Luxe design overkapping van zeildoek - Op maat ontworpen - Waterdicht - Stormvast - Eyecatcher

Een carport vergunning is verleden tijd

Het idee van een carport blijft maar in uw hoofd zitten. De buurman of een bekende heeft een carport geplaatst en u bent volledig overtuigd van de voordelen. U bent trots op uw auto en wil deze graag beschermen tegen het wisselvallige weer in Nederland. De voordelen van een carport spreken iedereen aan. Zo stapt u droog in de auto, staat de auto beschut voor de verschillende weersomstandigheden en is krabben verleden tijd. Een ideale oplossing waarbij zowel de auto als u erg blij mee is. Een carport bouwt men graag aan de voorzijde van de woning. Dit is immers de plek waar men ’s morgens de deur uit gaat en in de auto stapt om naar het werk te gaan. Maar hoe zit het nu met de vergunning wat carports betreft? Deze worden vaak aan de voorkant van de woning geplaatst wat in tal van situaties een vergunning vereist.

Carport vergunning op maat

Carport vergunning: De regels voor het bouwen van een carport

Wel of geen carport vergunning? De grens om vergunningsvrij te mogen boven aan de voorzijde van de woning ligt in Nederland op 30 m2. Dit zal bij standaard formaten dan ook weinig problemen opleveren, maar wanneer u graag twee of meer auto’s wilt plaatsen wordt deze grens al snel overschreden. Controleer daarom ten alle tijden de afmetingen van de constructie om er zeker van te zijn dat de carport vergunningsvrij gebouwd mag worden. Verder gelden voor de hoogte van de carports ook limieten. Deze mogen tot maximaal drie meter hoog zijn. Drie meter klinkt erg hoog, maar wilt u een carport die wat meer in het oog springt voldoet deze hier al snel aan. Tot slot is het niet toegestaan een carport te bouwen, wanneer deze meer dan de helft van de totale oppervlakte van de tuin beslaat. Je kunt je voorstellen dat in woonsituaties met een kleine tuin dit snel problemen oplevert. Kortom, er zijn een aantal regels waaraan moet worden voldaan voordat men de carport vergunningsvrij kan realiseren. Deze regels zijn helaas niet altijd algemeen bekend. Dit kan zorgen voor vervelende situaties in het proces. Bijvoorbeeld het in zijn geheel moeten annuleren van de bouw of het noodgedwongen uit blijven stellen in afwachting van de carport vergunning.

 

 

Waarom is onze carport vergunningsvrij?

Vaak is een garage onderdeel van de woning en wordt deze gebruikt voor allerlei doeleinden, behalve het beschermen van uw auto. Een carport is een erg functionele oplossing om beiden te kunnen doen. Het brede scala aan kleuren maakt dat het ontwerp geheel in de stijl van uw woning kan worden gemaakt. Onze medewerkers zullen dan ook altijd op locatie verschijnen met een stalenkaart, om te laten zien hoe de verschillende kleuren reageren blootgesteld aan daglicht. Deze integratie met de woning is waarin wij gespecialiseerd zijn.
Met onze carports is uw auto vergunningsvrij beschermd tegen weersinvloeden als regen, hagel, wind en sneeuw. Dit heeft een verlengde levensduur tot gevolg. Tijdens de koudere dagen bespaard u ’s morgens tijd doordat krabben niet meer nodig is. De warmtestraling van de aarde die voorheen de lucht in zou gaan, wordt namelijk tegen gehouden door de overkapping. Een vergelijkbaar effect is dat het ’s nachts warmer aanvoelt met een dik wolkendek dan bij heldere hemel. De hogere temperatuur zorgt ervoor dat de condens verdampt voor het de kans krijgt te bevriezen. Tijdens extreme vorst is het uiteraard wel mogelijk dat ook onder de carport overkapping uw ruiten bevriezen.

Uw carport vergunning: Een vrijblijvende afspraak met 3D-design

De verschillende redenen waarom er geen carport vergunning benodigd is komen wij bij u thuis presenteren aan de hand een 3D-studie. Deze 3D-studie is nog altijd geheel vrijblijvend. Binnen deze ontwerpen geven wij zo nauwkeurig mogelijk weer hoe de toepassing eruit komt te zien in uw omgeving. Deze drie á vier designs lopen wij samen met u door om te kijken welke het best aansluit op uw voorkeuren. Onze software stelt ons in staat om ter plekke wijzigingen aan te brengen. Zo komt het nagenoeg nooit voor dat de u ontevreden bent met het eindresultaat. Nadat al uw wensen in het design zijn verwerkt met behulp van onze specialist komt u tot een akkoord. Na uw goedkeuring wordt het definitieve ontwerp vervolgens in productie genomen. Wij streven er naar binnen vijf weken na het definitieve akkoord uw carport gereed te hebben. Tussentijds houden wij u wekelijks op de hoogte met de meest recente ontwikkelingen van uw persoonlijke carport vergunningsvrij.

Carport vergunningsvrij 3D design

Kenmerken van een design
carport vergunningsvrij

De carport vergunning is verleden tijd met Texstyleroofs® en wordt volledig op uw maat ontworpen. De carport is vergunningsvrij te plaatsen vanwege het demontabele karakter. De carport met zeildoek kan tot een grootte van 120 vierkante meter ontworpen worden. U kunt er dus meerdere auto’s onder plaatsen. Bovendien creëert u een goede beschutting voor uw auto doordat de vorm vrij te bepalen is. Aan de hand van een 3D studie ontwikkelen wij uw stijlvolle carport als sieraad voor uw woning.

 

Carport zonder vergunning

Uw eigen carport vergunningsvrij? Neem vrijblijvend contact op

Mocht u meer vragen hebben met betrekking tot de carport vergunning of één van onze andere toepassingen neem dan direct vrijblijvend contact met ons op. Vul het contactformulier in en laat uw mailadres en/of telefoonnummer achter. Onze collega’s zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Dit advies is geheel vrijblijvend waarbij zij zullen proberen de juiste oplossing te vinden voor uw probleem. Mogelijk komt hier een afspraak uit voort en anders hopen wij u vooralsnog goed van dienst te zijn geweest.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

  • Omdat U kiest voor exclusiviteit
  • Wij op maat voor u ontwerpen
  • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
  • U geen lichtverlies wenst in uw woning
  • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
  • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!

My hope is that light, flexible architecture might bring about a new and open society.

Frei Otto

Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen
design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Carport vergunningvrij
Carport vergunningsvrij
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
vrijstaande louNge overkapping van zeildoek