Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Schaduw en beschutting met een overkapping van textiel over uw zwembad in de tuin

We zien dat steeds meer mensen kiezen voor de mogelijkheid van een zwembad in hun achtertuin. Onze zomers worden immers steeds zonniger en warmer als gevolg van de veranderingen in het klimaat. Waar men voorheen maar een aantal weken per jaar kon genieten van een zwembad in de tuin, beslaat deze periode inmiddels al enkele maanden.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Geniet van het buitenleven onder uw terrasoverkapping van Texstyleroofs

 Zeker wanneer men besluit tot het nemen van een verwarmd zwembad en er in principe het hele jaar door gebruik van kan worden gemaakt. Heerlijk voor de kinderen die altijd wel in zijn voor een verkoelende duik, maar ook heerlijk voor uzelf wanneer u fit wenst te blijven door elke ochtend uw baantjes te zwemmen in het zwembad in uw eigen tuin. Kortom, een zwembad in de tuin zorgt niet alleen voor sportief en verfrissend zwemplezier maar, mits goed geïntegreerd binnen de architectuur van uw tuin, zeker ook voor een luxe en sfeervol plaatje. Wanneer u bent uitgezwommen, is er uiteraard niets heerlijker dan hiervan bij te komen in het zonnetje op uw terras. Uiteraard niet al te lang in verband met het mogelijke verbrandingsgevaar dat op hete zonnige dagen op de loer ligt.

Wilt u blijven genieten van uw zwembad in de tuin, dan is het geen overbodige luxe om deze te voorzien van een verkoelende overkapping. Een verkoelende plek in uw tuin, waarbij u vanonder een elegante terrasoverkapping in de schaduw kunt genieten van het waterplezier van anderen in het zwembad. Ook is het mogelijk om een overkapping over uw zwembad te plaatsen. Zon is heerlijk, maar de combinatie van zon en water zorgt altijd voor extra reflectie van zonnestralen, waardoor u sneller kunt verbranden.

Met de juiste zwembad- en terrasoverkapping creëert u schaduw en beschutting en beschermt u zich daarmee tevens direct tegen een teveel aan zonnestralen.

Elegante overkappingen voor bij en over uw zwembad

Uiteraard zijn er diverse mogelijkheden om schaduwplekken te creëren in uw tuin, over of in de buurt van het zwembad.

U kunt daarbij kiezen voor een vaste overkapping van hout of staal, voorzien van een gesloten dakconstructie of bijvoorbeeld eentje met een dak van lamellen. Nadeel van dergelijke constructies is dat deze relatief duur zijn en er veelal toch vaak een bouwvergunning voor nodig is. Niet zo handig wanneer u snel en eenvoudig uw tuin of zwembad wilt voorzien van een elegante schaduwplek.

Een andere mogelijkheid om schaduw en beschutting in uw tuin en zelfs over uw zwembad te creëren, is om te kiezen voor een flexibele terrasoverkapping van textiel. De mogelijkheden daarbij zijn legio, variërend van een eenvoudig zelf te spannen doek verkrijgbaar bij tuincentra of bouwmarkten, tot zeer sterke, elegante en op maat gemaakte designoverkappingen van zeildoek.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Zwembad- en terrasoverkappingen van zeildoek

Het voordeel van een flexibele terrasoverkapping van zeildoek, ligt in het feit dat u in het najaar of de winter zelf bepaalt of het doek blijft hangen of dat u het laat verwijderen. Wat het weer in het najaar of de winter betreft, kunt u een doek van hoge kwaliteit, zoals Texstyleroofs dat vervaardigt, rustig laten hangen. Onze doeken zijn namelijk naast UV- werend ook nog eens waterdicht en stormvast. Alleen bij een storm met windvlagen van windkracht 10 of meer of wanneer grote hoeveelheden sneeuw verwacht worden, raden wij aan om het doek uit voorzorg te verwijderen. Verwijderen is trouwens heel eenvoudig en gemakkelijk te doen in uw eentje. Er hoeft geen derde partij aan te pas te komen om het zeildoek neer te halen. Door middel van een ingenieus katrolsysteem is het mogelijk om met de inzet van uw eigen gewicht, het doek eigenhandig te hijsen en te strijken.

Custom made terras- en zwembadoverkappingen van textiel

Iedere tuin is anders, ieder terras is anders, ieder zwembad is anders. Bovendien heeft iedereen verschillende eisen ten aanzien van een gewenste overkapping. De een wenst schaduw in de ochtend, de ander in de middag. Weer een ander wil zich met een overkapping in de tuin beschutten tegen de invallende avondzon. Terwijl u met een vaste overkapping slechts één keuze kunt maken waar deze te plaatsen, bent u met een textiele custom made terrasoverkapping veel vrijer in uw keuzes.

Met behulp van een 3D programma, waarin wij al uw locatiegegevens invoeren (inclusief bomen, struiken en de lijnen waarlangs de zon zich in uw tuin beweegt in elk seizoen), is het mogelijk om voor u een exclusief en geheel op maat gemaakte textiele terras- en zwembadoverkapping te ontwerpen en te plaatsen die voldoet aan al uw eisen. Door het open en transparante karakter van de Texstyleroofs overkappingen van hoogwaardig textiel blijft ook uw tuin haar open karakter behouden. Geen groot en donker bouwwerk in uw tuin, maar juist een lichtgewicht, duurzame en elegante beschutte plek, daar te plaatsen waar u dat wenst. Geen flapperend en klapperend schaduwdoek, maar een zeer stevige, hoogwaardige en toch flexibele overkapping. Omdat de overkappingen van Texstyleroofs ook nog eens veelal zonder bouwvergunning zijn te plaatsen, kan dat snel, eenvoudig en zonder al teveel rompslomp.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Texstyleroofs terras- en zwembadoverkappingen van textiel: passend in elke tuin en bij elk zwembad

Omdat een Texstyleroofs terras- en zwembadoverkapping van textiel altijd geheel op maat wordt gemaakt, voldoet deze qua functionaliteit altijd aan de eisen en wensen die u vooraf met ons hebt doorgenomen. Ook wat betreft sfeer en kleur bent u degene die bepaalt. Onze hoogwaardige zeildoeken zijn in een veelvoud aan kleuren te verkrijgen. Er is altijd wel een kleur die u het beste past. U kunt daarbij kiezen uit kleuren die ervoor zorgen dat uw overkapping in zijn geheel integreert binnen de architectuur van uw tuin, uw zwembad en van uw woning of u kiest juist uit een kleur die opvalt en het gekozen design van de overkapping nog eens extra benadrukt. Aan u de keuze!

 

Ziet u zichzelf al genieten op een ligbed met een heerlijk drankje naast uw zwembad op het terras of al zwemmend onder uw eigen one of a kind Texstyleroofs overkapping?

Indien uw antwoord bevestigend is, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Onze specialisten informeren u graag nader en adviseren u, indien gewenst, geheel vrijblijvend over de mogelijkheden op uw locatie. U kunt ons overdag telefonisch bereiken of u laat uw gegevens achter middels het contactformulier op deze pagina. Wij nemen dan telefonisch contact met u op, op het tijdstip dat het u het beste uitkomt. Ook is het mogelijk om, samen met uw contactgegevens, ook alvast enige foto’s van uw te overkappen locatie naar ons toe te mailen, zodat we vantevoren al een indruk krijgen van de plek en haar mogelijkheden.

Al onze membranen bieden bescherming tegen zowel Infrarood (IR) en Ultraviolet (uv A en uv B) straling.
Al onze membranen bieden bescherming tegen zowel Infrarood (IR) en Ultraviolet (uv A en uv B) straling.
Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.