Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Tips om ook in de herfst lekker buiten te zitten

Buiten eten, buiten loungen. In de zomer natuurlijk direct een go op mooie warme zomerdagen. In de herfst wat lastiger, vooral wanneer je geen overkapping in de tuin of over  je terras hebt, omdat in deze periode de kans op natte en winderige dagen natuurlijk altijd wat groter is.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Geniet van het buitenleven onder uw terrasoverkapping van Texstyleroofs

Alhoewel, door de klimaatverandering en de daarmee samenhangende opwarming van de aarde, kennen we tegenwoordig ook na de zomer steeds vaker mooie en warme dagen. Al enkele jaren achter elkaar kunnen we zelfs nog tot in oktober genieten van wat het buitenleven ons heeft te bieden. Juist in de herfst als de bladeren rood en geel kleuren en de natuur zich voorbereidt op de winter die komen gaat, is tuin vaak op haar mooist. Waarom zou je daar dan niet dankbaar gebruik van maken? Met een overkapping in de tuin en wat extra accessoires is buiten zitten in de herfst overdag en in de avonduren heerlijk.

Klaar voor de herfst

Als de herfst is begonnen, wordt het ook tijd om je tuin op te ruimen en schoon te maken. Maak je tuin in de herfst klaar voor de seizoenen die komen.  Maak alles schoon en breng alvast wat spullen naar binnen. Het naar binnen verplaatsen van je tuinmeubelen of lounge set is nog niet per se nodig.

Tijdens de herfst kun je daar immers nog prima gebruik van maken. Berg je alles toch liever op in deze periode van het jaar, vergeet dan vooral niet om een beschermhoes over je meubelen te plaatsen. Zo bescherm je deze tegen motten en andere dieren en insecten. Laat overigens nooit de kussens buiten onder de beschermhoes liggen in de herfst en winter. Door de condens die onder de beschermhoes ontstaat, kunnen deze vochtig worden en gaan schimmelen. Beter bergt u deze binnen op; in de schuur of op zolder.

Het gras kan in deze periode van het jaar nog gemaaid worden, waarbij het zaak is om grasafval te verwijderen van het gazon. Bladeren die op het gazon blijven liggen, houden het licht weg en bevorderen de vorming van droge, bruine plekken en de groei van mos. Het is ook aan te raden om speciale gazonvoeding voor in de herfst toe te voegen. Speciale gazonvoeding voor in de herfst heeft gewoonlijk een laag stikstof- en hoog kaliumgehalte. Door de grotere hoeveelheid kalium wordt het gras versterkt en de vorstbestendigheid vergroot. Gebruik geen gewone gazonvoeding in de herfst, deze heeft een hoger stikstofgehalte waardoor het gras sneller groeit en gevoeliger word voor vorst.

Ook de vijver heeft verzorging nodig als de herfst is aangebroken. Maak deze schoon, installeer zo nodig alvast een ijsvrijhouder met pomp en plaats bijvoorbeeld een net over de vijver zodat er geen bladeren in kunnen vallen. Verder is het najaar bij uitstek de tijd van het jaar waarin ook klussen kunnen worden gedaan waarvan u straks in het voorjaar veel plezier van zult hebben. Zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een vijver of terras, het zetten van een nieuwe schutting of het plaatsen van een overkapping.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Tips voor warmte en sfeer in uw tuin in de herfst

Is je tuin opgeruimd en schoon? Dan kun je natuurlijk zo lang het weer het toelaat genieten van de tuin. Vaak duurt het immers nog best een tijdje voordat het echt veel te koud wordt om buiten te zitten. Omdat het in de avonden in deze tijd van het jaar al wel flink kan afkoelen, moeten we zelf zorgen voor wat meer warmte en sfeer en is het verstandig om wat accessoires toe te voegen.

Hieronder enkele tips waaraan u dan bijvoorbeeld kunt denken:

  • Het plaatsen van een heater, tuinhaard of houtkachel
  • Het neerleggen van warme fleecedekens
  • De aanschaf van een vuurkorf, vuurtafel of vuurschaal

Met bovenstaande accessoires geniet u nog tot in de late avonduurtjes met uw gezin of vrienden van de warmte en de geur van een heerlijk knisperend houtvuur. Laat de kinderen marshmallows roosteren en geniet van de tuin die opflikkert bij het licht van de bewegende vlammen.

Heerlijk comfortabel buiten zitten in de herfst met een Texstyleroofs overkapping van zeildoek

Om heerlijk comfortabel te genieten van uw tuin in de herfst is een overkapping natuurlijk ideaal. Deze houdt niet alleen de warmte van overdag ook in avond vast, maar zorgt ook voor meer sfeer en comfort in de kilte van de herfstavond. Het zeildoek van een Texstyleroofs is uiteraard waterdicht, dus mocht het een beetje nevelig en vochtig worden buiten, dan blijft de condens op het doek liggen en kunt u toch heerlijk warm en droog blijven zitten en genieten van wat de natuur in de herfst te bieden heeft. Het najaar is perfect om een overkapping te plaatsen. Het vriest nog niet, de tuin is opgeruimd en vrij gemaakt van rommel zodat de structuren van de tuin duidelijk zichtbaar zijn en als u nu beslist en plaatst, kunt u in het voorjaar genieten.

Bedenkt u pas in het voorjaar wat u wilt, dan kan het vanwege de enorme drukte die dan ontstaat bij leveranciers van overkappingen nog wel eens een tijdje duren voordat de overkapping naar uw keuze kan worden geplaatst. Wilt u comfortabel en snel genieten van de laatste mooie dagen van het jaar en nu al helemaal voorjaar klaar zijn? Wacht dan niet te lang met beslissen. Wij van Texstyleroofs voorzien u graag van meer informatie omtrent onze Texstyleroofs overkappingsoplossingen.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
exclusieve-vrijstaande-overkapping-zeildoek-textiel-design-luxe-buitenleven-op-maat-demontabel

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.