Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Texstyleroofs Terrasoverkapping van waterdicht doek

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Terrasoverkapping doek waterdicht

Met een terrasoverkapping doek waterdicht van Texstyleroofs kan u snel en zonder veel gedoe genieten van een overkapping aan uw woning. Met onze oplossing haalt u een flexibele semipermanente terrasoverkapping in huis. Dit semipermanente karakter maakt ook dat de terrasoverkapping vergunningsvrij is te plaatsen op locatie aangezien wij ook geen beton storten bij het plaatsen van de constructie. Dit maakt onze ontwerpen nimmer aard en nagelvast waardoor het niet onder een bouwwerk valt. Onze terrasoverkapping doek waterdicht meten zich in elk opzicht gelijkwaardig aan de traditionele overkappingsvormen van hout of beton. Ze zijn namelijk niet alleen qua design een mooie aanvulling en verfraaiing van uw woning, maar daarnaast ook oersterk, stormvast, UV werend en natuurlijk waterdicht. Texstyleroofs onderscheidt zich dan ook van eenvoudige zonwering, welke enkel bedoelt zijn om schaduw te creëren. Wij maken daadwerkelijke daken. Dit in combinatie met onze veelzijdigheid en vrijheid in het creëren van uw ideale terrasoverkapping doek waterdicht maakt dat een Texstyleroofs functie en esthetiek immer probleemloos combineert.

Wat maakt onze terrasoverkapping van doek waterdicht?

De terrasoverkappingen van Texstyleroofs zijn volledig waterdicht. Vanuit de engineering wordt vooraf exact berekend hoe het textiel zich gaat verhouden zodra er voorspanning in het textiel wordt getrokken. Met de wetenschap hoe ver wij textiel kunnen rekken voordat het water doorlaat. Vervolgens laten wij ons ontwikkelde algoritme erop los om de krachten die vrij komen homogeen te verdelen over het gehele oppervlakte zodat de gelijke stijfheid voelbaar is. De sterke verbinding van het textiel wordt dus behouden waardoor het water wordt geweerd en wordt afgevoerd naar de lage punten van het membraan. Dit zorgt ervoor dat water te allen tijde bol op het textiel blijft staan en wordt afgevoerd naar de laaghangende punten van de terrasoverkapping doek waterdicht. Verder maken wij gebruik van Teflon garen om de verschillende panelen van het membraan met de hand aan elkaar te stikken. Dit is een daadwerkelijke ambacht aangezien bij Texstyleroofs er nooit sprake is van een stikfout. Wij zien erop toe dat bij een ieder van de membranen die wij opleveren dezelfde kwaliteit wordt gewaarborgd.

Terrasoverkapping doek waterdicht: Lichtgewicht en oersterk

De terrasoverkappingen van Texstyleroofs zijn duurzaam, oersterk en doen in geen enkel opzicht onder aan de traditionele overkappingsvormen van hout of beton. Met lichtgewicht bedoelen wij dan ook daadwerkelijk lichtgewicht. Een terrasoverkapping van veertig vierkante meter weegt slechts tien kilogram. Verder is een waterdichte terrasoverkapping is in tegenstelling tot vaste terrasoverkappingen duurzaam. Dit zit hem in de constructie waar wij slechts met een beperkte hoeveelheid aan materialen toch de sterkte en het comfort kunnen bieden die u wenst. Een waterdichte Texstyleroof overkapping herkent u direct aan de karakteristieke vorm waar altijd een dubbele kromming in is te herkennen. De vorm van het membraan, zoals wij het doek of zonnezeil liever noemen komt voort uit de daadwerkelijke membraantechnologie die wij toepassen in onze
terrasoverkappingen. Deze techniek die wordt gebruikt om te komen tot onze unieke vorm, bepaalt de sterkte en de mate van stormvastheid van een overkapping van textiel.

Beschermd een terrasoverkapping van doek tegen de zon?

Al onze membranen bieden bescherming tegen zowel infrarood (IR) als Ultraviolet (UV-a en UV-b) straling. Afhankelijk van de kleur blokkeren onze waterdichte membranen tot wel 99% van de binnenkomende UV-straling. Dit heeft als gevolg dat u heerlijk koel en veilig plaats kan nemen onder uw overkapping zonder zich zorgen te hoeven maken dat u verbrandt. Een teveel aan ultraviolette straling (UV-b) kan de huid rood kleuren of verbranden, indien dit met regelmaat voorkomt kan het zelfs huidkanker veroorzaken. UV-a straling veroorzaakt melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker. Met een uitgerekend schaduwpatroon kunnen wij u exact inlichten over het patroon op uw locatie en dus inspelen op uw wensen en voorkeuren.

Is een terrasoverkapping van doek stormvast?

De waterdichte doek terrasoverkappingen van Texstyleroofs zijn niet alleen bestand tegen de zon, maar ook tegen wind, regen en zelfs sneeuw. Door de dubbele kromming te combineren met stijfheid over het membraan zijn wij erin geslaagd designs te ontwikkelen die in zijn geheel meedeinen (aerodynamisch) in plaats van wapperen. Alles wat wappert gaat met de tijd altijd stuk. Dit meedeinende vlak gaat dus moeiteloos om met de natuurkrachten van boven (neerslag en sneeuw) en onder (wind). Dit maakt het mogelijk de terrasoverkapping doek waterdicht van Texstyleroofs tot en met windkracht 10 zonder problemen buiten te laten hangen.

Terrasoverkapping doek waterdicht: Het onderhoud

De panelen van een Texstyleroof zijn dusdanig geëngineerd dat water en vervuiling altijd aflopen naar de laaghangende punten. Omdat de panelen in het membraan bovendien van boven naar beneden gestikt zijn, ontstaat er een verval waardoor het water alsmaar sneller naar beneden stroomt en het vuil meeneemt. Tijdens dit proces van ‘afwatering’ ontdoet het membraan zich tevens van vuil dat wordt afgevoerd naar de lage bevestigingspunten. Wederom spelen de Teflon garen ook weer een belangrijke rol in het proces. Teflon garen kent namelijk een minimale wrijvingsweerstand waardoor vuil zich moeilijk hecht en het membraan eenvoudig handmatig gereinigd kan worden. Het eenvoudige hijs en strijk systeem stelt u in staat om het doek op handzame hoogte te strijken waardoor u met een hoge drukspuit of tuinslang uw textiel kan reinigen. Mocht het voorkomen dat u geen zin of tijd heeft om het doek zelf te reinigen dan biedt Texstyleroofs in haar dienstenpakket ook een membraan was-service voor uw terrasoverkapping doek waterdicht aan. Wij komen dan persoonlijk het membraan bij u op locatie ophalen en u ontvangt binnen de overeengekomen termijn het doek weer volledig gereinigd terug. Tijdens dit bezoek zullen wij het membraan uiteraard ook weer herbevestigen in de oorspronkelijke staat.

Uw eigen waterdichte terrasoverkapping?

Neem contact met ons op Mocht u meer vragen hebben met betrekking tot de waterdichte terrasoverkapping of één van onze andere toepassingen neem dan direct vrijblijvend contact met ons op. Vul het contactformulier in en laat uw mailadres en/of telefoonnummer achter. Een van onze membraan specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u nader te adviseren. Dit advies is geheel vrijblijvend waarbij zij zullen proberen de juiste oplossing te vinden voor uw probleem. Mogelijk komt hier een afspraak uit voort en anders hopen wij u vooralsnog goed van dienst te zijn geweest.