Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Tentdoek overkapping op maat

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Tentdoek overkapping op maat – zonwering van tentdoek – Stormvast, UV werend en waterdicht – Vergunningsvrij

Tentdoek overkapping op maat

Wanneer mensen de woorden ‘tentdoek overkapping’ bezigen, bedoelen ze in bijna alle gevallen een overkapping over een terras aan de woning of vrij in de tuin van waterdicht zeildoek. Het woord tentdoek wordt meestal gebruikt om aan te duiden, dat het vooral een sterk en waterdicht doek moet zijn.

De tentdoek overkappingen op maat van Texstyleroofs zijn naast windvast en waterdicht ook nog eens voor 99% UV werend. Bevestigd aan woning, sterke natuurlijke materialen als bomen of aan speciale masten, maken wij oersterke overkappingsconstructies.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent

Membraanoverkappingen

Bij Texstyleroofs spreken wij in plaats van over tentdoek overkappingen liever over membraanoverkappingen. De membraandoeken die wij gebruiken voor onze overkappingen zijn namelijk van een dermate hoge kwaliteit dat ze met gemak de concurrentie met vaste overkappingen kunnen doorstaan. Echter, zijn onze overkappingsoplossingen naast een heel elegante oplossing, ook nog eens heel duurzaam omdat we werken met lichtgewichtmaterialen. Dat kan, omdat al onze overkappingen met behulp van speciale membraantechniek worden ontworpen.

Door hun herkenbare karakteristieke vormgeving met altijd 2 hoge en 2 lage punten, is een Texstyleroofs aerodynamisch en krijgt de wind er geen vat op. Daarnaast zorgt deze vormgeving ervoor dat neerslag die erop valt op een natuurlijke manier wordt afgevoerd. Dit in combinatie met zeildoek en bevestigingsmaterialen die hun oorsprong hebben vanuit de zeilracerij, maakt dat onze tentdoek overkappingen de sterkste ter wereld zijn.

Met een luxe en high-end design overkapping van Texstyleroofs bieden wij u de mogelijkheid om heerlijk comfortabel en sfeervol te genieten van uw tuin of terras.
Design overkapping van zeildoek - stormvaste overkapping

Uniek, exclusief en volledig op maat

Een Texstyleroofs overkapping wordt compleet op maat voor al onze klanten ontworpen. Dat wil zeggen dat geen een design gelijk is. Een Texstyleroofs tentdoek overkapping wordt qua vormgeving namelijk helemaal afgestemd op de situatie van de klant. Er wordt niet alleen rekening gehouden met de kleur van het doek dat u wenst, maar ook met alle andere wensen en eisen die u heeft. U wilt graag in de ochtend in de zon ontbijten? Dat kan. U wilt graag in de avond in de zon dineren? Dat kan. Zo ook andersom. U bepaalt wanneer u in de zon dan wel in de schaduw wilt zitten. Op welk tijdstip en in welk seizoen.

Aan de hand van uw adresgegevens, uw specifieke wensen- en eisenlijstje en een speciaal softwareprogramma werken onze specialisten geheel vrijblijvend een aantal 3D animaties voor u uit. Middels deze 3D presentaties krijgt u een duidelijk en realistisch beeld van hoe een Texstyleroofs uw tuin of woning kan verfraaien.

Design overkapping van zeildoek - beschut tijdens het tuinfeest

Terrasoverkappingen en carports vergunningsvrij

Omdat onze overkappingen en carports semi permanent zijn en tot op de grond te demonteren, zijn ze veelal vergunningsvrij te plaatsen. Geen lange procedures met gemeenten, maar juist snel en efficiënt schakelen indien u ervoor kiest een Texstyleroofs overkapping te plaatsen. Na akkoord op de offerte kan een Texstyleroofs overkapping in overleg op redelijk korte termijn geplaatst worden en kunt u snel genieten van uw aanschaf. Het hijsen en strijken van een Texstyleroofs overkapping van tentdoek is eenvoudig en zelf, zonder tussenkomst van derde partijen, te realiseren. Met slechts een katrol en uw eigen gewicht haalt u uw Texstyleroofs zeildoek af wanneer u dat wenst en spant u het weer op zodra u daar behoefte aan heeft. Onze overkappingen zijn sterk maar toch licht door het gebruik van lichtgewicht materialen. De sterkte van onze membranen ontstaat vooral door vormgeving en voorspanning en niet door de zwaarte van de gebruikte materialen. Een overkapping van zo’n 40 m2 weegt alles bij elkaar slechts ca. 10 kg. De gehele constructie inclusief schroef fundering, masten en zeildoek weegt in totaal ongeveer 150 kg. Met recht een duurzame oplossing!

Design overkapping van zeildoek - Terrasoverkapping op maat

Stormvast, UV werend en waterdicht tentdoek

Het tentdoek van onze membraan overkappingen wordt gemaakt van hoogwaardig en duurzaam textiel. Oorspronkelijk gefabriceerd voor gebruik in het Amerikaanse leger. Onze tentdoeken UV werend en waterdicht, maar ook stormvast. Niet alleen door het gebruik van hoogwaardige materialen, maar juist ook door haar specifieke vormgeving ontstaat een hoogwaardige constructie die alle weerselementen kan weerstaan. Onze tentdoeken kunt u buiten laten hangen, zonder dat zij gaan scheuren, klapperen of flapperen tot windkracht 10. Onze textiele overkappingen van tentdoek gaan bij veel wind namelijk deinen in plaats van klapperen, zoals vaak het geval is bij goedkopere zeildoeken van bijvoorbeeld de bouwmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vleugels van een vliegtuig die ook ietwat flexibel zijn en meedeinen op de wind, zodat ze niet kunnen breken. Dit is u vast wel eens opgevallen wanneer u tijdens een vliegreis uit het raampje heeft gekeken.

Design overkapping van zeildoek - het ultieme vakantiegevoel

De voordelen van een Texstyleroofs overkapping van tentdoek

Een Texstyleroofs overkapping zorgt voor:

  • Beschutting en comfort
  • Een optimaal schaduwpatroon
  • Privacy
  • Een minimalistisch aanzicht aan de woning
  • Zonwering zonder lichtverlies in uw woning
  • Een unieke en exclusieve oplossing op maat