Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Texstyleroofs zeildoek overkappingen – Een tarp als carport

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Tarp als carport – Vergunningsvrij – Op maat ontworpen – Stormvast – Waterdicht

Een tarp als carport is vergunningsvrij

Een tarp als carport is een hele mooie oplossing en alternatief voor een vaste overkapping. Een tarp of bash kan heel goed worden gebruikt om schaduw te creëren en uw auto of auto’s te beschutten tegen regen en wind.

Texstyleroofs is specialist als het gaat om het ontwerpen, produceren en plaatsen van overkappingen van zeildoek of schaduwdoek voor tuinen, terrassen en carports: oersterk, stormvast, waterdicht, zonwerend en in alle opzichten in staat om te concurreren met vaste overkappingen van hout of staal. Met het voordeel dat, vanwege het demontabele karakter, de tarp als carport van Texstyleroofs vergunningsvrij is te plaatsen!

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Wat is een tarp als carport?

Het woord tarp komt van het woord tarpaulin en is ontstaan als samenvoeging van de woorden ‘tar’ en ‘palling’. Het woord ‘tar’ staat voor het Nederlandse woord ‘teer’ en het woord ‘pall’ staat voor kleed en kan gebruikt worden als tarp als carport. Deze kleden, bedekt met teer, weerden in het verleden gebruikt op schepen om objecten te bedekken. Midden 19e eeuw noemde men deze kleden ‘paulin’.

Het woord bash is een Maleis woord dat ‘hut’ of ‘schuilplaats’ betekent. In de jaren 50 werd dit woord geïntroduceerd in het Britse leger door veteranen van de Maleise Campagne, de “Malayan Scouts’. Deze eenheid groeide uiteindelijk uit tot de 2nd Special Air Service Regiment, oftewel SAS.

Tarp overkapping: Hele jaar door bescherming

Een auto die onbeschermd buiten staat krijgt heel wat te verduren. Niet alleen in de winter wanneer hagelbuien fikse schade kunnen veroorzaken, maar ook in de zomer wanneer een fris briesje uitmondt in een flinke zomerstorm.

Bent u het beu om  in de winter ’s ochtends eerst een kwartier ijs te krabben van uw bevroren ruiten? Een carport of tarp van Texstyleroof neemt u deze ongemakken weg. Dankzij onze unieke vormgeving zijn onze carports niet alleen functioneel, maar zeker ook architectonisch een aanwinst voor uw woning.

Extra leefruimte met een tarp als carport

Wie zijn auto of auto’s onder een tarp als carport stalt in plaats van in een garage haalt bovendien het maximale uit zijn/haar woning. De garage kan dan worden getransformeerd tot kantoor, hobbyruimte, fitnessruimte, speelruimte of extra slaapkamer. Op deze manier is de leefruimte van uw woning met gemak met 20% uit te breiden. Bovendien heeft het stallen van uw auto onder een tarp als carport nog een extra voordeel boven een garage. Doordat de wind rond uw auto kan blijven waaien, droogt deze sneller op en krijgt roest minder kans.

spanzeil-horeca-overkapping-textiel-vergunningsvrij-restaurant-op-maat-terrasoverkapping

Tarp overkapping: Stijlvol en functioneel

 

Niemand heeft zin om in de zomer te zitten puffen in de auto of om de airco vanaf de eerste minuut dat u instapt volop te laten blazen. De warmtewerende capaciteit van een tarp als carport houdt de temperatuur in uw auto laag en zorgt voor een aangename schaduwplek voor uw auto.

Geen oververhit stuur of brandende stoelleuningen en zittingen meer bij het instappen! En op natte dagen stapt u altijd droog in en uit uw auto: kortom een tarp als carport overkapping van Texstyleroofs biedt optimale en  stijlvolle bescherming bij alle weersinvloeden en in alle jaargetijden.

zonwering-spanzeil-terras-overkapping-op-maat-textiel-schaduwdoek-waterdicht-sfeervol

Tarp als carport: Stijlvol en functioneel

  • De auto blijft altijd droog en wordt beschermd tegen weersinvloeden
  • Niet meer krabben in de winter bij vorst
  • Altijd droog in en uit uw auto stappen
  • Geen vogelpoep of hars van bomen op uw lak
  • Warmtewerend en daardoor een koele auto in de zomer

Raak ook verzeild in luxe en maak direct een afspraak