Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Terrasoverkapping nodig? Kies voor de allerbeste kwaliteit!

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Een terrasoverkapping: de eerste voorwaarde voor een comfortabel buitenleven

Met het voorjaar voor de deur willen we allemaal naar buiten. Genieten van de frisse lucht, het heerlijke voorjaarszonnetje, ondanks dat het ook zomaar kan gaan regenen. Het weer is veranderlijk in Nederland en Belgie. Toch willen we allemaal naar buiten. Een overkapping is daarbij een eerste en primaire voorwaarde. Zonder het hebben van een beschutte leefomgeving buiten is het in de zomer te warm en in het voor- en najaar te koud of te nat. Maar waarom plaatsen we niet allemaal zomaar een
terrasoverkapping aan onze woning? En genieten we van dat comfort?

Vergunningen, te donker in huis en weer een hok aan mijn woning

Het plaatsen van een terrasoverkapping gaat vaak gepaard met het verkrijgen van vergunningen. De vergunningsplicht is over het algemeen noodzakelijk, zeker als de bebouwde objecten een groot deel van het totale perceel beslaan.

Daarbij ontstaan er vaak tevens de volgende discussies in huis:

 • Ik vind het heerlijk om het zon- en daglicht in de woning te hebben, een overkapping maakt het veel te donker binnen.
 • Een vaste aanbouw is weer een hok aan mijn woning en dat vind ik zonde van de esthetiek. De rechte lijnen zijn niet in lijn met de architectuur van mijn tuin en woning.
 • Ik heb een vergunning nodig voor het plaatsen van een overkapping, maar we zijn echt ‘buitenmensen’ en vinden het jammer dat het daardoor niet geplaatst kan worden.
 • Als ik een terrasoverkapping plaats is het nog steeds erg warm, ik heb dan ook warmte- of zonwering nodig.
 • Een traditionele terrasoverkapping geeft een bedrukkend gevoel, ik wil het gevoel hebben dat ik buiten ben en niet opgesloten zit.
 • Een traditionele terrasoverkapping ontneemt het zicht in de tuin vanuit de woning.

Parasol is geen terrasoverkapping maar enkel zonwering

Allemaal redenen waarom vele woningen in Nederland en Belgie niet zijn ingericht op het buitenleven. We denken het allemaal met de parasol te kunnen doen, maar dat is in de basis geen overkapping en brengt dan ook weer zijn beperkingen met zich mee. Een parasol, het woord zegt het al, is ‘tegen de zon” par-a-sol. Prima te gebruiken om uit de zon te zitten als het te warm is. Maar dan moet het niet te hard waaien, want daar zijn de parasols niet voor gemaakt. Ook moet het niet gaan regenen, want het is geen
paraplu en het water loopt aan de zijkanten af, waardoor er nog steeds geen echte overkapte plek wordt geboden. Vervolgens stijgt en daalt de zon gedurende de dag en door het jaar. Het gevolg: De zon komt precies rond het avondeten onder de parasol. We (vaak de mannen des huizes) schuiven de parasol in de juiste richting en dan begint het te regenen, al met al verre van ideaal om het buitenleven te verlengen. Maar als de vaste overkapping niet kan of men deze niet wenst te bouwen aan de woning, wat dan? De
design terrasoverkapping van textiel van Texstyleroofs zijn het compromis op de vrijheid en het vakantiegevoel van de parasol en het comfort en de beschutting van de vaste terrasoverkapping. Het alternatief op de traditionele terrasoverkapping.

De semi-permanente stijlvolle overkappingen van
zeildoek zijn de ideale oplossing om:

 • Het vakantiegevoel aan huis te creëren
 • Een droge en beschutte buitenruimte te creëren, zonder dat:
  • Het licht in de woning ontnomen wordt
  • De esthetiek van de woning en omgeving overschaduwd wordt-
 • Sterke UV- en warmte wering te creëren zowel op het terras als in de woning
 • Zichtlijnen in de tuin zoveel mogelijk te behouden

Dankzij de voorgevormde dubbele kromming en het allerhoogste niveau van textielengineering zijn de textiele terrasoverkappingen van Texstyleroofs naast het esthetisch verantwoorde aspect de sterkste lichtgewicht textiele overkappingen ter wereld. Vanwege de voorgevormde dubbele kromming en de homogene stijfheid deint de oplossing tijdens een storm en heeft u er geen omkijken naar. U plaatst de oplossing in het voorjaar en verwijdert de oplossing zelfstandig in 10 minuten in het late najaar. Daarmee
verlengen we uw buitenleven en wordt het aangenaam genieten in de tuin, ongeacht het weer.

Waterdicht zeildoek als terrasoverkapping

Bij het zien van een overkapping van zeildoek denkt men al gauw aan enkel zonwering. Dat is natuurlijk in de meeste gevallen ook zo, als we het hebben over de schaduwdoeken die te koop zijn bij de diverse bouwmarkten. Een membraan terrasoverkapping, zoals wij deze als enige echt stormvast ontwerpen en fabriceren, is echter een volwaardige terrasoverkapping van doek die waterdicht is. Dankzij de strikte dubbele kromming in het membraandoek van de terrasoverkapping loopt het water met flinke snelheid
af, waardoor het veel vuil van het zeildoek meeneemt. Dit heeft tot gevolg dat de membraanoverkapping van Texstyleroofs goed schoon wordt na een gezonde regenbui. Helaas hebben we die voldoende in Belgie en Nederland.

Doordat het systeem met 5-10 minuten zelfstandig te verwijderen is, dit is het eerste dak dat eraf gaat zonder dat er een feestje gegeven wordt, zorgt men voor een extreme verlenging van het materiaal en is het uiterst duurzaam in de investering. Het high-performance zeildoek in combinatie met de meest hoogwaardige engineering beschikbaar ter wereld, zorgt dit voor een levensduur van minimaal 10-20 jaar.

Het behoud van het zeildoek verbetert op het moment dat het in de winter wordt opgeslagen. Uiteraard kunnen onze oplossingen 365 dagen per jaar buiten, er worden immers ook design carports ontworpen door Texstyleroofs, maar het is vergelijkbaar met het beschutten van de cabrio in de winter. Men rijdt in de winter over het algemeen niet in een cabrio, dus voor het behoud van het dak plaatst men de cabrio in de winter in de garage. Datzelfde is mogelijk bij de Texstyleroofs terrasoverkappingen. Binnen 5-10 minuten is het membraandoek afgehaald en zit het opgevouwen in een bijgeleverde tas. Het pakketje is niet groter dan één meter bij een halve meter.

Het winterzonnetje in de woning

Het volle winterzonnetje weer in de woning. U kijkt weer volledig weg zonder enige belemmering van een overkapping. Ook dat is weer een heerlijk gevoel. Veruit de meest ideale overkapping verkrijgbaar in de markt. Texstyleroofs membraanoverkapping is semi-permanent en wordt toegepast als terrasoverkapping, carport, entreeoverkapping en vrijstaande overkapping in de tuin. Wilt u onze terrasoverkapping 365 dagen per jaar gebruiken? Dat kan ook. Dankzij de uitgebreide schaduwanalyse zorgen we ervoor dat het winterzonnetje alsnog de woning binnenkomt.

Het is geen parasol, het heeft niet de nadelen van een vaste overkapping. Het is de meest stijlvolle terrasoverkapping beschikbaar in de markt, maar met alle nadelen van een vaste overkapping overschaduwd door esthetiek en gemak.