerp van de zeil overkapping aanpassen zodat het volledig naar uw voorkeuren gevormd wordt en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u wenst in meer te weten over onze oplossingen voor Engelstalige landen, verwijs ik u graag naar www.texstyleroofs.com.

Vergunningsvrije carport van zeildoek: De hoogte limieten

Naast de oppervlakte maten gelden voor de hoogte van een carport ook limieten in tegenstelling tot onze zeildoek oplossingen. Een vaste carport mag tot maximaal drie meter hoog zijn. Drie meter klinkt erg hoog, maar een opvallende carport met voldoende ruimte boven de auto komt hier al snel aan. Daarbij komt nog dat het niet is toegestaan om een carport vergunningsvrij te plaatsen, wanneer deze meer dan de helft van het totale oppervlakte van de tuin in beslag neemt. Zeker in de wat kleinere tuinen levert dit al snel problemen op. Kortom: er zijn nogal wat regels waaraan voldaan moet worden wanneer u een carport wil bouwen zonder vergunning en u niet kiest voor onze oplossing. Helaas zijn deze regels niet bij iedereen bekend, waardoor zich vervelende situaties kunnen voordoen. Bijvoorbeeld het in zijn geheel moeten annuleren van de bouw of het continue uitstellen van de bouw van uw carport in afwachting van de benodigde vergunning.

Wilt u er zeker van zijn dat u hier niet mee te maken krijgt? Neem dan vooral contact met ons op en laat u uitgebreid informeren door één van onze specialisten voor een carport op maat van zeildoek.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

 • Omdat U kiest voor exclusiviteit
 • Wij op maat voor u ontwerpen
 • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
 • U geen lichtverlies wenst in uw woning
 • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
 • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!