Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een podium overkapping van zeildoek

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Podium overkapping van zeildoek – Event overkapping – Op maat ontworpen – Waterdicht – Stormvast – Eyecatcher

Podium overkapping van zeildoek

De overkappingen van Texstyleroofs zijn ook zeer goed te plaatsen en te gebruiken als podium- en event overkapping. De intocht van Sinterklaas, een feestelijke uitreiking of optreden van plaatselijke artiesten in het kader van Koningsdag of ander seizoensgebonden festiviteit? Een deugdelijke en veilige overkapping is daarbij essentieel.

Ons land kent mooie tradities, maar ook weersomstandigheden die vragen om een overkapping. Niet alleen een teveel aan zon, maar ook wind en regen kunnen een event letterlijk in het water laten vallen.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Een passende overkapping voor elk event

De meeste overkappingen die op de markt voor events worden aangeboden, zijn flexibele overkappingsoplossingen. Dat betekent veelal dat ze zijn gemaakt van stretchmaterialen en stokken die snel zijn op te zetten en af te breken. Helaas gaat dat vaak ten koste van de kwaliteit. Stretchdoeken hebben de neiging snel te slijten en te scheuren. Ze zijn niet gemaakt om langer op 1 plek te blijven staan. Een prima oplossing voor een overkapping voor een paar dagen, maar wil je ze een hele zomer of een hele maand december laten staan dan voldoen ze vaak niet. De overkappingen van Texstyleroofs zijn semi permanent, eenvoudig en snel te verwijderen, maar kwalitatief net zo sterk als vaste overkappingen. Ze zijn UV werend, stormvast en waterdicht en veelal zonder vergunning te plaatsen.

Uitneembare funderingen, Volledig vrijstaand, demontabel, Masten kunnen in kleur gecoat worden, Lichtgewicht zeilmateriaal, 3D voorgevormd

Zomerstormen en winterse buien

ls gevolg van de klimaatverandering zien we de tendens dat de zomerse regenbuien steeds heftiger worden en dat de winters minder koud, maar wel natter en onstuimiger worden. Een stretch tentdoek dat veelal wordt gebruikt als overkapping voor events in deze periodes van het jaar kan veel minder hebben dan de textiele overkappingen van Texstyleroofs. Onze zeildoeken worden gemaakt van materiaal dat oorspronkelijk is ontwikkeld door het Amerikaanse leger: zeer sterk en slijtvast, ook na meerdere keren hijsen en strijken. Bovendien worden onze membranen geheel op maat gemaakt en met behulp van speciaal ontwikkelde software voorgevormd. De dubbele kromming die elke Texstyleroofs zo bijzonder en herkenbaar maakt,  is het gevolg van een sterk staaltje engineering. Deze voorvorming zorgt ervoor dat elk membraan dat wij opleveren, ook na meerdere malen hijsen en strijken, steeds automatisch in vorm komt. Deze krommingen zorgen bovendien voor een sterkte in het doek die door geen enkele andere overkapping van zeil of schaduwdoek wordt geëvenaard.

Onze overkappingen kunnen met gemak het vergelijk met een vaste overkapping doorstaan.

Kenmerken van een podium overkapping van zeildoek

 • Exclusief en op maat ontworpen
 • Stijlvol en exclusiviteit voor uw pand
 • Masten kunnen in kleur gecoat worden
 • Lichtgewicht zeilmateriaal 3D voorgevormd
 • Vergunningsvrij uw entree overkappen
 • Hoge attractiewaarde evt. met verlichting!

Semipermanent maar toch oersterk

Omdat onze overkappingen van zeildoek volledig en eenvoudig te demonteren en te verwijderen zijn, zijn ze veelal vergunningsvrij. Dus zonder rompslomp, gedoe en gemeentelijke vergunningstrajecten te plaatsen. Onze membraan overkappingen zijn oersterk door hun vorm en materiaalgebruik, maar toch lichtgewicht en daardoor heel eenvoudig zelf te hijsen en te strijken wanneer u dat wenst. Veelal proberen we voor het bevestigen van onze zonnezeilen op maat zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen in de directe omgeving. De meeste pleinen in steden en dorpen zijn voorzien van stevige bomen waaraan onze doeken eenvoudig en snel zijn te bevestigen. Maar het komt natuurlijk ook voor dat, gezien het maximale formaat van 120 m2 dat met een Texstyleroof kan worden overkapt, er toch gebruik moet worden gemaakt van masten. Masten die door onszelf worden geproduceerd en geïnstalleerd. Ook deze masten zijn eenvoudig en snel te verwijderen en kunnen samen met het membraan op een droge plek worden opgeborgen.
Van idee naar 3D studie naar Texstyleroof

Modulair uit te breiden

Zoals aangegeven is de maximale ruimte die met 1 Texstyleroofs membraan kan worden overkapt 120 m2, maar dat betekent niet dat er geen grotere oppervlakten kunnen worden voorzien van een textiele overkapping. Onze overkappingen kunnen namelijk modulair worden uitgebreid. U kunt dus kiezen voor een of meer overkappingen voor 1 te overkappen ruimte.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze maatwerk zeildoek overkappingen?

Brandvertragend, stormvast en waterdicht

De Texstyleroofs zeil overkappingen bieden grote voordelen ten aanzien van vaste overkappingen. Voor het gebruik van overkappingen voor publieksevenementen zijn een aantal zaken, qua risico en veiligheid, uiteraard van groot belang.

Hieronder alle voordelen van een Texstyleroofs op een rijtje:

 • Brandvertragend
 • Waterdicht
 • UV werend
 • Stormbestendig
 • 100% Nederlands
 • Eindeloze designmogelijkheden

Dus niet alleen voor particuliere oplossingen bent u bij Texstyleroofs aan het juiste adres, maar ook voor een zorgeloze en veilige overkapping voor uw event.

Snelle plaatsing

U heeft interesse in een Texstyleroofs overkapping voor uw event? Neem dan snel contact met ons op. Dat kan telefonisch, maar ook via het invullen van het contactformulier op onze pagina. Onze membraanspecialisten staan u graag te woord en beantwoorden alle vragen die u heeft ten aanzien van uw eigen specifieke situatie. Samen met u komen we graag tot de perfecte overkapping voor uw event!

De Texstyleroofs carport overkapping weegt tussen de tien en vijftien kilo.

Uw zonwerende terrasoverkapping

Vrijblijvend 3D-design op maat

Benieuwd naar een persoonlijk ontwerp van uw schaduwdoek op maat? Als u ons benaderd via het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact op. Zo kunnen wij uw vragen direct te woord staan en een beeld schetsen van uw wensen. Na afloop van het gesprek zullen wij u verzoeken foto’s toe te sturen van  de plek waar u onze textiele overkapping wilt plaatsen.

Realistische ontwerpen

Onze architecten maken vervolgens binnen drie dagen een grafisch ontwerp van uw locatie zodat wij kunnen beginnen aan uw persoonlijke designs. Deze ontwerpen presenteren wij graag persoonlijk zodat wij op locatie de verschillende mogelijkheden kunnen toelichten. Via onze software kunnen wij ter plekke het ontwerp van de zeil overkapping aanpassen zodat het volledig naar uw voorkeuren gevormd wordt en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u wenst in meer te weten over onze oplossingen voor Engelstalige landen, verwijs ik u graag naar www.texstyleroofs.com.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

 • Omdat U kiest voor exclusiviteit
 • Wij op maat voor u ontwerpen
 • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
 • U geen lichtverlies wenst in uw woning
 • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
 • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!