Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Zeildoek carport overkapping zonder vergunning

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Luxe design overkapping van zeildoek – Op maat ontworpen – Waterdicht – Stormvast – Eyecatcher

Een carport met of zonder vergunning?

Het idee van een carport blijft maar in uw hoofd zitten. De buurman of een bekende van u heeft een carport geplaatst en heeft u volledig overtuigd van de voordelen. U bent trots en zuinig op uw auto en u wilt deze graag beschermen tegen het wisselvallige weer in Nederland.

De voordelen van een carport spreken iedereen aan. Zo stapt u droog in de auto, staat de auto beschut voor de verschillende weersomstandigheden en is krabben verleden tijd: een ideale oplossing. Een carport bouwt men meestal aan de voorzijde van de woning. Dit is immers vaak de plek waar men ’s morgens de deur uit gaat en in de auto stapt om naar het werk te gaan. Maar hoe zit het eigenlijk met de vergunningplicht wat carports betreft? Zoals gezegd, juist omdat een carport vaak aan de voorkant van de woning geplaatst wordt, is in een tal van situaties een vergunning vereist.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Carport vergunning: De regels voor het bouwen van een carport

Wel of geen carport vergunning? De grens om vergunningsvrij te mogen boven aan de voorzijde van de woning ligt in Nederland op 30 m2. Dit zal bij standaard formaten dan ook weinig problemen opleveren, maar wanneer u graag twee of meer auto’s wilt plaatsen onder de carport wordt deze grens al snel overschreden. Controleer daarom ten alle tijden de afmetingen van de constructie om er zeker van te zijn dat de carport vergunningsvrij gebouwd mag worden. Verder gelden ook voor de hoogte van de carports limieten. Carports mogen tot maximaal drie meter hoog zijn. Drie meter klinkt erg hoog, maar wilt u een carport die wat meer in het oog springt, dan voldoet deze hier al snel niet meer aan. Tot slot is het niet toegestaan een carport te bouwen, wanneer deze meer dan de helft van de totale oppervlakte van de tuin beslaat. U kunt zich  voorstellen dat in woonsituaties met een kleine tuin dit snel problemen oplevert. Kortom, er zijn een aantal regels waaraan moet worden voldaan voordat men de carport vergunningsvrij kan realiseren. Deze regels zijn helaas niet altijd algemeen bekend. Dit kan zorgen voor vervelende situaties in het proces om te komen tot een carport. Bijvoorbeeld het in zijn geheel moeten annuleren van de bouw of het noodgedwongen uit blijven stellen in afwachting van de carport vergunning.

Een Texstyleroofs carport: veelal vergunningsvrij

Vaak is een garage onderdeel van de woning en wordt deze gebruikt voor allerlei doeleinden, behalve het beschermen van uw auto. Een carport is een erg functionele oplossing om beiden te kunnen doen. Het brede scala aan kleuren waarin een Texstyleroofs carport kan worden uitgevoerd, maakt dat het ontwerp altijd geheel in de stijl van uw woning kan worden gemaakt. De adviseurs van Texstyleroofs zullen dan ook altijd op locatie verschijnen met een stalenkaart, om te laten zien hoe de verschillende kleuren passen bij uw woning, tuin en omgeving. Met onze carport is uw auto vergunningsvrij beschermd tegen weersinvloeden als regen, hagel, wind en sneeuw. Dit heeft een verlengde levensduur tot gevolg. Tijdens de koudere dagen bespaart u ’s ochtends tijd doordat krabben niet meer nodig is. De warmtestraling van de aarde die voorheen de lucht in zou gaan, wordt namelijk tegengehouden door de overkapping. Een vergelijkbaar effect met de situatie waarin het ’s nachts warmer aanvoelt bij een dik wolkendek dan bij heldere hemel. De hogere temperatuur zorgt ervoor dat de condens verdampt voor het de kans krijgt te bevriezen. Tijdens extreme vorst is het uiteraard wel mogelijk dat ook onder de carport overkapping uw ruiten bevriezen.

3D design carport

Tijdens een vrijblijvende afspraak, komen wij graag bij u thuis op locatie kijken. Wanneer we vooraf van u foto’s en adresgegevens ontvangen, maken wij speciaal voor deze afspraak een aantal 3D designs waarin wij uw woning voorzien van een carport. Deze 3D-studie is nog altijd geheel vrijblijvend. Binnen deze ontwerpen geven wij zo nauwkeurig mogelijk weer hoe de toepassing eruit komt te zien in uw omgeving. Deze drie á vier designs lopen wij samen met u door om te kijken welke het best aansluit op uw voorkeuren. De speciale Texstyleroofs software stelt ons in staat om ter plekke wijzigingen aan te brengen. Zo komt het nagenoeg nooit voor dat de u ontevreden bent met het eindresultaat. Nadat al uw wensen in het design zijn verwerkt, komen we graag met u tot een akkoord. Na uw goedkeuring wordt het definitieve ontwerp vervolgens in productie genomen. Wij streven er naar binnen vijf weken na het definitieve akkoord uw carport gereed te hebben.

Carport vergunningsvrij 3D design

Kenmerken van een Texstyleroofs carport vergunningsvrij

Een carport vergunning is nagenoeg verleden tijd met een Texstyleroofs® carport overkapping die volledig voor u op maat wordt ontworpen. Een van de belangrijkste kenmerken van een Texstyleroofs carport is dat deze vergunningsvrij te plaatsen is vanwege het demontabele karakter van de overkapping. Indien noodzakelijk kan de carport namelijk eenvoudig en snel in zijn geheel tot op de grond worden afgebroken. De carport met zeildoek kan tot een grootte van 120 vierkante meter ontworpen worden. Een oppervlakte die groot genoeg is om er meerdere auto’s onder te plaatsen. Bovendien creëert u een goede beschutting voor uw auto, waarbij de vorm vrij te bepalen is. Aan de hand van een 3D studie ontwikkelen wij voor u een functionele en bovenal stijlvolle carport die perfect past bij uw woning en omgeving.

Carport zonder vergunning

Uw eigen carport vergunningsvrij? Neem vrijblijvend contact op

Mocht u meer vragen hebben met betrekking tot de carport vergunning of één van onze andere toepassingen neem dan direct vrijblijvend contact met ons op. Vul het contactformulier in en laat uw mailadres en/of telefoonnummer achter. Een van onze membraan specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u nader te adviseren. Dit advies is geheel vrijblijvend waarbij zij zullen proberen de juiste oplossing te vinden voor uw probleem. Mogelijk komt hier een afspraak uit voort en anders hopen wij u vooralsnog goed van dienst te zijn geweest.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

  • Omdat U kiest voor exclusiviteit
  • Wij op maat voor u ontwerpen
  • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
  • U geen lichtverlies wenst in uw woning
  • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
  • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!