Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een Texstyleroofs – Het alternatief op de vaste overkapping

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Het hebben van een terrasoverkapping is een pure luxe. Ongeacht het weer kan men genieten van het buitenleven. Men denkt vaak eerst aan de inrichting van een tuin of terras, maar de tuin of het terras hebben weinig waarde als de voorwaarde er niet is om er buiten van te kunnen genieten. Een terrasoverkapping is de eerste voorwaarde op het verlengen van het buitenleven. Of het nu waait, regent of het is te warm om in de zon te zitten, een vaste overkapping biedt de mogelijkheid om te allen tijde de kunnen genieten van uw leefomgeving buiten.

De nadelen van een vaste overkapping

Echter, het plaatsen van een vaste terrasoverkapping brengt ook vaak vraagtekens met zich mee. Hoe zit het met het licht in de woning? Het plaatsen van een lichtkoepel zou daarbij moeten helpen, maar de lichtopbrengst binnen is vaak minimaal, waardoor het binnen veel te donker wordt. Vervolgens moet het ook allemaal nog mogen binnen de strikte vergunningsregels om een bouwwerk te mogen plaatsen. Bovendien is er vaak zoveel bebouwing in de omgeving dat het weer uitbreiden met stenen, hout of welke vaste constructie te bombastisch oogt in het geheel. We willen immers genieten van de vrijheid die we buiten ervaren!

Esthetisch verantwoord

Een vaste overkapping van hout of aluminium zijn over het algemeen genomen, recht en daarmee vaak weer een aangebouwd ‘blok’ aan de woning. Steeds meer verplaatsen we het design en de luxe die we binnen willen hebben van binnen naar het buitenleven. De esthetiek van de inrichting in de woning willen we ook buiten ervaren. De voorgevormd dubbel gekromde membraanoverkapping van Texstyleroofs, kent een esthetiek en design zoals velen zich dat niet voor kunnen stellen. We ontwerpen daarom graag samen met u aan tafel de ideale 3D terrasoverkapping die perfect voldoet als vaste overkapping.

Mooie vormen en stormvast

De mooie vormen worden echter niet alleen opgenomen in al onze ontwerpen, vanwege het oogpunt van schoonheid. De voorgevormde dubbele kromming in combinatie met de homogene stijfheid van het membraan zeildoek hebben namelijk een aerodynamische functie waardoor het systeem niet alleen schitterend past in de strakke lijnen van een woning maar bovenal stormvast is. Daarmee is een TexstyleRoofs overkapping van zeildoek het ideale alternatief op de vaste overkapping. Geen enkele overkapping van Texstyleroofs is vlak, met name geredeneerd vanuit de aerodynamische werking van de dubbele kromming om het zeildoek (membraan) stormvast te maken. Een Texstyleroofs design terrasoverkapping is dus feitelijk niet enkel een alternatief voor een vaste overkapping maar feitelijk een voorwaarde, als u zich beseft dat een vaste overkapping de flair, esthetiek, sfeer en het vakantiegevoel nooit kan evenaren. De zeiloverkappingen zijn waterdicht en in alle gevallen zeer warmte- en UV-werend. Bij een reguliere vaste overkapping is dat niet het geval. Bovendien als men kiest voor een glazenoverkapping lopen de kosten flink op als blijkt dat er altijd nog een zonweringssysteem aan toegevoegd moet worden, omwille van de enorme warmte die zich ontwikkelt onder een glazen overkapping.

Uitgebreide schaduwanalyse

Een traditionele vaste overkapping kent bovendien door zijn rechte vormen altijd een rechte lijn, waaronder de zon, juist op het moment wanneer we het niet wensen, onder de overkapping door komt. Juist wanneer we aan tafel aanschuiven voor ons diner of de gezellige barbecue die er gepland is met vrienden. Dankzij de dubbel gekromde lijnen en de hoog naar laag verschillen in de Texstyleroofs membraanoverkapping, wordt de schaduwwerking precies afgestemd op uw wensen en eisen. We kunnen u op ieder moment in het jaar en ieder moment op de dag laten zien wat de schaduwwerking zal zijn op uw terras. Dankzij deze analyse ontstaat het compromis tussen de esthetiek en de functionaliteit. Daargelaten dat schaduwwerking slechts één van de prettige functionaliteiten is van een membraanoverkapping van Texstyleroofs.

Vaste overkapping en een zeiloverkapping beide waterdicht

Ondanks het licht dat een vaste overkapping wegneemt uit de woning, ondanks het feit dat een vaste overkapping de winterzon tegenhoudt, ondanks het feit dat het weer een gebouw is aan de bestaande bebouwing, het prettige van een vaste overkapping is dat het waterdicht is en u ieder moment van de dag naar buiten kunt en kunt genieten van het buitenleven. Een Texstyleroofs zeiloverkapping biedt een waterdichte overkapping van zeildoek. Gelijkwaardig aan een vaste overkapping. Zonder verlies van het winter- voorjaar- en najaarszonnetje. Zonder dat het zonlicht wordt geweerd in de woning, doch de warmte ontzettend goed wordt geweerd dankzij het warmtewerend materiaal. Zonder dat de woning weer wordt uitgebouwd met bebouwingen, los van de vaak benodigde vergunningen.

Het alternatief op maat

Het water wordt gekanaliseerd afgevoerd door de dubbele kromming in ons membraandoek (zeildoek). Daarmee voldoet het aan de functies van een reguliere traditionele terrasoverkapping. Het is een alternatief op maat. Aan de hand van voldoende foto’s van uw terras en omgeving, ontwerpen wij geheel gratis een 3D studie op maat. Deze 3D studie toont uw omgeving in 3D in combinatie met meerdere adviezen en voorstellen van Texstyleroofs overkappingen voor uw locatie.

Deze 3D studie presenteren we u graag op uw locatie. We sturen het niet zomaar op, waarom niet? Het is van belang dat de overkapping voor meer dan 10 jaar de functionaliteit biedt als terrasoverkapping. Het is daarom belangrijk te controleren waar de bevestigingen voor de Texstyleroofs zeiloverkappingen daadwerkelijk behoren. Controle op de sterkte van een muurbevestiging, een boom, de positie van de masten, de grondslag van de bodem om ervoor te zorgen dat masten levenslang blijven staan! Na de presentatie, ontwerpen we aan tafel de gewenste overkapping op basis van wensen, eisen en mogelijkheden in uw omgeving. Indien u akkoord verstrekt, worden alle onderdelen op maat in onze eigen fabriek gefabriceerd. In afstemming met u worden alle bevestigingen exact op maat en naar uw wens geïnstalleerd. Na deze installatie wordt het gehele systeem 3D opgemeten. Na 3D meting wordt het membraan in kracht gebalanceerd en in vorm voorgevormd, wat wij uiteindelijke engineering noemen. Daarmee verkrijgt de membraanoverkapping het aerodynamische effect (voorgevormd en homogene stijfheid). Vanuit daar ontstaat het snijplan, wat via onze lasersnijder in de juiste kleur in panelen wordt gelaserd en uiteindelijk ambachtelijk wordt geconfectioneerd en leidt tot het belangrijkste onderdeel van de Texstyleroof, het membraan.

Het zeildoek (membraan) wordt op locatie samen met u gehesen zodat uzelf ook weet hoe het systeem gebruikt kan worden. Uiteindelijk verlengt u uw buitenleven met een Texstyleroofs zeiloverkapping die zorgt voor de juiste schaduwwerking, een waterdichte en comfortabele overkapping biedt, maar het licht in uw woning behoudt en esthetisch past bij al uw wensen, eisen en de architectuur van uw woning en tuin.