Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Vergunningsvrije terrasoverkapping van Texstyleroofs

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Wanneer u overweegt een terrasoverkapping in uw tuin bij uw woning te plaatsen is een van de eerste vragen die u zich stelt waarschijnlijk of u voor een dergelijke overkapping een vergunning nodig heeft.  Het is lastig om daar een direct en eenduidig antwoord op te geven dat voor iedereen toepasbaar is. Probleem is namelijk dat de ene gemeente de andere niet is. Gemeentes kunnen namelijk hun eigen regels hiervoor vast stellen. Dat betekent dat u bijna altijd even bij uw eigen gemeente moet informeren of het plaatsen van een overkapping in uw tuin vergunningsvrij is. Wel kunnen wij u mededelen dat semipermanente overkappingen zoals Texstyleroofs ze ontwerpt, maakt en installeert veelal wel vergunningsvrij zijn. De reden hiervoor is simpel: ze zijn namelijk in principe, zonder al teveel moeite, helemaal verwijderbaar.

Texstyleroofs vergunningsvrije overkappingen

Wilt u dus snel en zonder veel gedoe kunnen genieten van een overkapping in uw tuin, dan is het overwegen van een flexibele semipermanente overkapping zoals Texstyleroofs deze ontwerpt en installeert, zeker de moeite waard. Maar de reden dat een Texstyleroofs veelal zonder vergunning is te plaatsen is niet de enige reden om een verwijderbare overkapping te plaatsen. Onze overkappingen kunnen de vergelijking met een vaste overkapping met vlag en wimpel doorstaan. Ze zijn namelijk niet alleen qua design een mooie aanvulling en verfraaiing van uw tuin, maar ze zijn daarnaast ook oersterk, stormvast, UV werend en waterdicht. Onze overkappingen zijn niet zomaar schaduwdoeken, maar zijn de sterkste semipermanente overkappingen die er op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn.

Zonnedoek versus membraanoverkapping

Texstyleroofs overkappingen moet u vooral niet verwarren met de schaduwdoeken die verkrijgbaar zijn bij bouwmarkten en doe-het-zelf zaken. Onze overkappingsoplossingen zijn vele malen sterker dan de doeken die u overal voor een klein prijsje kunt kopen en zelf moet bevestigen. De overkappingen die wij realiseren worden helemaal op maat ontworpen en geëngineerd. Bij Texstyleroofs spreken we dan ook niet van zonnezeilen, schaduwdoeken of zonnedoeken. Nee, wij bezigen de term lichtgewicht membraan overkappingen, omdat bij onze overkappingen gebruik wordt gemaakt van membraantechnologie.

Texstyleroofs: lichtgewicht en toch oersterk

De grondlegger van de membraantechnologie is de Duitse architect Frei Otto. Hem is postuum in 2015 ’s werelds belangrijkste architectuurprijs toegekend vanwege zijn pionierswerk met lichtgewicht tentconstructies. De tentdaken voor het Olympisch park in München zijn misschien wel het bekendste werk van de architect. Frei Otto werkte om verschillende redenen met lichte tentconstructies. Deels vanwege economische en ecologische voordelen. Hij hechtte waarde aan efficient en verantwoordelijk gebruik van materiaal en was van mening dat architectuur een minimale impact op de omgeving moest hebben. Maurice van Herk, oprichter en CEO van Texstyleroofs volgt aan de Universiteit van Krems, Oostenrijk, zelf de studie membraantechnologie. Hij krijgt daarbij les van een van de leerlingen van Frei Otto. Maurice heeft de technologie van Otto in samenwerking met een aantal professoren en engineers eigenhandig vertaald naar lichtgewicht membraanconstructies voor de particuliere en klein zakelijke markt. 

Wel of geen vergunning nodig?

Twijfelt u nog steeds of u een vaste of flexibele overkapping wilt? In ons blog wel of geen vergunning voor uw carport of overkapping? kunt u meer lezen over het wel of niet vergunningsvrij plaatsen van een carport of overkapping, inclusief een handige checklist. In dit blog wordt tevens nader in gegaan op de voor- en nadelen van een vaste overkapping tegenover een flexibele overkapping zoals die van Texstyleroofs.

Vrijblijvend advies

Uiteraard informeren wij u graag inzake de mogelijkheden met betrekking tot uw eigen specifieke situatie. Dat kan telefonisch, maar liefst natuurlijk op locatie bij u thuis. Aan de hand van foto’s van uw tuin, terras, woning en omgeving die we graag vooraf via de mail ontvangen, kunnen we voorafgaand aan het gesprek reeds een aantal mogelijke ontwerpen uitwerken en deze ter plekke met u bespreken. Deze ontwerpen presenteren we graag met behulp van een 3D design waarin we nauwkeurig en realistisch de overkapping van uw keuze en zelfs de daarbij behorende zonne- en schaduwwerking in uw tuin kunnen laten zien. U bent enthousiast geworden? Aarzel dan niet en vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in of bel met ons voor het inplannen van een afspraak!