Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Textiele overkappingen van duurzame materialen

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Duurzaam product – Duurzaam textiel – Op maat ontworpen – Waterdicht – Stormvast – Eyecatcher

Duurzaam textiel voor onze overkappingsvormen

Texstyleroofs gebruikt alleen de beste en meest duurzame producten voor haar overkappingsvormen. Onze designs vallen niet alleen op door hun vormgeving, maar zijn ook gemakkelijk in onderhoud waardoor ze zeer lang meegaan en de kwaliteit gewaarborgd blijft. Onze duurzame textiel membranen zijn gemaakt van ‘all-weather’ materiaal en zijn niet alleen bestand tegen de zon, maar ook tegen regen, hagel en zelfs sneeuw. Deze zogeheten ‘performancetextielen zijn bestand tegen hoge en lage temperaturen. Het is dus geen probleem een heater onder het membraan van duurzaam textiel te plaatsen zolang daarbij een afstand in acht worden gehouden van minimaal twintig centimeter.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Duurzaam product: Teflon garen

Onze membranen zijn Teflon gegaard waardoor zij bestendig zijn tegen hoge temperaturen. Tevens zorgt teflon voor een minimale wrijvingsweerstand dat het textiel duurzaam en waterdicht maakt. Teflon zorgt er namelijk voor dat waterdruppels ten alle tijden op het textiel blijven staan en uiteindelijk door en langs het membraan worden afgevoerd naar de laagste bevestigingspunten. Met als gevolg een aanzienlijk langer behoud van kleur en kwaliteit van het duurzame textiel. Verder belemmert het gebruik van Teflon de bewerkbaarheid van het materiaal niet. Hierdoor kunnen wij blijven voldoen aan uw persoonlijke voorkeuren in vormgeving en design.

Onze membraan overkappingen van zeildoek zijn te verkrijgen in 24 verschillende kleuren.

Duurzaam textiel: een handmatige controle

Al onze membranen worden laser gesneden. Laser snijden minimaliseert de rafeling van het textiel. Vervolgens controleren onze membraanspecialisten het textiel, handmatig op inefficiënties om te allen tijde de geleverde kwaliteit te waarborgen. Ook het samenvoegen van de membraan panelen is handwerk. De panelen worden eerst zorgvuldig aan elkaar geplakt en vervolgens met behulp van teflon garens in een zigzag patroon aan elkaar genaaid. Deze manier van stikken, zorgt ervoor dat de krachten op het membraan gelijkmatig worden verdeeld over de breedte van het patroon. Dit proces herhaalt zich tot het volledige membraan zich vormt tot een geheel.

Zelfreinigend mechanisme

De panelen van het textiel worden, aflopend naar de lage punten, aan elkaar gestikt zodat er een natuurlijk verval ontstaat. Het water stroomt hierdoor sneller naar beneden, naar de lage punten in het membraan toe. Tijdens dit proces van ‘afwatering’ ontdoet het membraan zichzelf van vuil door de minimale wrijvingsweerstand van het gebruikte teflon materiaal. U bepaalt zelf waar het water naartoe wordt afgevoerd aangezien u intensief betrokken bent bij het ontwerp en zelf, binnen bepaalde waarden, beslist waar de lage punten geplaatst worden.

Texstyleroofs: Uniek en enig in zijn soort

Iedere woning is uniek. Iedere tuin is anders. Dat betekent dat een standaard product niet de beste oplossing is voor een unieke situatie. Texstyleroofs is zich hier terdege van bewust en levert daarom geen standaard oplossingen. Iedere Texstyleroofs overkapping is uniek en enig in zijn soort. Samen met de klant volledig op maat ontworpen, waarbij wordt voldaan aan het complete eisen- en wensenpakket dat vooraf is kenbaar gemaakt aan ons.

Met behulp van een uitgebreide inventarisatie en een gesprek met de klant, hetzij telefonisch, hetzij op locatie, komen we tot een tailormade overkappingsoplossing. Met alles houden we rekening in ons ontwerp: uw woning, de omgeving van uw woning, uw tuin, uw zon- en schaduwpatroon, zichtlijnen, privacy en andere persoonlijke voorkeuren. Zo komen we altijd tot de beste passende oplossing. En u komt daarbij nooit achteraf voor verrassingen te staan, omdat we u standaard voorzien van een of meerdere 3D animaties, waarin we u precies kunnen laten zien hoe de Texstyleroofs overkapping past in de omgeving waar u deze wenst te realiseren. Tijdens de presentatie van het 3D ontwerp zetten we samen met u nog de laatste puntjes op de i, zodat we er zeker van zijn dat dit de overkapping is die u wenst.

Pas na uw goedkeuring en akkoord zetten we het productieproces in gang. Omdat we alles zelf en in eigen hand produceren en installeren, kunnen we vervolgens snel en vakkundig overgaan tot plaatsing van uw membraan overkapping binnen het gezamenlijk overeengekomen tijdsbestek.

‘Made in the Netherlands’

Texstyleroofs is een 100% Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring in het ontwerpen, plaatsen en produceren van duurzame textiele membraan overkappingen. Het gehele productieproces, van ontwerp tot fabricage van het membraan vindt plaats in Nederland. Hierdoor kunnen wij een hoge kwaliteit garanderen en een duurzaam product realiseren dat met recht het predicaat ‘made in the Netherlands’ mag dragen.

spanzeil-textiel-zeildoek-overkapping-terras-waterdicht-stijlvol-luxe-op-maat

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

  • Omdat U kiest voor exclusiviteit
  • Wij op maat voor u ontwerpen
  • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
  • U geen lichtverlies wenst in uw woning
  • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
  • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!