Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Stijlvolle overkapping ter bescherming van uw auto of oldtimer

Wie wel eens in een auto is gestapt, die de hele dag of een dagdeel in de felle zon heeft gestaan, weet dat dat geen pretje is. U brandt uw billen aan het leer, wanneer uw auto daarvan is voorzien, of u brandt uw handen aan het stuurwiel. Dat betekent dat, voordat u kunt instappen, eerst alle ramen en deuren een tijdje open moeten worden gezet om het interieur af te laten koelen om aangenaam de eerste meters met uw auto te kunnen rijden. Bent u in het bezit van een cabriolet of een oldtimer, let dan extra op met het plaatsen van uw auto in de felle zon. Deze auto’s zijn namelijk veel kwetsbaarder en behoeven nog meer bescherming tegen de weerselementen dan hedendaagse moderne auto’s.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Bescherming tegen alle weersinvloeden

Wist u trouwens dat een overkapping of carport uw auto niet alleen beschermt tegen regen, hagel en sneeuw, maar ook tegen een teveel aan Uv-straling? Uv-licht versnelt het corrosieproces, waardoor de lak van uw auto veel sneller verkleurt. Is uw auto ook nog eens voorzien van lederen bekleding, dan zal deze, wanneer deze in aanraking komt met de zon, sneller uitdrogen en mogelijk zelfs scheuren. Met behulp van een stijlvolle overkapping is uw auto beschermd tegen alle weersinvloeden, niet alleen tegen regen, wind, hagel en sneeuw, maar ook tegen de schadelijke invloed van de zon. Dat u met een overkapping in de winter de ruiten van uw auto niet hoeft te krabben of sneeuwvrij hoeft te maken, is daarbij nog eens extra mooi meegenomen!

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Ook voor caravans, campers, fietsen en motoren

Ook voor de beschutting van caravans, campers, fietsen en motoren is een vrijstaande overkapping of overkapping aan uw woning ideaal. De stevige overkappingen van zeildoek zoals Texstyleroofs deze ontwerpt, produceert en installeert, zijn zeer sterk en doen niet onder voor een vaste overkapping van hout of staal. Onze overkappingen zijn bestand tegen zon, sneeuw en windvlagen tot windkracht 10. Bovendien hebben ze, bij goed onderhoud, een zeer lange levensduur. Omdat onze overkappingen semipermanente oplossingen zijn, zijn ze tevens veelal vergunningsvrij te plaatsen. Met semipermanent bedoelen we dat ze tot de fundering demontabel zijn en u zelf kunt bepalen wanneer u de overkapping plaatst en hoe lang u de overkapping wenst te laten staan.

Stijlvol in design en uitvoering

Uiteraard verbetert een stijlvolle overkapping ook de aanblik van uw woning. Met een fraaie overkapping creëert u een mooie entree aan uw huis. Kies voor een overkapping in een klassieke of moderne stijl, passend bij de architectuur en uitstraling van uw woning. Onze overkappingen van zonnezeil of schaduwdoek in de kleuren crème of antraciet bijvoorbeeld creëren direct een luxe uitstraling. Onder het kopje Overige informatie (link) op onze website vindt u meer informatie over de verschillende eigenschappen en mogelijkheden van onze overkappingen.

Montage en installatie op locatie door eigen specialisten

Onze zonnedoeken zijn niet te vergelijken met de zonne- of schaduwdoeken die verkrijgbaar zijn bij tuincentra en bouwmarkten. Een Texstyleroof is nooit een standaardoplossing, maar wordt altijd in zijn geheel op maat gemaakt voor uw specifieke locatie en naar de wensen en eisen die u stelt aan uw overkappingsoplossing. Daarbij kijken onze membraanspecialisten altijd naar de mogelijkheden die aanwezig zijn om onze membranen (zeilen) aan te bevestigen. Juist door onder andere het specifieke en herkenbare design van een Texstyleroofs met altijd 2 hoge en 2 lage punten, verkrijgt een Texstyleroof haar sterkte. Een sterkte die met geen ander standaard zonne- of schaduwdoek is te vergelijken. Terwijl een goedkoop zeildoek uit de bouwmarkt of het tuincentrum zal gaan scheuren bij harde wind of windvlagen, zal een Texstyleroofs door haar vorm en hoogwaardig materiaalgebruik juist gaan deinen. En iets dat deint, zal niet gaan scheuren.

Een Texstyleroofs overkapping van doek is erop berekend ongelofelijk sterke krachten te doorstaan. Krachten die niet zomaar met een houten paal of bevestiging aan een dak zijn op te vangen. Onze overkappingen worden in zijn geheel gedesigned voor de plaats waar deze komt te staan. Daarbij worden ook alle  krachten berekend die onze overkappingen kunnen belasten op uw locatie. Daarbij niet alleen rekening houdend met de hoeveelheid zon en schaduw op de plek, maar ook met de belasting op uw Texstyleroofs bij stevige wind. Niet altijd kunnen onze overkappingen daarom worden bevestigd aan wat in de tuin aan (natuurlijk) materiaal aanwezig is. Sommige overkappingen vereisen nu eenmaal iets meer dan een houten paal of aanwezig muurtje om aan vast te maken. Soms zal gebruik moeten worden gemaakt van speciaal verstaagde masten.  

Masten die grote krachten kunnen weerstaan zonder te knappen of uit de grond te worden getrokken. Masten die overigens in elke gewenste kleur kunnen worden geleverd, zodat zij altijd passen binnen de architectuur van uw tuin, woning en uw Texstyleroof. Een en ander impliceert uiteraard dat een Texstyleroofs niet zomaar eigenhandig kan worden geplaatst door uzelf. Altijd zal een team van onze specialisten uw overkapping komen inmeten, doorrekenen en uiteindelijk ook komen installeren en monteren. Alleen door op een dergelijke manier te werk te gaan kunnen wij de kwaliteit van uw overkapping garanderen.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Lange levensduur

Als uw overkapping eenmaal op de juiste wijze door ons is geïnstalleerd, is het uiteraard wel mogelijk om middels een ingenieus hijs- en strijksysteem uw zeil eigenhandig te strijken of te hijsen wanneer u dat wenst. De specifieke vormgeving van uw Texstyleroofs, in combinatie met het hijs- en strijksysteem, zorgen er uiteindelijk voor dat uw zeil altijd weer, zonder veel inspanning, in de juiste vorm kan worden gehesen door uzelf.

Door de water- en vuilafstotende werking van het materiaal waar ons zeildoek van is gemaakt, zal het doek niet snel vervuilen en mooi schoon blijven. Waardoor u lang plezier zult hebben van uw eigen Texstyleroofs overkapping van zeildoek, zeker zo lang als van een vaste overkapping.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Enthousiast geworden?

U bent na het lezen van deze blog enthousiast geworden en u heeft ook interesse in een Texstyleroofs all-season overkappingsoplossing, geheel op maat ontworpen en daarmee altijd passend bij uw tuin- en woonomgeving? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat kunt u doen door het contactformulier op onze website in te vullen en op te sturen of door direct telefonisch contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan u graag te worden en beantwoorden met plezier alle vragen die u heeft.