Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een stormvast schaduwdoek als overkapping

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Stormvast schaduwdoek – Stormbestendig zeildoek – Zonwerend schaduwdoek op maat – Waterdicht

Een stormvast schaduwdoek: ideaal voor winderige omgevingen

We kennen het allemaal wel in Nederland. Heerlijk genieten van een heerlijke zomerdag op uw terras. Althans dat dacht u toen u naar buiten keek vanuit uw woning. Deze op het oog lijkend ‘heerlijke’ dag kan nogal eens tegenvallen wanneer u naar buiten stapt en er een frisse wind het terras op waait. Men onderschat vaak de impact van het weer op het feit of u wel of niet aangenaam op het terras kan plaatsnemen.

Met een stormvast schaduwdoek van Texstyleroofs voorkomt u vervelende verrassingen er zijn namelijk geen uitzonderingen meer. U weet exact hoe de zon zich gaat verhouden op het terras, waar de wind het minst onder de overkapping doorsnijdt en waar het fijnste plekje is om heerlijk te genieten van het buitenleven.

Design overkapping van zeildoek - meer dan een feesttent
stormvast-schaduwdoek-stormbestendig-waterdicht-schaduwdoeken-textiel-zeildoek-overkapping-lichtdoorlatend-op-maat-zonnezeil

Een stormvast schaduwdoek: Geen eenduidige definitie

Een schaduwdoek is voor iedereen bekend en de definitie lijkt op het eerste gezicht eenvoudig; namelijk een doek dat schaduw creëert. Toch blijkt uit ervaring dat er geen eenduidig antwoord is op de vraag wat is een schaduwdoek. De mogelijkheden qua design zijn dan ook eindeloos met meerdere interpretaties tot een logisch gevolg. Deze zijn te verkrijgen in driehoeken, rechthoeken en andere vormen. Schaduw creëren is vaak niet het probleem, maar om met textiel een stormvaste overkapping te creëren dan heb je het over heuse technologie die je moet beheersen.

Een stormvast schaduwdoek van Texstyleroofs is namelijk de sterkste verkrijgbaar in de wereldwijde markt van schaduwdoeken. Los van het weren van de zon is deze namelijk waterdicht, warmtewerend, lichtdoorlatend en zoals beschreven, stormvast. Deze eigenschappen welke een ieder van onze ontwerpen bezit maakt dan ook dat wij geen doeken maken, maar daadwerkelijke overkappingsvormen.

Wat maakt ons schaduwdoek stormvast?

De stormvastheid zit hem in twee essentiële eigenschappen welke een ieder van onze ontwerpen bezitten. Enerzijds is dit de dubbele kromming, wat wil zeggen dat er minimaal twee lage en twee hoge punten zijn. Dit creëert een hoogteverschil met als gevolg dat het stormvast schaduwdoek zich gaat verhouden als vliegtuigvleugel welke meedeint in de wind in plaats van dat het gaat klapperen. Immers, alles wat klappert gaat op ten duur onvermijdelijk stuk. Anderzijds verbruiken wij de rek van de garen om stijfheid te creëren. Stijfheid houdt in dat er tot op de vierkante millimeter is berekend dat over het gehele oppervlakte eenzelfde spanning voelbaar is. 

Deze voorspanning in combinatie met de dubbele kromming heeft een stormvast schaduwdoek tot gevolg. Met stormvast bedoelen wij dan ook écht stormvast. U kan onze oplossingen probleemloos buiten laten hangen tot en met windkracht 10 welke niet of nauwelijks voorkomt in ons land. Dit terwijl een stormvast schaduwdoek van veertig vierkante meter van ons ‘slechts’ tien kilo weegt. Dit zijn flinke uitspraken en zijn dan ook enkel te bereiken met een volledig kloppende engineering waarbij men precies weet hoe textiel zich gaat verhouden wanneer er krachten op komen te staan. Krachten als het zuigen van de wind of het neerslaan van neerslag. Bovenstaande eigenschappen zijn hierin essentieel en vertellen onze specialisten u graag meer over mocht u hier meer van willen weten.

Een stormvast schaduwdoek: Het onderhoud

Een schaduwdoek van Texstyleroofs is immer aan elkaar gestikt met afzonderlijke panelen. Deze zien er haast uit als banen welke dusdanig zijn geëngageerd dat water en vervuiling gekanaliseerd worden afgevoerd naar de laaghangende bevestigingspunten. Deze zijn van hoog naar laag gestikt met als gevolg een natuurlijk verval waardoor het water sneller naar beneden stroomt. Tijdens deze gecontroleerde waterstroom ontdoet het stormvast schaduwdoek zich tevens van vuil. Dit wordt immers meegevoerd naar de lage punten met een schoon textiel tot gevolg. Vuil bindt zich überhaupt lastig aan ons textiel aangezien wij gebruik maken van Teflon garen. Natuurlijk gaat er na enige tijd aanslag zichtbaar zijn op het textiel. Echter, vanwege het eenvoudige hijs en strijk systeem kan u het schaduwdoek eenvoudig naar beneden halen. Vaak voldoet een tuinslang dan al om het doek echt goed te ontdoen van het vuil dat zich naar verloop van tijd toch heeft opgehoopt. De Teflon garen zorgen voor een minimale wrijvingsweerstand waardoor vuil zich moeilijk hecht en het dus handmatig gereinigd kan worden.

Mocht het voorkomen dat u het niet voor elkaar krijgt met de hand het textiel te reinigen dan biedt Texstyleroofs in haar dienstenpakket ook een membraan was-service aan. Wij komen dan persoonlijk het stormvast schaduwdoek ophalen en u ontvangt het binnen de afgesproken termijn weer volledig gereinigd terug, waarbij wij het membraan ook weer zullen herbevestigen.

Uw eigen stormvaste schaduwdoek? Neem vrijblijvend contact op

Mocht u meer vragen hebben omtrent schaduwdoek of één van onze andere toepassingen neem dan direct contact met ons op. Vul het contactformulier in en laat uw mailadres en/of telefoonnummer achter. Een van onze membraan specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u nader te adviseren ten behoeve van uw zonnezeil terras. Dit advies is geheel vrijblijvend waarbij zij zullen proberen de juiste oplossing te vinden voor uw probleem. Mogelijk komt hier een afspraak uit voort en anders hopen wij u vooralsnog goed van dienst te zijn geweest.

spanzeil-op-maat-zonnezeil-terras-overkapping-zeildoek-zonwering-schaduwdoek-terrasoverkappingen